Året som gått del 2

Juli

Månaden fortsatte med semester och bra väder. Vi träffade släkt och vänner mest hela tiden.
Vi var på lilla Selmas dop.
Vi åkte till Söderköping och åt glass!
Lite shopping blev det både på Ullared och vanliga rean.
Tilde blev fem månader och favoriten var att stå
Augusti
Vi fortsatte att umgås med mammorna i föräldragruppen och vi hade bland annat pysseldag.
Tilde fick sina första tänder.
Det där med maten gick sakta men säkert framåt, med betoning på sakta, det var inga stora portioner som slank ner.
September

Månaden började med ett Linköpingsbesök och David kom också dit och överraskade! Tilde blev sju månader och sitter stadigt själv fast några dyk mot golvet blir det ibland.
Jag försökte ta tag i min träning det gick väl ganska bra ett tag i alla fall :)
Vi hälsade på Ella som flyttade till hus.
Och vi hängde gäng med grabbarna grus.
Oktober


Babysim för första gången och Tilde gillar vatten!
En del resande blev det: Till Frida och Edvin i Stockholm, Underbarabarn-mässan och till Linköping där vi vistades i höstsol hemma hos morfar och mormor M.
Tilde tar sitt första krypsteg men tar sig sedan fram hasandes på rumpan ett tag innan hon får till det där med att krypa.
November



Vi planerar inför Hamburgeresan och jag skaffar en resevagn och Tilde får sitt pass.

Tilde sitter på pottan för första gången och fattar galoppen direkt.
Vi firade en trött David på fars dag.
November är kall och snöig men soliga dagar är det skönt att vara ute. Vi hänger som vanligt en del på öppna förskolan och hemma hos mammorna i föräldragruppen.
Den däriga moster busade med Tillisen.
December





Vi åkte till Hamburg och det var tre intensiva dagar men uj så kul vi hade!
Advent kom och vi julpyntade hemma och tog julkort på Tillisen.
Samma dag som Tillisen fyllde 10 månader blev vi, efter nästan ett års förhandlingar, stolta ägare till vår lägenhet.
Julafton spenderades med mormor och Perc med hotellfrukost på juldagen. Min bror och hans tjej dök också upp på juldagen men de var tvungna att åka hem för att slippa snöoväder.
Japp, det var 2010 det. Ett synnerligen bra år och jag hoppas att 2011 blir minst lika bra! Det händer ju en del, jag ska sluta vara mammaledig och börja söka jobb, David ska vara hemma med Tillisen hela sommaren och till hösten börjar hon dagis.
Gott nytt på er!

Året som gått del 1

Januari

Höggravid var jag!
'
Vi boade och fixade inför bebisens ankomst. Vi fyndade både barnvagn och spjälsäng på blocket, byggde sänggavel och köpte söta bebiskläder.

Februari


Jag hade dille på pussel, ett perfekt tidsfördriv.
Magen blev större och större och jag började känna mig som en blobb. Det här är sista magbilden fast det visste jag ju inte då. Tre dagar senare kom hon!
Så den 16 februari klockan 06:00 kom hon, Uno var en tjej och alldeles underbar! Och förlossningen gick ju jättebra, jag som var rädd för smärtan innan upplevde ändå att den var hanterbar.
Första bilden hemma i en för stor overall. Gud så liten hon var!
Vi fick besök av vänner och familj, här är hon med "morbror" Calle!
Mars

Fast vi inte gjorde så mycket gick dagarna rasande fort. Hade inte fattat innan att en liten bebis tar så mycket tid :)
Vi introducerade napp men det bidde ju inte så mycket med det. Jag trodde ju att alla bebisar gillar napp men tydligen inte.
Första tågresan till Linköping klarades av, Tilde sov nästan hela tiden, och i hemstaden fick Tilde träffa sin kusin för första gången.

April

Jag och David firade 10 år men gjorde inget särskilt. Vi har aldrig riktigt firat våra årsdagar väldigt oromantiskt jag vet men Tillisen var en finfin 10-års present.
Många promenader blev det, gravidkilona skulle ju bort ;)
Jag och Tilde åkte ensamma till Linköping och fadern blev allt glad när vi kom hem igen.
Köpte nya skor: gula converse!
Tillisens nya favvo var att suga på handen och håret försvann snabbare än snabbt.
Jag tränade för första gången och det har väl gått sådär att hålla i. Bot och bättring ska det bli!
Tilde blev två månader och övade magläge flitigt.

Maj

Tilde är en glad tjej!
Lagom till vår födelsedag kommer moster Sara och hennes Calle och hälsar på och det är alltid lika mysigt!


Morsan fick en ny frisyr i födelsedagspresent och går på SATC 2 premiär.
Juni

Tillisen är fyra månader och håller upp huvudet i magläge och rullar runt för första gången.
Vädret är strålande och dagarna spenderas i parken med de andra mammorna.
Jag och Tilde åker till Linköping och är där i fem veckor. David ansluter när hans semester börjar. Tilde gör för första gången: Äter gröt, sitter i egen stol och badar utomhus.


I kläm

Jag trodde att jag var smart som använde gåstolen som grind. Men tji fick jag, hon lyckades nästan klämma sig förbi. Fast bara nästan. Därav det griniga ansiktet.

Här är något mer som är vackert, en sovand...

mms_img28523 (MMS)

Här är något mer som är vackert, en sovande Tillis<3


På promenad och solen är framme, vackert!

mms_img74082 (MMS)

På promenad och solen är framme, vackert!


Hjälpreda

Tillisen hjälper till att plocka ut tvätten ur tvättmaskinen. Om hon växer lite på längden kan hon hjälpa till att hänga den också.

Alien

Kolla in monsteristappen utanför vårt köksfönster. Ser ut som en alien.

No more

Vi har varit och fikat med Stina och Tillisen satt och vinkade till alla gäster. Sen kunde jag konstatera att det är ungefär nu som man kan glömma att en fika ska vara lugn och skön. Förr har hon ju alltid varit nöjd i knät men nu ville hon gå runt och inte sitta still. Som sagt, slut på timslånga fikastunder.

reafynd åt lillis

Dagens modebloggare:Tilde. Här syns hon i vinterns reafynd: jeanstights, en vit spetstunika och en rutig skjorta. Allt mycket mjukt och följsamt för bästa komfort. Och hennes mor är mycket nöjd.

gå med stöd

Tilde fick en gåvagn i julklapp av sin mormor och hon går gärna med den. Synd bara att det är så kort raksträcka i vardagsrummet för svänga har hon inte lärt sig ännu :)

På äventyr

Här slog vi upp våra blå klockan sju Tilde leker på köksgolvet och jag bloggar. Igår hade vi besök av Ture och Callum som vi inte sett på länge. Trevligt som alltid och det har hänt så mycket med alla barnen, de är liksom inte små bebisar längre.
Morgonens äventyr uppe på scenen i köket (hon tar sig upp för den lilla trappen men inte ner så man måste sitta med när hon börjar närma sig kanten)

hippare hoppare

Tilde lånade mammas mössa häromdagen. Hon ser ut som en liten gangster. Fast blommorna och pastellfärgerna tar udden av gangstrigheten.

Spara

Nu är modebloggaren i farten igen. Jag hittade tre bastoppar på rean, den första i två färger så jag tog bara bild på den ena. Jag älskar ju rea, i min version av himlen skulle det finnas ett gigantiskt varuhus med mega-super-duper-rea-fynd. Det är något med att tro att man gör ett klipp, nästan så att man sparar pengar liksom. Fast det gör man ju inte, men det känns som det.

Tilde ville inte titta in i kameran

Godermorgon så här på annandagen! Här sitter vi i myskläder och har precis ätit frukost, fadern får sovmorgon så vi är ensamma än så länge. Kanske blir det ett besök på mellandagsrean idag, får se om jag orkar trotsa ovädret. (inte för att jag har så långt till stan men ändå)


Julafton

Mamma och Tilde är Julefina så här på dopparedan. God Jul alla!

dan före dan

Lite som Grinchen ser hon ut, fast en söt. Idag är det storstädning som står på schemat för imorn kommer Tildes mormor med man på besök, tjoho vad mysigt och fira julen med dem :) Mot skurtrasorna!

Vem är det som går och går men inte kommer så långt?

Såhär kul är det fortfarande när mamma kryper på golvet och torkar upp dagens matrester. Jag har ju glömt att skriva att Tillisen tog två steg häromdagen! Hon stod mellan mig och David och sen ropade vi "gå till pappa" sammtidigt som vi släppte taget och så gick hon två egna steg :)

Stylad

Hon börjar få så mycket hår att man kan göra frisyrer. Vad tycks om sidbena eller den klassiska tofsen mitt på huvudet? Förresten så tror jag att jag är på väg att sluta amma, det var tre dagar sedan sist. Och bra går det, hon har inte sagt ett ljud om det, jag som trodde det skulle vara mycket skrik och gnäll. Nästan så att det är lite vemodigt, hon behöver mig inte på det sättet längre. Stora, fina, älskade lilla tjej!

Krispigt vinterfräsch

Har varit en sväng på stan och uträttat lite ärenden och nu tar yrvädret eftermiddagslur. Väldigt roligt när jag såg mig själv i en spegel på stan. Man går ju liksom omkring och tror att man ser ok ut, jag duschade ju ändå i morse och kände mig inte trött, så helt åt skogen kunde det ju inte vara. Jomenvisstserru. Jag såg mest ut som en blek, trött och glåmig småbarnsmorsa. Herregud. Jag måste klippa mig och komma ihåg att ta på mig mascara innan jag sätter några som helst fötter utanför dörren. Suck.

Fjärde advent

Jamen här har jag legat i magsjuka hela dagen igår, inte kul alls. Så det blir en lugn fjärde advent. Som tröst igår fick jag se på lilla sjöjungfrun och skönheten och odjuret, två gamla klassiker som jag inte sett på år och dar. Och medans jag låg sjuk bestämde sig Tillisen för att ställa sig upp på egen hand för första gången utan stöd. Och såhär kan det se ut när man sätter Tilde för nära köksön. Notera strumporna som gömmer sig under flingorna.

Inte igår

Såhär såg jag ut för exakt ett år och en dag sedan. Tänk, då visste vi inte att Tilde var en Tilde, så konstigt att hon har legat och boxats i min mage och nu ränner hon omkring i lägenheten. Nu skulle jag kunna skriva något sockrigt om att barn är meningen med livet osv men det tänker jag inte göra, jag nöjer mig med att konstatera att: Allt är inte rosafluffigt bara för att man får barn men de små liven är allt bra underbara ändå!

städa

Och vad passar väl bättre än att inviga nya kameran med att ta kort på vad jag ska göra just nu, städa. Ni ser väl skärpan och pixlar och allt vad det heter. Så bra blir det när man har en rosa kamera.

Jag har varit snäll

Tittatittatittatittatitta vad min sambo kom hem med igår. En rosa. Den är så rosa att det inte går att få den mer rosa. Å den är jättebra och superteknisk (precis som jag ;) och det kommer bli finfina bilder med den häriga kameran. Sa jag att den är rosa? Tack snälla tomten för tidig julklapp.

oväder

Vi skulle ut och gå men det bidde inte så långt eftersom det är snöoväder och vi har den lilla vagnen och den är inte så lätt att köra i snömodd. Den stora vagnen är fast på övervåningen eftersom hissen är trasig. Alltså, en rejäl vagn med fyra ordentliga hjul är det enda rätta i vinterväder! Förresten här är bildbevis på att hon handskas med flaskan helt själv.

tvåsiffrigt

Tilde blir 10 månader idag, hurra för henne! Och det här är månadsbilden. Lilla tjejen, hon är så go. Det här är Tillisen vid 10 månader:
  • Hon kommer krypandes om man ropar
  • har börjat öva sig att stå själv
  • gillar att bli jagad
  • dricker ur vattenflaskan själv
  • älskar att bada och duscha
  • älskar mindre att bli påklädd
  • imse vimse spindel är fortfarande en favvo låt
  • kan vinka
  • tycker inte om att pussas
  • ger saker till en om man säger tack, tack
  • har sex tänder
  • gillar att bita på tandborsten, inte att borsta tänderna
  • älskar datorn som hon inte får röra
  • förstår aj, aj men struntar i det!
  • går på pottan och toan
  • ammar en gång om dagen mest för att det är mysigt
  • gillar att vara upp och ner

Röra datorn när jag vet att jag inte får? Skulle jag???

Datorn hägrar och jag går på repeat: aj,aj Tilde, aj, aj! Lyssnar hon?

Morgonbus

God morgon! Tillisen slog upp sina blå vid sju och fick vara med sin friska pappa innan han gick till jobbet så att jag kunde sova lite till. Nu har vi ätit frukost och tittar på morgon-tv (zappar mellan the voice och nyhetsmorgon på fyran).

bakom kulisserna

För att illustrera hur det såg ut när vi försökte ta julkort på Tillisen (igen). Med gemensamma krafter fick vi till en bild med tomteluvan på men det går typ ett dussin sådana här kort på varje luvkort.

Från arkivet

Här hemma är det sjukstuga, David har åkt på någon vinterkräkis. Peppar, peppar att han inte smittar Tilde eller mig. Har införskaffat handsprit och jag skurar badrummet stup i kvarten så att inga basilusker (stavas det så?) ska överleva. Han blev sjuk igår kväll men innan det var vi på julmarknad i Furuvik med kompisar som hade bil! Mycket mysigt förutom att det var så förbaskat kallt.
Och här kommer lite bilder från arkivet, tagna i mars.

Punkare

Den obligatoriska roliga-frisyren-i-badet-bilden.

Lite senare

Sådärja, tänk vad en dusch och lite mascara kan göra. Jag blev plötsligt en superhot mamma som man kan lägga upp en bild på bloggen på för att visa hur superfräsch hon är. Typ.

Skitig

Okej, jag ligger lite efter vad gäller att hålla efter mig själv. Elementära saker som att duscha, borsta tänderna, klippa tånaglarna och raka mig under armarna (hej tre-dagars stubb) ligger högt på listan. Sen vore det inte fel med en klippning och färgning av barret. Puh, jag tror jag börjar med en dusch.

Mamma jag kan äta själv!

mms_img55869 (MMS)

Mamma jag kan äta själv!


Först och sist

Brist på fantasi så här kommer det första och det senaste kortet i min mobil. Överraskande nog är de på Tilde :) Det första kortet tror jag är från augusti.

Tilde är i farten

mms_img55868 (MMS)

Tilde är i farten


Alla inlägg från mobilen kommer i triss va...

mms_img44124 (MMS)

Alla inlägg från mobilen kommer i triss varför är det så?


Tilde äter middag. Tyvärr har hon missuppf...

mms_img44123 (MMS)

Tilde äter middag. Tyvärr har hon missuppfattat det där med att man ska äta maten och inte tallriken.


Tredje gången gillt

Jamen jag tror att vi alla ser att det går bra att blogga från mobilen.

Provar att blogga från mobilen

mms_img33917 (MMS)

Provar att blogga från mobilen


Provar att blogga från mobilen

mms_img33917 (MMS)

Provar att blogga från mobilen


Provar att blogga från mobilen

mms_img33917 (MMS)

Provar att blogga från mobilen


En julsaga

Det var en gång en mamma som skulle ta ett fint julkort på sin dotter. Men det ville inte den lilla dottern veta av. Tomteluva var det tråkigaste hon visste så den tog hon av ideligen så att den stackars mamman aldrig hann med att ta en bra bild. Tillslut bestämde sig den lilla dottern för att det fick vara nog med dumheterna och gick (kröp) och lekte med annat. Så det bidde inget julkort den här gången. Slut på sagan.

Extramamma

Passar på att blogga när Tilde sover förmiddagslur. Vi ska till en mamma och hennes bebbe på lunch idag. Jag ska nämligen vara dagmamma åt hennes lilla Hedvig från och med januari. Tre dagar i veckan ska jag ha hand om två busungar. Tilde och Hedvig är i samma ålder, det skiljer två månader tror jag, så det blir nog allt annat än stillsamma aktiviteter. Det kommer att gå hur bra som helst :)

Mer sömn åt folket

Lillstumpan sover, hon somnade med vällingflaskan i sin fars famn. Dock brukar hon vakna några gånger, bvc-sköterskan sade att i den här åldern är de små liven inne i någon slags motorisk utvecklingsfas och att de därför sover lite oroligt. Kan tänkas att det är därför som Tilde sätter sig upp i sängen utan att vakna. Senaste tiden har hon vaknat tre-fyra gånger innan tio och sen sover hon fram till ett-två. sen vaknar hon igen runt fyra-fem och då är det vällingtajm och sen sover hon till sju-åtta. oftast vaknar hon till fler gånger men är oftast lätt att söva om. Puh, när ska man få sova hela nätter?? (jag vet att jag tjatar men allvarligt, när ska man få sova hela nätter?????)

69 cm lång

Godermorgon! Tillisen visar stilfullt upp den nya pyjamasen som hennes ömma moder inhandlade igår på rea (kors i taket, rea liksom, det händer ju nästan aldrig) På BVC igår när vi skulle väga och mäta upptäckte jag att två nya bissingar är på väg fram, en uppe och en nere. Och eftersom vi lärde oss allt om tandborstning skall härmed tandborstas för glatta livet med barntandkräm, både morgon och kväll. (oops, har visst inte gjort det...) Kommer inte ihåg vad hon vägde men hon har i alla fall klättrat upp ett streck på kurvan, hon hade ju en dipp där när hon inte åt så mycket.

dagens

just ätit lunch och nu är vi på väg till föräldraträff på bvc, vi sk få lära oss om tandvård för minifolket.


Lite bilder från resan!

Utsikt från planet och en busig Tilde.
Tre sötnosar på flygplatsen
På julmarknaden drickandes varm glögg
God mat på mysig restaurang på onsdagkvällen. Barnen satt på barnstolar och fick barnmat och de vuxna åt Italienskt.
Pyjamashäng på hotellrummet på kvällen

Tripp trapp

Idag har vi babysimmat och Tillisen dök med ansiktet under vattnet för första gången, David tyckte vi skulle vänta men jag ville testa och det gick jättebra. Tillisen är snabb att klättra uppför trappen i köket och igår ramlade hon ner och slog i pannan så att det blev ett litet märke. Det roliga var att hon hade en majskrok i handen och samtidigt som hon grät åt hon på den. Hon var ledsen i cirka fem sekunder och sen mumsade hon vidare på majskroken, snacka om tröstäta när det är som bäst!


Hemma!

Nu är vi hemma igen! Flyget var försenat igår och vi var hemma halv elva på kvällen (vi skulle varit hemma till sju) men det gick bra ändå, de små har varit hur duktiga som helst. Resan har varit toppen med bästaste Tina som reseguide. Vi har väl dock lärt oss att när man reser med barn gäller det att ha marginaler med tid (jag som gärna är ute i god tid blev smått stressad när vi kom till gaten två minuter innan stängning på ditresan) men med bra resesällskap löser sig det mesta. Tack Lina och Sarah för en underbar Hamburgeresa!
Tilde på flygplanet på väg till Hamburg

RSS 2.0