packa mammas kappsäck

Håller på att packa till resan, inte helt lätt då jag har en tendens att ta med mig för mycket. Tillisen har ätit lunch och kryper nu omkring på golvet, hon hittar hela tiden nya vrår att utforska och fort går det!

Bästaste helgen

Sara och Calle hade med sig julklappar till Tilde och till mig och David så vi hade minijulafton här i fredags. Tilde fick massor med fina kläder och vi fick värmande duntofflor, tackelitack! Annars har helgen gått rasande snabbt med mycket bus och god mat. Det får vi göra om igen snart!

Hamburgare

God morgon! Måndag och bara två dagar kvar tills vi åker till Hamburg, lite resfeber börjar jag allt få :) Måste börja packa, det är ju så mycket extra som skall kommas ihåg: blöjor, mat, leksaker, tvättlappar, extra kläder och säkert hundra saker till. Eller så gäller det att komma ihåg plånboken så löser sig resten, har hört att det finns saker att köpa i Tyskland :)

Fredagsbesök

Idag kommer Sara och Calle och stannar hela helgen! De får börja med att vara barnvakt idag när jag och David ska till banken, det känns ju jädrigt lyxigt. Vi kanske ska passa på att göra något mer typ ut och äta, gå på bio, åka utomlands? Eller nä, vi vill ju umgås med dem också :) Jag tänkte bjuda på en morgonbild på mig själv men jag blev så ful på alla så det bidde inget (flottigt hår, blek hy plus finnar är överraskande nog ingen bra skönhetskombo).
Btw så har Tillisen sovit bra i natt, hon vaknade bara två gånger vilket är nästan ingenting jämfört med de triljoner gånger hon varit vaken de senaste nätterna.

Tilde smakar på sin mamma

Jag har blivit svårt skadad. Av min egen dotter. Den lilla vampyren bet mig på överarmen och hu så ont det gjorde. Ni ser väl hur stooort såret är? Nästan i klass med att ha blivit biten av ett lejon. Jag måste kanske sjukskriva mig några dagar för att kunna hämta mig från denna traumatiska händelse.

Pusskalas

Dagen har spenderats med fina bebisar och deras föräldrar. Här sitter Tilde och Ture och leker med varandras leksaker.
Och här pussas Ella och Ture för första gången! (eller ja, de hade ju hunnit pussas en omgång innan kameran åkte fram) Det var Ella som började, hon är ju gängets lilla krambjörn!

Triss

Tre sötnosar som har hängt gäng idag. Vi har varit på babyrytmik och sen hemma hos Callum och lunchat. Tilde har inte sovit eftermiddagsluren eftersom det fanns så många roliga att leka med så hon däckade i spjälisen utan protester för en liten stund sedan. Så jag har hela kvällen för mig själv eftersom David är på möte i Stockholm. Frågan är bara vad jag ska göra? Vara nyttig och städa upp i lägenheten eller lata mig i soffan? Hm, verkligen svårt val...

Tisdag

Jag och Tillisen har tagit en lång förmiddagslur, nästan två timmar! Skönt tycker jag som väcktes klockan fyra och inte somnade om förrän vid sex-snåret. Tilde sitter just nu och tar till lipen (efter att bilden togs) för att hon inte får slå på datorn, buhu! that´s life säger jag bara, inga fejktårar biter på mamma.

Hoppa högst

David har satt upp en lampa över köksbordet så nu övar jag Tillisen att säga lampa, stackarn ligger säkert efter i språkutvecklingen för att hon inte haft en sådan tingest att öva på tidigare. Jag har även försökt få henne att säga väderleksrapport men utan större framgång. Kanske multiplikationstabell eller autodidakt är bättre ord att börja med. Man kan ju inte sätta ribban allt för högt när det gäller det första ordet.
Och så en notis bara för att jag ska komma ihåg hur och när det hände: Tilde har numera slutat att ta sig fram på rumpan utan kryper på alla fyra.
Slut på viktigt meddelande.

Ut och gå

Från promisen som vi kom hem från nyss. De däriga ankorna blir som tokiga så fort man stannar till, de tror att man har mat och vaggar fram med en faslig fart.

Sova?

jaha, såhär går det när man ber fadern att söva Tillisen. I rest my case.

Sköna söndag

God morgon så här en mulen söndag. Morgonen började klockan nio, skönt med sovmorgon men hon vaknade en gång i timmen hela natten. När ska hon sluta med det? Ser ni julstjärnan i bakgrunden? Det är ett försök till julpynt här hemma men den ramlade ner från fönstret. Det blir till att spika upp istället för att tejpa. (jag vet, men jag tänkte att vi skulle slippa hål i väggen)

helg

Fredagskväll och lilla yrvädret ligger i sin säng och snusar. Läggningen gick smärtfri idag, lade över henne i spjälisen precis innan hon somnade vid bröstet, inget gråt eller skrik. Hoppas bara hon sover bra i natt och inte vaknar en gång i timmen som hon gjort senaste nätterna. Nu blir det senaste avsnittet av Dexter!


Dagens gnäll

Alltså, varför kan man inte bara få köpa kuddfodralet i affären, måste de alltid säljas med tillhörande innerkudde? Jag har redan tusen (minst) kuddar jag vill inte ha en till. Det är ju det som är hela poängen, att man har samma kudde men kan ändra fodralet så blir den som ny. Butikerna måste ju förlora massor på det här för det måste ju vara fler än jag som avstår köp bara för att slippa kudden?

Gnaga

Mamma om du inte lyfter upp mig härifrån nu så äter jag mig ur spjälisen.

Morgonens pilla-på-saker-jag-inte-får-pilla-på

Det absolut roligaste är ju saker som man inte får leka med, en fjärrkontroll till exempel. Det spelar ingen roll hur många lockbeten jag lägger ut, hon nosar sig till de förbjudna sakerna som en blodhund.

Onsdag

Såhär fint var det idag när Tilde och jag var ute och gick. Vi har varit på BVC på föräldraträff och en extra vägning av Tillisen och hon har gått upp 500g. Bra där, hon låg ju lite under sist men nu har kurvan stabiliserat sig.

Månadskort

Hurra, Hurra för Tilde som blir 9 månader idag! Hon ligger inte lika still längre :)

Besök

Emelie på besök igår, Tilde ser lite sur ut men det var hon inte.

Diskberg

Jag är en sån där som bygger diskberg. Mest för att jag sällan orkar plocka in den torra disken. Och går det inte bygga på höjden fortsätter man ut på diskbänken!

Farbror Ture

Vi hade blixtvisit av Ture igår, visst är han söt i sina hängslebyxor, som en liten farbror! Blixtvisit för att Tilde tydligen hade feber (hennes mamma upptäckte inte det förrän Ture redan var på plats). Första gången hon har feber (39 grader) men hon var som vanligt, natten var dock lite orolig, och idag är hon feberfri.

Tilde säger:

Först har jag suttit och kollat in mamma när hon diskar och sen satt jag på pottan och då kollade jag in när hon borstade tänderna. Den däriga mamma gör så mycket konstigt, men kul är det att titta på!

Dont´t mess with me

Stackars David fick jobba idag, men nu är han på väg hem. Tilde har kommit ur sin matvägran och har ätit riktigt bra i dagarna tre, känns bra det. Nu kanske jag kan ge mig på konststycket att sluta med nattamning. Oavsett så behöver vi styra upp någonting vad gäller sömnen, hon vaknar fortfarande ofta på nätterna. Ska läsa på på lite om olika metoder får vi se vad det blir.
"mamma försök inte med någon metod, jag sover och äter när jag vill, basta!"

Fars dag

Grattis på fars dag alla pappor! Pappan i det här huset är lite sliten idag, lite mycket öl igår med grabbarna. Det var tydligen det som var tjejkväll: ett gäng grabbar som dricker öl. Jag och Tilde har i alla fall firat honom med ett egentillverkat peppearkakshjärta och paket.

Pepparkaksbak

Nu ska vi iväg och baka pepparkakor, men det är bara jag och Tilde för David ska enligt egen utsago på "tjejkväll med grabbarna" vad nu det innebär.

Fredagstok

Favorit i repris, ett fredagshopp. Tilde tyckte det var hysteriskt roligt när vi hoppade, det kanske syns :)


Ren

Titta vad jag möttes av när jag kom hem från träningen,en nybadad Tilde.


i-landsproblem

Godermorgon. Natten har inte varit bäst. Ho vaknar ju heela tiden (känns det som). Jag var väldigt bitter i natt, det var så synd om mig för att jag inte fick sova. Det är psykiskt påfrestande att inte få sova hela nätter, senast var väl innan Tillisen kom (känner ni hur syyyynd det är om mig). I alla fall, i natt vaknade hon tre gånger innan tolv (amning och bara vagga). Sen vaknade hon halv två (amning) och sen vid fyra. Sista svängen tog det en och en halv timme, två amningar och fem läggningar innan hon kunde sova i sin säng. Och som grädde på moset kunde jag inte somna om direkt så klockan sex slocknade jag och halvåtta lämnade David över en glad Tills, tack för sovmorgonen älskling!
Sådär ja, nu har jag fått lätta mitt hjärta och i morse kändes det inte alls så illa, det är liksom värst när man är mitt uppe i det.
Det är inte synd om mig när man vaknar till en sån här :)

new addiction

Hörni det här med facebook kommer att bli farligt, det är ju hur kul som helst! Det är som julafton varje gång någon gör något, måste in och titta efter uppdateringar hela tiden.

Bättre sent än aldrig?

Nu ska ni få höra. Jag har gått och blivit med facebook! Kors i taket. Jag har numera en egen sida och slipper snoka i era liv  genom Davids konto. MEN eftersom jag är lite teknikhandikappad (dessa moderniteter, håhåjaja) så kan ni ju hjälpa till så att jag får lite vänner på den däriga sidan. Sök på Ida Törnquist så borde min vackra nuna komma upp! Ses på "fejan" (gud va jag är hipp som slänger mig med sådana moderna termer)

Tack och hej från en nästan pensionär.


Dessa nätter

Dagens mamma och Tillis. I morse var jag bitter för att jag inte får sova på nätterna. Tilde vaknade fyra gånger och  skulle amma och jag börjar känna att det räcker med amning nu, i alla fall på nätterna! men när hon vaknade i morse och var sprudlande glad var det svårt att fortsätta vara sur :)

Tjoflöjt!

Nu drar vi till öppnis och Tilde ska få se snö för första gången (okej, hon fanns sist det var snö också men nu kan hon ju se snön).

Kallt

Burr vad kallt det är, har ännu inte hämtat mig från promenaden tidigare idag. Jag var tvungen att sätta på både mig ocg Tillisen en extra tröja här hemma, det är lite kyligt här inne också. Min rumpa är som ett isblock, borde inte fett vara värmeisolerande? Nä nu ska jag tända lite värmeljus!


Dagens

Dagens Tilde på dagens upptäcktsfärd.

närgången

Tilde är inte så pussvänlig, hon ryggar bort när man försöker ge henne en blöt. För det är minsann hon som bestämmer om och när någon får vara närgången!

Träning

Mitt mycket ambitiösa träningsschema den här veckan. Jag blir mycket förvånad om jag lyckas komma iväg på allt. Som man brukar säga, sikta mot stjärnorna och landa bland trädtopparna. Eller en buske, det skulle räcka för mig:)

Frisk?

Det går inte att ladda upp bilder på bloggen just nu så ni får hålla till godo med ett stycke text. Känner mig bra idag, kan man gå till öppna förskolan dagen efter man haft feber? Jag har hört att man bara smittar innan man visar symtom. Kan det stämma eller är det önsketänkande från min sida? Det kanske blir en lugn dag hemma i alla fall, för säkerhets skull. Jag vill ju inte vara anledningen till att femton småbarn blir sjuka.

feber

Söndagkväll och jag ligger i soffan med en släng av lite feber, därav bloggfrånvaro:) Hoppas att inte övriga familjen blir smittade och att jag är frisk imorn. Tjing!

Marodörerna

Kom precis hem från träningen och hittar en mycket nöjd Tilde och pappa utslagna i soffan samt hushållspapper över hela golvet. Till saken hör att jag har dammsugit och städat idag för att det skulle vara fredagsfint... Davids kommentar: "Vi har haft kul". Suck!

Jag kan flyga jag är inte rädd

Mästerfotografen försökte vara lite spexig såhär en fredag. Det skulle bli ett härligt det-är-fredag-se-så-glad-jag-är-foto. Men det ser mest ut som en hej-jag-försöker-flyga-men-det-går-inget-bra-bild.

Napp

Vi har precis varit på promis, Tilde vägrar somna i vagnen fast hon är trött. Så fort vi kommer hem är det tutte som gäller och då somnar hon minsann på två röda. Fast först ska det tuttas, hon äter inte utan ligger bara och använder mig som napp. Och nåde mig om jag försöker smita innan hon har somnat på riktigt!

Trevlig helg!

Tilde här, skulle bara önska en glad fredag och en trevlig helg!

Just nu

Tilde busar med (på) en trött pappa.

Pass på!

Har hämtat Tildes pass idag, visst blev det bra! Nu kan vi åka vart vi vill :)

Stand up for your rights

Hon ställde sig upp mot soffan alldeles själv, det var en tidning som lockade. Ni vet det prasslar ju så kul.


På pottkanten

Jamen nu har både nr ett och nr två gjorts i pottan!


Tittut!

Tillisen och jag har lekt tittut idag. Hon är så söt, jag frågar "vaaar är Tilde?" och då drar hon bort tröjan själv. Sen när jag har den över mitt ansikte och frågar "vaaar är mamma?" kommer hon fram och drar bort tröjan från mig. Förresten kissade hon på pottan idag för första gången! David köpte med sig en potta hem från IKEA och vi satte henne på den lite på skoj. Pedagogiska föräldrar som vi är gjorde vi kiss-ljud sammtidigt som vi såg glada ut och vips så hade hon kissat.

köpt

Tada! Den här har jag köpt. En sulky som vi kan ha när vi åker till Hamburg. Lite smidigare än vår stadiga briovagn, blocket är bra! Tillisen kryper omkring och är allmänt grinig. Men jag har ingen aning om vad det är- det är inte mat, inte tutte,inte bus, inte blöja. Nu gjorde hon en paus och skrattade men skriker lite också.

Hon satt inte på samma ställe som jag lämnade henne


Vårt vardagsrum är numera Tildes lekrum. Eller hela lägenheten är numera Tildes lekrum, överallt är hennes leksaker. Fast hon bor ju här, vart ska hon annars ha sina mojänger? Har lite olika förvaringskorjar så att det ska vara lätt att städa, det funkar tycker jag.

bebishäng

Hej hopp! Idag blir det öppen förskola hemma hos oss för det är höstlov på de "riktiga" ställena. Tilde och jag tänkte bjuda på lunch och lanske sångstund ;) Igår var vi på babysim och kvällen bjöd på höstmys hemma hos Callum och hans föräldrar. Tjoho, det är ju fantastiskt att vi har så fina människor att umgås med här uppe när vi är långt från alla er där hemma. Och sen har jag köpt en sak. Visar sen.

RSS 2.0