dumt

i en vecka nu har vi klämt och klämt på denna stackars tandkrämstub och båda väntar vi på att den andra ska ta fram en ny (för det finns hemma så det är inte ens att vi måste gå och köpa) nu handlar det inte om tandkrämen längre utan vem som står ut längst, rena tänder eller inte...

måndag

Godermorgon Tillisen här, pigg och vaken sen tidigt i morse (mamma bönade och bad att jag skulle somna om men det kände jag inte alls för!) Helgen har ju varit fab för jag har träffat morfar och mormor M tack för allt fint jag fått! Idag vankas det föräldragruppsträff på BVC och en promis med några fräcka bebisar och deras mammor. nu är jag lite kinkig så jag ska vara lite i mammas famn vi får språkas mer sen.

Mixa och matcha

God morgon! Idag blir en rolig dag för morfar och mormor M kommer hit. Tyvärr ser vädret ut att bli sådär, jag som tänkte att vi skulle sätta oss ute i solen och fika på en glass. Nåväl, en glass kan man ju äta aven om det regnar ;) Här hemma blir det städ på förmiddagen och sen ska jag hämta ett paket från Ellos, undra vad Ida har beställt...? För övrigt har mamma bestämt att rutigt och randigt går ihop så därför har Tillisen  klänning dagen till ära.

Helg!

Trevlig helg alla! Vår helg kommer att bli super eftersom morfar och mormor Monica kommer hit och hälsar på. Om ni undrar varför Tilde ser lite bekymrad ut är det för att det hände grejer i blöjan precis när jag tog bilden, ha, ha hon ser väldigt koncentrerad ut ;)

SATC!

Såhär såg jag ut igår innan jag gav mig av till bion. Filmen var bra men mest för att jag gillar serien så mycket, själva storyn var inte så mycket att hurra för. MEN tycker man om serien gillar man filmen om inte annat bara för att man får återse alla karaktärer :)

Lilla prinsessan

Idag har hon finklänning på sig med prickig body under, hur fin är hon inte i det? En riktig liten sessa.

Innan vi ska ut

Dålig bild men här är dagens. Nu är vi på väg ut i solskenet och sen kommer David hem från jobbet, han hade kort dag idag. Förresten märks det på vagnen att lillgrodan växer, liggdelen börjar kännas aningen trång, undra när vi måste byta till sittdelen?

Outfit

Här laddas det inför morgondagens SATC-premiär och jag tror att jag har bestämt kläder, det blir en hemmasnickrad klänning och röda klackar till. Eftersom jag är så blek om benen så blir det strumpbyxor. Ni får se en bättre bild i morgon när jag har hela mig i ordning!

som klippt och skuren

jag var duktig och lade upp två par byxor igår med symaskinen, satte dit resår nedtill för det är snyggt och praktiskt. btw så kunde jag i ett tidigare liv sätta på mig dessa byxor utan att knäppa upp dem i midjan, det kan jag inte nu... fast de sitter snyggare nu, framhäver bakdelen bra!

söt som en dröm

sötaste ligger och sover i vår säng, jag har sovit bredvid i nästan en timma. nu sitter jag här med datorn och väntar på att hon ska vakna lllgrodan.

måndag morgon

Frukost har intagits bredvid Tillisen på golvet och så här ser hon ut när hon leker. hon har inte börjat greppa saker ännu men hon tittar nyfiket och skrattar. sen sprattlar hon med både armar och ben för fulla muggar.

God morgon

God morgon! Tillisen ligger framför spegeln i köket och busar medans jag har ätit frukost. Här regnar det just nu så inte blir det någon promenad ännu. Mannen och jag började titta på Dexter säsong 4 igår och ujuj så spännande! Så vädret gör nog inte så mycket, då kan man sitta inne och glo på dumburken utan att skämmas. Ha, ha! jag tittade igenom stavningen innan jag publicerade detta och jag stavade säsong med e och skämmas med ett m, det där med rättstavning är inte min grej, thank god för Google!

Sex and the City

Jag och Angelica från f-gruppen ska på smygpremiär av SATC 2 på onsdag nästa vecka! Frågan är ju bara vad man ska ha på sig. Det lutar åt att det blir byxor eftersom mina snövita ben inte är redo för klänning ännu... Självklart blir det klackar, i sann SATC anda, men frågan är bara vilka jag har ju några att välja på :) Just nu står det mellan dessa par:


efter badet

Sötaste efter badet igår kväll. jag skulle filma henne för hon va så söt när hon låg och skrattade på skötbordet men så fort kameran åkte fram blev hon gravallvarlig, typiskt!
i sin nya pyjamas

Ingen bra bild

Vi skulle ta ett familjekort häromdagen och det gick sådär.... David har en förmåga att alltid blunda eller kisa och jag kan inte ta kort där alla kommer med. Den enda som alltid blir bra är Tillisen.

Pricken

Det har blivit en del shopping till Tilde på sistone, bland annat denna kortärmade body, bra att ha när det blir varmare ute. Lägg märke till hur tillisen har matchat med fräsiga gröna strumpor!

Förmiddagspromenad

Ett stycke mamma och en stycke Tillis på väg ut på promis, Tilde ser lite sur ut men det är för att hon har så bråttom att komma ut och mamma har en förmåga att vara lite omständig innan vi kan gå utanför dörren, till exempel ta bilder till bloggen....

klippt

Tada! Nyfrissad och nyfärgad. Jag är väldigt nöjd känner mig som en ny människa :)

På väggen

Senaste tillskottet till fotoväggen: Tilde som sitter i en av våra fåtöljer, visst blev den bra!

Sjukling

Lillan bidde lite sjuk igår, hon hade feber och kräktes. Hon låg utslagen i våra famnar hela kvällen men trots feber så skrattade hon när hon kom till skötbordet. Nu verkar hon vara sitt vanliga pigga jag, vi har inte tagit någon temp ännu men det känns som att febern är borta. Det var så synd om henne igår, hon var så ledsen och det är ju inte så konstigt när man aldrig mått dåligt förut. Så nu har vi klarat av första sjukdomstillfället, check! Till något helt annat, jag ska få gå och klippa mig idag, tjoho. Det är nog närmare ett år sedan jag var på salong och fixade till barret, det ska bli heaven, tack älsklingen för den födelsedagspresenten!
Ett stycke Ida, osminkad och skitig i håret. Vi får väl se om det blir bättre efter frissan.

tremånaders besök

Nu har vi varit på BVC och tagit spruta. Tillisen blev förstås ledsen när de stack henne (i båda benen) men det blev snabbt bra igen när hon fick komma till mammas famn,hon var jätteduktig lillgrodan! men visst är det jobbigt när hon skriker så där hjärtskärande, stackars liten, men det gick ju över ganska snabbt. Nu väger hon i alla fall 5590g och är 58,5 cm lång!

Tomt

Nu har bästa moster och Calle åkt hem och det är tomt! Men vi ses snart igen. Imorgon är det besök hos BVC som står på schemat, Tillisen ska ta tremånaderssprutan och mamma är lite nervös: tänk om hon blir sjuk, tänk om hon gråter och tänk om det gör ont? Mammahjärtat kommer definitivt att göra ont.

Tre månader

Hurra för Tilde idag som blir tre månader! Det går så fort det var ju inte länge sedan som hon var nykläckt och det syns på bilderna att hon växt. Det är kul att ha bilder att jämföra med, ska försöka ta på månadsdagen hela första året är det tänkt.
tre månader
två månader
bara en månad är hon här.

Kvällspromenad

Tjejerna har varit ute på kvällspromenix i det fina vädret

Svettpärlor

Systrarna Törnquist har varit på ett spinningpass och är lagom svettiga. Sara hälsar att det var lätt som en plätt och inte något jobbigt alls.... Resten av dagen ska spenderas utomhus i solen!

Hurra, Hurra!

.... Nej det är ingen vanlig dag för det är Saras och Idas födelsedag, hurra, hurra, hurra! Nu kommer Sara och Calle och vi ska ha så trevligt hela helgen :)

den som inga byxor har...

Så här ser det alltid ut efter att pappa har bytt blöja, Tilde saknar byxor. Pappa har fått för sig att det är överflödigt och att det är skönare utan.

Dregel

Tilde dreglar mycket så nu har hon fått en liten haklapp, min lilla bebis! Idag är David ledig så jag kan gå och träna, pump blir det om jag orkar skaffa mig träningsvärk igen. Annars ska vi städa här hemma för vi får ju finbesök imorn!

den perfekta bilden

det är sällan som den första bilden blir bra, jag är ju ingen mästerfotograf precis. såhär såg det ut idag innan jag blev nöjd på det tredje försöket, normalt brukar det bli fyra fem bilder eller mer.

Tillsammans

Hej hopp! Tillisen ligger och vilar och jag går här hemma och plockar. Otroligt att det kan bli så stökigt och inte kan jag skylla på Tilde... David sluta smutsa ner! Igår hängde vi med Angelica och Ella hela dagen, både hon och jag hade inget för oss så då gjorde vi ingenting  tillsammans och det blir ju genast mycket roligare :) Idag blir det nog en promis i solen och kanske att jag hinner träna ikväll om David kommer hem i tid.

Barnvakt är fint det

god morgon eller god förmiddag, här har vi varit uppe sen sju! Tilde sitter i mitt knä och hickar, den är envis och vill inte gå över. den här veckan blir extra skoj för Sara och Calle kommer på torsdag, passar ju bra eftersom vi fyller år då! Jag ska ta med syrran på ett spinningpass på lördag och då är Calle snäll och ställer upp som barnvakt, tjoho va jag kommer utnyttja gratis barnvakt hela helgen!!!
Dagens bild på tillisen blir en gårdagens, det är straxt innan vi ska ut.

Hårfager

Passar hon i långt hår? Ser lite ut som en hårdrockare tycker jag.

Sovmorgon

Morgongymnastik på tvättmaskinen: pappa gör hoppövningar med Tillisen. Annars en bra start på dagen för jag har fått sovmorgon, nu har jag ätit frukost och funderar på om vi ska ta en promenad trots det tråkiga vädret.

Glufs Glufs

Alltså det är första gången i världshistorien som David har ätit mer choklad än mig, jag fick smaka två bitar resten glufsade han i sig! Marabou cocos var det i den förpackningen.

Familjen

Fina är dem, min familj!

Mitt i prick

Roligaste ever: Tilde kräktes i pappas mun för en stund sedan, han höll upp henne ovanför ansiktet och vips så kom det en liten kräks som prickade precis rätt. mamma tyckte det var ovanligt roligt!

solstråle

nu har vi varit ute en stund, det är underbart i vårsolen! Tillisen är på strålande humör och jollrar för alla som vill höra. (bara för att jag skrev detta blev hon helt plötsligt tvärarg, det är nog dags för mat)

letade länge

I går kväll hände det, väldans god var den!

morgonstund har guld i mun... not

Lillgrodan vaknade vid fyra i morse och tyckte att det var en bra tid att vara pigg på, till mammas stora förtret. Två timmar senare slog hon igen sina blå efter idoga försök att söva henne. Puh tänkte mamma och trodde att hon skulle få sova men nejdå, fyrtiofem minuter senare vaknade lillis igen men denna gång fick pappa ta över en liten stund innan han skulle till jobbet. Efter lite amning somnade bebisen i alla fall om
och hon sover fortfarande. Så nu måste jag passa på att göra allt som jag tänkt hinna med innan hon vaknar! Ganska uppenbart vem som styr rodret i den här familjen (och så ska det ju vara)!

dancing queen

vi har dansat till abba`s dancing queen här, jag släppte loss men tillisen var lite skeptisk innan hon bjöd på ett litet leende. kanske skepsisen var mot att morsan helt plötsligt började gunga underligt i (o)takt och inte mot själva musiken... Tilde meddelar att hon allt tänker visa vart skåpet ska stå så fort benen blivit lite mer stabila!

Torsdag

hej hopp! Sitter med Tilde i famnen och ska snart äta lunch. Vi har varit ute på promenad och fixat några ärenden på stan, bland annat har jag kollat upp babysim. Tyvärr kommer det inte starta någon grupp förrän i höst, det hade varit kul att börja redan nu. Igårkväll sov Tillisen från klockan fyra till klockan åtta på kvällen och vi trodde att det skulle bli en lång natt med en pigg bebis. Men hon somnade om till tio och vaknade igen vid tre som vanligt, skönt tycker mamma!

Sjalbarn

Idag har hon varit ett sjalbarn. Hon sitter framvänt numera när hon kan hålla upp huvudet bättre och det fungerar tipp topp eftersom hon kan vara med mer. Annars har hon ju inte varit ett fan av bärsjalen eftersom det blev så instängt när hon var vänd mot mig.

Dagens

Dagens mor och dotter, tycker att Tillisen är sötare i sin dubbelhaka än vad jag är :)

Piggelin

Klockan sex i morse gick vi upp för då var hon pigg lillgrodan, vi satte oss i soffan för att inte störa pappsen som fortfarande sov. Nu ska jag äta frukost och sen ska vi till affären och handla för vi ska bjuda på lunch idag, vi får nämligen besök av Saana och lilla Elvis!

Dagen

Vart tog den här dagen vägen? Vi har varit på föräldraträff på BVC och nu är det ju nästan kväll. Tilde ligger och sover så jag passar på att blogga men det känns som att jag också skulle kunna sussa en stund jag med... Jag är godissugen vill prova nya marabouchokladen med polka, någon som testat? Jag tror den är god!

fotomodell

Titta vilken fin bild på tillisen! det är en förstoring på en av bilderna som David har tagit så nu hänger hon på fotoväggen i köket som kommer att fyllas på med fler bilder allt eftersom.

vill vara med

Tilde var med oss i köket igår kväll när vi lagade mat. hon satt i babysittern en lång stund utan att klaga och det är framsteg, för bara några veckor sedan gick det ju knappt att ha henne någon annanstans än i famnen. bars för det sitter hon just nu i mitt knä och är allt annat än nöjd, det är nog tutte som gäller, ska bara skriva klart detta först...

fikat

såhär ser vi ut idag, nyss hemkommna från en fika med Saana och Johan och deras lilla Elvis som äntligen har kommit! Tilde har många små kompisar i föräldragruppen, hoppas bara de små kommer lika bra överrens som deras föräldrar :)

Söndag

God morgon! I natt har vi bara varit uppe en gång för amning, det var vid halv tre, sen sov hon ända till halv sju. Efter att ha ammat lite till då somnade vi om igen och vaknade straxt efter åtta och nu är vi uppe hela familjen. Skönt att få sova säger jag som alltid går upp på nätterna. Nu frukost och sen en promenad i det soliga vädret!

Gamla

Här hemma händer inte så mycket, därav frånvaro av inlägg. Ikväll blir det middag hos kompisar. De ska iväg på konsert senare på kvällen men vi ska inte följa med, vi är nämligen numera vuxna ansvarsfulla småbarnsföräldrar som inte kan ränna runt på konserter hur som helst. Som gamla paret är vi, när ungdomarna ska ut på galej gå vi hem och knyter oss!

RSS 2.0