Lustigkurre David

För första gången på länge är jag vaken innan Tillisen men det är mest för att jag har lite att pyssla med innan vi drar till Linköping idag. Tina och Rouven är hemma från Tyskland och då passar vi på att träffa dem! Jag färgade håret igår, det syns kanske inte men de grå började ta över i hårbotten så jag var tvungen att göra något åt det.


pricken

Godmorgon här slog vi upp ögonen vid sju. natten har bjudit på lite gråt, vaggning och vyschande, men inget som hindrat henne från att vara glad när hon väckte mamma och pappa i morse! Här regnar det och är grått så det blir en hemmadag, har planer på att koka kyckling så att lilla damen kan prova kött, ska bli roligt att se om det går ner bättre än grönsakerna.


Snorunge

Här hemma är stackars Tilde snorig och kinkig, det är första gången som hon är förkyld så att det rinner från näsan. Hon har ingen feber som tur är men det är synd om na´ändå! Nu ligger hon och sover på pappas mage, pussgurkan. Själv har jag spänderat kvällen med att ändra bloggutseendet och nu tror jag att jag är nöjd! Ha en bra söndagkväll!

knep och knåp med bloggen

Jag fixar och trixar lite med designen här inne, vet inte riktigt hur det slutar!

Nattifnatt

Det har inte varit den bästaste natten, Tilde har varit lite snorig och vaknat typ en gång i timmen. Däremellan har vi fått vagga henne i sängen så att hon inte ska vakna. Alltså ligger jag lite back på sömnkontot idag. Men jag ska inte klaga för oftast sover hon ju nästan hela nätterna: hon brukar somna någon gång runt tio och vaknar första gången vid tre-fyra för första amningen. Sen ammar vi en gång till vid fem-sex och det kan bli en amning till innan vi går upp vid åtta. (intresseklubben antecknar, jag vet, men sånt här ÄR intressant när man har småbarn).


Mat till liten person

Igår var jag husmoderlig igen och svängde ihop lite puré av broccoli och blomkål till Tilde. Jag fryser ner maten i lagom smakportioner i istärningsfack, här i form av hjärtan.


Lördag

Lördagkväll hos oss, jag har fått ont i halsen så det blev ändrade planer. Istället för att gå ut och äta stannar vi hemma. Men det gör inget för vi har lika trevligt ändå! Halsont dock är inget roligt alls, som taggtråd i halsen, men syrran har fixat strepsils så det blir nog bra :)


mmmm... mango

Förmiddagen har gått fort och vi har precis klarat av lunchen till Tilde. Eller vi, jag har inte gjort ett jota, det är Calle och Sara som står för matningen idag! Och ja, mangon går fortfarande lättare än grönsakerna.


inte så stor i maten

Idag har Tilde ätit bra till lunch. Det bidde potatis- och palsternacksmos, majs och morotspuré med mangopuré till efterrätt och hon åt upp det mesta. hon får ju bara smakportioner ännu men tidigare har hon inte ens ätit upp det. gröt däremot går fortfarande trögt och igår provade vi kvällsvälling men det gick inte alls. antar att mammas mjölk fortfarande är bäst!


höst

Vi har varit ute på ärenden och det märks att det är höst i luften, idag åkte skinnjackan på. För övrigt börjar Tillisen ogilla att ligga i vagnen, det skall bäras eller sittas upp så att man ser allt som händer. vi får ju besök hela helgen och det ska bli fasligt roligt, om några timmar är Sara och Calle här!


Tandborste och besök

Här busas det på golvet, Tilde håller hårt i sin bissingsborste, jättebra att hon tycker den är skoj då blir ju tandborstningen betydligt lättare. Igår var det full fart med mormor hela dagen jättemysigt och imorgon kommer Sara och Calle, tjoho vad det är trevligt med besök!


Morgon

Godermorgon, här har Tillisen varit vaken sen straxt innan sju. Igår var vi hela dagen hos Ella och hennes mamma, tiden går så fort när man har roligt så vi var inte hemma förrän åtta på kvällen! Idag kommer Tildes mormor på besök, tjoho! Ha en bra dag alla.

Färgbyte

Jag tröttnade på den gamla layouten så nu bidde det rosa, vad tycks? Får se om jag ska ha kvar det eller ändra igen...

sweet tooth



Den här vinkeln blir det när mamma kryper på golvet och torkar upp dagens matspill, väldigt roligt tycker vissa. Och vips så norpade fröken klåfingrig glasögonen också. Idag fick hon smaka rivet äpple till efterrätt och det gick minsann ner lättare än både potatis och majs. Undra vem hon fått denna oförklarliga smak för sött från?

tjej med klös


Tilde övar stående och sittande i soffan, hon sitter allt längre stunder nu! Lägg märke till de fräcka leopardbyxorna, dem har hon fått av sin gammelfarmor (alltså min farmor, men det låter så gammalt att säga gammelfarmor så jag säger bara farmor, ungdomen själv som hon är!)

tjoho


god morgon! eller nu är det ju förmiddag , god vad det än är! här hemma behövs det städas  men det är ju så tråkigt....vi hade jättetrevligt igår, är fortfarande mätt efter all mat, gott var det med andra ord.

fina flickor


vi gör oss redo att gå ut och äta, pappa står i fillingarna så han fick inte vara med på bild. Men Tilde och mamma är klara, jag har till och med sminkat mig vilket var et tag sedan!

lördag

x rdffffffffffffgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh                           gn mmmmmmmmmmmmmm  
Översättning från Tildespråk: God förmiddag här har vi varit uppe sen åtta och nu är vi på väg ut på en promenad i det inta allt för vackra vädret. Ikväll ska vi ut å äta med Ella och hennes päron. So long!

I målartagen


I brist på papper att måla på fick David agera målarduk när jag gick lös med Tildes vattenfärger igårkväll. Som att kladdda i anteckningsblocket i skolan fast modell större. Roligt var det i alla fall!

The royal tenenbaums


Äntligen kan Tillisen ha den röda adidasdressen som hon fick av Sara och Calle när hon var nykläckt! Visst är hon söt, nu fattas bara ett par converse :)

Gott



Angående majsen, hon ser ju gladare ut än vad hennes mamma skulle ha gjort om hon blev bjuden på något sådant.

Testing, testing

Vi fikade med bästaste mammorna i f-gruppen igår och Tilde fick chans att åka gåstol på ett lite större utrymme och jädrans vad hon drog iväg. Skillnad mot här hemma där det låter dunk hela tiden när det är saker i vägen. Sen fick hon även prova hoppgunga, den tyckte hon var rolig men fattade inte riktigt det där med att hoppa, hon snurrade mest runt. Det är allt bra när alla andra har så roliga saker som man kan testa!

Majs smakar som....


Idag stannar vi inne för det regnar, men det är ganska mysigt när det smattrar på takfönstret. Idag har jag varit huslig och gjort potatis- och palsternackmos åt Tillisen, hoppas att hon gillar den kombon bättre än bara potatis. Ikväll ska hon få smaka majs, vi får se om det faller fröken på läppen (men eftersom jag inte själv tycker om majs så kan jag ju inte säga något om hon inte skulle äta just den grönsaken...)

Två små gryn


här är vi vakna, tilde mer pigg än sin mamma. i morse fick jag syn på att en andra tand är på väg upp bredvid den första! Själv har jag jordens träningsvärk idag, kan knappt gå. Så går det när man styrketränar för första gången på flera månader och värre lär det bli imorgon, aj, aj.

tanden



Alltså jag försöker fånga tanden på bild men det är inte lätt ska ni veta, på sista bilden ser man i allafall en skymt av den. Förresten så sitter hon allt längre stunder själv numera. Eller stunder det handlar om några sekunder innan hon ramlar åt något håll, men i mina ögon är det långa stunder.

Halvårsdag


Grattis till Tilde idag för hon fyller 6 månader! Vi har hunnit med ett besök på BVC och vågen visade 6630g och längden på 64,5 cm. Nu ska jag bara komma ihåg att ringa till Frida också för hon fyller 26 år idag, grattis!

Svisch!


Hon far fram som en virvelvind och kör på både fåtöljer och tv-bänk. Men hon gillar´t!

Varför är det kul att spela hög musik klockan sex på morgonen?



God morgon! Eller inte så god, någon raggare i en raggarbil beslutade sig för att det var en fin idé att sätta på bilstereon  på högsta volym klockan sex i morse. Jag låg och svor för mig själv i sängen och funderade på hur jag skulle få tyst på denna marodör. Men inga av förslagen kunde göras från sängen så jag lät bli.

Tillväxt

Eftersom Tillisen åt gröt igårkväll så trodde jag att hon skulle sova gott när hon somnade vid åtta. Tji fick jag. Hon vaknade vid nio, elva, två, halv fem och vid halv sju. Hon måste vara inne i någon växtperiod. Tur är att jag kan ligga och slumra medans hon äter, så jag är inte så farligt tött. Nu frukost och sen spinning!

Tilde vill inte vara hjälpsam när mamma försöker ta finfina bilder till bloggen


Jag skulle ta kort på tanden som börjar synas ännu mer. Det gick sådär. Hon vill ju bara bita i kameran hela tiden, ungskrälle.

Tandborste


När man får bissing måste man borsta den, igår införskaffades därför ett stycke bebistandborste och den föll i god jord! Här hemma ser det ut som ett bombnedslag så jag behöver sätta igång med dammsugning bums.

rumpnisse


Alltså en sak som förändrats efter graviditeten är min rumpa. Den har liksom sjunkit neråt och är lite sladrigare än innan. Våffö blir det på detta viset? Det är ju inte rumpan som är med barn.  Mjuk och go är den i alla fall, rumpestumpen.

På språng


Tilde och jag var ute på promis förut och jag sprang faktiskt lite. Men gud så jobbigt och med barnvagnen också. Jag sprang inte hela tiden och dessutom fick jag skoskav i mina uberlyxiga, snordyra joggingskor. Visste väl att dyrare inte alltid är bättre, grrr

Potatis


Idag vid lunch fick Tilde smaka på potatis igen men jag tror inte hon gillar´t. Hon spottar ut och grinar illa. Jag tror att vi ska prova med något annat imorgon.

Första tiden


Sitter och tittar på gamla bilder på datorn och hittade mappen med de första Tildebilderna, visst va hon liten! Det här är från de första dagarna vi var hemma. Det ser inte ut som hon riktigt tycker jag. Hon har verkligen förändrats och snart fyller hon sex månader, fort går det.


Det här är en av de första bilderna från BB, hon ser ut som en liten fågelunge. Och vilken kalufs!

med fötterna på huvudkudden


apropå att tilde börjat vända sig, såhär såg hon ut för en stund sedan: med fötterna på huvudkudden, tvärtom mot hur hon låg när jag först lade ner henne.

Sova hela natten



Tjoho inatt var första natten ever som lillgrodan sov hela natten. Japp, från halvtio till klockan sju på morgonen snusade hon i sin egen säng, ingen matning ingenting! Kan vara gröten som hon fick i sig igårkväll, hon äter bättre och bättre. Däremot vaknade jag som vanligt vid fyra av mig själv, kroppen är väl inställd på den tiden antar jag. Roligt är också att hon börjat vända på sig hej vilt, från mage till rygg och tillbaka till mage igen, runt runt. Och i morse när jag skulle ta upp henne för matning hade hon vänt sig själv till magläge i sängen.

bortahelg


Hej hopp! Frånvaron beror på en blixthelg i Linköping (det går så fort!), jag och Tilde åkte i fredagseftermiddag och kom hem idag. Vi har hunnit med tjejkväll, åka till landet och äta kräftor (inte jag för det är blä) och umgås med familj och vänner. Jag hade ingen ny bild för kameran behöver laddas så jag bjuder på en gammal Tildebild från tidigare i juli.

Pysslingar


Tilde och Ella på pysseldagen hemma hos Ture och hans mamma. Nästa gång ska jag försöka ta en bid på alla små och visa här, så ni vet vilka vi hänger med här hemma i Gävle :)

Snålskjuts


Vi har köpt en begagnad bilstol til Tillisen. Vi har förvisso ingen egen bil men vi tänkte utnyttja alla andra som har bil;) Som igår till exempel när vi skulle till Ture och pyssla och det regnade. Då fick vi åka med Ella och hennes snälla mamma, tackelitack! Pysseldagen blev som vanligt väldans trevlig för det är lika delar fika och prat som det är pyssel.

middag


Tilde och jag åt middag ihop igår. Jag skulle vara pedagogisk och äta samtidigt så att hon skulle se hur gott det är att äta (hon är ju inte så stor i maten ännu). Det började med att jag, när jag skulle blanda till gröten, spillde ut hälften av grötvattnet i min egen mat. Sen satt jag med utrop som "mmm!" och "va gott!" för att få henne att svälja gröten. Det gick ganska bra, några skedar gick allt ner!

koncentration


Tilde tycker om att undersöka ansiktet, hon pillar och drar i näsan, munnen och ögonen. Hon ser så koncentrerad ut när hon gör det, som att hon är en upptäcksresande och har hittat en ny kontinent.

somnade visst...



Det här kunde ha varit Tilde och jag påväg till rolig dansträning, men nej. En kort amningsstund blev till en lång sovstund för både mor och dotter. Vaknade till och då var klockan redan för mycket för att hinna. Bilden är istället från i förmiddags när vi var på promis. Nu är det matlagning som står på schemat, samt lek med kinkig bebis, tjoflöjt!

Rygg till mage

God morgon! Tilde sover fortfarande så jag passar på. Igår var vi på friskisgympa och Jonte fick agera barnvakt medans mammorna skuttade runt! Sen när vi kom hem skulle jag laga mat men det bidde amning-och-underhålla-bebis istället, så kan det gå. Tillisen vände sig för första gången från rygg till mage igår, det var David som såg först och sen hejade vi på så mycket att hon gjorde det igen. Det är inte klokt vad det händer saker hela tiden känns det som, vår bästatse tjej!

en tand


Ser ni den lilla, lilla vita pricken precis ovanför Davids finger? Det är en tand som börjar synas! När man känner så är det lite vasst. Det är nästan så att jag inte ser fram mot tänderna, det betyder ju att hon inte är så liten längre, att hon faktiskt inte kommer att vara bebis forever. Nä nu slut på sentimentaliteten, det är klart att det är störtkul att hon håller på att skaffa sig ett garnityr!

Sovmorgon



Idag har jag fått sova ända till halv tio och då var det för att jag vaknade av mig själv och inte av Tillisen! Det måste vara något slags rekord, hon somnade typ vid nio igårkväll. Visserligen har vi ammat tre gånger (tror att det var typ vid fyra, sju och nio) men det gör vi ju nästan i sömnen båda två så jag har verkligen fått sova länge. Det jag egentligen skulle skriva var att vi har köpt ny stol åt Tilde. Vi skulle ha en billig men det slutade med att vi tog den dyraste IKEA hade att erbjuda. Bara för att den var snyggast. Hon är så liten att vi får bulla upp med extra kudde men annars sitter hon bra.

RSS 2.0