möblera om

Det är roligt att möblera om kuddarna i soffan!


minifåtölj


Tilde och pappa lekte i förrådet igår och då hittade de babysittern som vi ställde undan för ganska länge sedan. Men nu fungerar den alldeles utmärkt som fåtölj till minimänniskan, såhär såg det ut i morse.

Barnmorskebesök


Idag har vi varit hos barnmorskan för att kolla standardgrejerna. Blodsockret var bra, inga järntabletter behöver jag äta och 5 kg har jag gått upp. Besöket gick ganska snabbt och Tilde var på solskenshumör hela tiden, bra där.

It wasn´t me

hm, magen var ivägen när jag lagade mat. Det måste ha varit magens fel för jag spiller ju aldrig. Jag är en väldigt spillfri person, vet knappt hur en fläck ser ut. Nåja, förutom den här då.


Dagen i punkter

Dagen har bjudit på:

  • Lek och gungning  i parken
  • dammsugning i lägenheten
  • två sovstunder för både mamma och barn (har varit så trött senaste dagarna så jag har liksom somnat jag också)
  • Träning för mamma 50 min på crossmaskin, dödligt tråkigt men bra för konditionen.
  • Tillisen har lekt och busat i badet med pappa. Hon har dock börjat med den något farliga vanan att springa ur baljan och kuta ut i vardagsrummet vilket medför minst en vurpa varje gång. Men hon tycks finna detta väldigt roligt.

Grattis!


Hurra, hurra för kusin Molly som fyller 9 år idag! Vi får fira dig ordentligt när vi kommer till Linköping nästa vecka!

Veckans mage

Vi kör en veckans mage såhär på morgonkvisten. Vi har precis gått in i vecka 21 (20+1). Smulan är inte lika livlig som Tilde var i magen men nu har i alla fall både jag och David känt sparkar (eller snarare små buffar)!


finaste



Visst är hon söt i uppsatt hår? Snällaste mormor M klippte luggen så att den inte hänger i ögonen. Tyvärr lärde hon sig redan nästa dag att ta bort snoddarna så frisyren höll en dag. Kanske går att vänja henne?

Tidigare idag


Tilde och jag innan hela familjen gick till parken tidigare idag. Jag har säkert laggt på mig minst ett ton efter den här mat- och godisstinna påsken, men det är det ju värt! I lekparken åt Tilde grus och gungade gunga och vi hade en skön förmiddag i sommarvärmen.

Hemma igen efter en finfin helg med familj...

20110425111 (MMS)

Hemma igen efter en finfin helg med familjen :-) just nu är tilde och jag på promis hon sover och jag njuter av den gröna utsikten, det är vår !


Vi sitter på bussen till umeå och resan ha...

20110421102 (MMS)

Vi sitter på bussen till umeå och resan har än så länge gått bra eftersom tilde sovit i två timmar, bara en timme kvar av underhållning :-)


SMS-inlägg

20110420096 (MMS)


Det ska börjas i tid, shoppingnerven har h...

20110420094 (MMS)

Det ska börjas i tid, shoppingnerven har hon väl ärvt av mig...


påväg

påväg ut, det är mer springa och jaga när vi ska klä på numera. Imorgon smäller det, då åker vi till umeå och brorsan hela påskhelgen!


Tränat

Igår var jag på spinning, hujeda mig vad jobbigt det var. Men så skönt när det är klart! Svettig och rosig på kinden blev jag i alla fall av den ansträngningen.

Dagens intresseanteckning: Jag har sju myggbett på fötterna varav ett är under foten, det kliar härligt när jag går. Nu kan ni ta bort intressepilen ur ögat.


I affären efter promenaden

20110418089 (MMS)

I affären efter promenaden


söndag

Dagen har spenderats utomhus i det varma vädret, det är verkligen vår på riktigt nu! Här blir det straxt tacco till söndagmiddag, bara Tilde kan somna om igen hon vaknade precis och var ledsen, en mardröm kanske. Japp, pappsen klarade biffen, nu sover hon igen :) Nu mat! (sade den hungriga gravidisen). Apropå mat så var det grillpremiär igår hos goa vänner, fy vad det var gott. Jag åt så att magen växte till dubbel storlek, smulan fick knappt plats.

Ännu ett vårtecken, nya converse :-)

20110416075 (MMS)

Ännu ett vårtecken, nya converse :-)


Vi går varit i parken och tilde drack upp ...

20110416066 (MMS)

Vi går varit i parken och tilde drack upp mammas smoothie


Vår!

20110416069 (MMS)

Vår!


Har ju glömt att visa premiärgungningen hä...

20110411033 (MMS)

Har ju glömt att visa premiärgungningen häromdan, ho gillar fart!


veckans mage

Vecka 19 är vi i nu (vi hoppade fram en vecka efter ultraljudet igår) och därför bjuder jag på en magbild!


Smulan

Här är smulan! Allt såg bra ut och 10:e september är det beräknat att h*n ska komma. Smulan ligger alltså med ryggen ner med huvudet till höger och så kan man se ett ben och ett knä till vänster. Smulan var lite lugnare än vad Tilde var, inte lika många boxningsrörelser. Det känns i alla fall bra att veta att h*n har det bra där inne :)


En bild på tilde, nallen och magen. Idag ä...

20110414057 (MMS)

En bild på tilde, nallen och magen. Idag är det äntligen dags för ultraljud och vi har redan varit ute i vårsolen en stund, kan inte bli annat än en härlig dag :-)


Just nu

Just nu i vårt hem: Pappan ligger i soffan och tittar på något tråkigt tecknat, bebisen leker och äter jord och mamman har perecis lagat mat. Låter väl som en rättvis fördelning?

Bevis på att någon inte kan hålla tassarna borta från blomjorden. Det är andra gången idag som jag hittar jordspår samt misstänkt skitiga fingrar och mun på en viss jordmarodör.


Ultraljud

Godermorgon tisdag! Tillisen sitter och äter frukost och jag surftar på datorn. Snart beger vi oss ut i ett inte alls lika vårvarmt Gävle som igår. Hoppas att hon somnar i vagnen, hon har ju liksom slutat med det de senaste gångerna, hon blir ilsk om hon inte får sitta upp fast hon är trött. Förresten är är det snart dags för ultraljud! Vi är så spända på att få se smulan och det kommer att kännas mer på riktigt efter det tror jag.

Vi sitter i solen och äter glass det är un...

20110411037 (MMS)

Vi sitter i solen och äter glass det är underbart vårväder. Tilde kramar nallen medans hon tittar på folk :-)


Omsvirad


Nu har jag svirat om från myspyskläder till något mer anständigt eftersom vi ska till öppna förskolan nu. Det vill säga om Tillisen behagar vakna snart. Hon ville ju inte sova i vagnen på förmiddagen så jag fick lägga henne efter lunchen i stället.

Vi tittar på änder och vattnet väldigt spä...

20110411028 (MMS)

Vi tittar på änder och vattnet väldigt spännande tycker lillis


ut

Det är roligt att låna mammas sjal fast den är lite stor. Nu är vi påväg ut fast det hänger regn i luften så det blir till att ta med regnskyddet till vagnen.


Tjejkväll

Jamen nu är ju tjejhelgen i full gång. Igår var vi ute och åt och vi hade det supermysigt. Dessutom var vi på nattklubb och jag har väl sällan känt mig så malplacerad som jag kände mig då. Inte nog med att det var 18-års gräns, där stog jag på dansgolvet med mage och försökte se cool ut. Det gick sådär. Jag tror att jag har glömt bort hur man dansar. Eller så var det hela grejen att jag kände mig både gammal och gravid= dålig partykombo. Hur som så var det en lyckad tjejkväll!

Här är alla brudarna och Tilde ville ju såklart vara med på bild!


Kväll

Å vad skönt med fredagkväll! Hemmet är städat, tillisen sover efter en smärtfri och ganska snabb läggning, vi har en stooor soffa att bre ut oss i. Och roligast av allt, imorgon är det tjejträff för hela slanten med gävlebrudarna :)

Rensat

Tillisen ligger och sover och när hon vaknar ska vi till öppna förskolan är det tänkt. Ska ner till stan senare  idag och dumpa lite kläder som jag har rensat ur gömmorna, jag hade visst en del... Apropå det så vill jag ha något fint på mig när vi ska ut och äta på lördag så om jag har gjort mig av med massor så  borde jag få köpa något nytt, eller hur ;)

SMS-inlägg

20110406018 (MMS)


Tilde har promenerat i vårsolen idag hon v...

20110406021 (MMS)

Tilde har promenerat i vårsolen idag hon var helt överlycklig över att få springa fritt!


spegel, spegel på väggen där

Det här visar spegeln idag, nyduschad men dock i myskläder. V 16+4 är smulan i nu.

 

Rolig notering: Jag har träningsvärk i rumpan efter magsjukan. Varför? jo för att jag har suttit så mycket på toan. Ha,ha är det för att jag är tjockis eller är jag väldigt otränad?


Morgonmys

Hon vaknade halv sex för välling och sen lyckades jag hålla kvar henne i sängen till klockan sex men då ville hon upp. Men då kom mamma på att man kan lägga sig i soffan och mysa och vips så fick jag en halvtimme till av stillhet :)


tisdag

Tisdag och David har åkt till Stockholm med jobbet och kommer inte hem förrän på torsdag. Nu är vi friska här hemma allihop så jag tänkte fira med att sätta på mig något annat än myskläder, har ju typ inte satt min fot utanför lägenheten sen i fredags. Tillisen ligger och sover efter att ha skrikit sig igenom halva förmiddagspromenaden, finns det något mer stressigt eller enerverande än en skrikande bebis som inte blir nöjd vad man än gör? Jag fick i alla fall hemska aningar om hur det kommer bli med två, hjälp! Jag måste fila lite på tålamodet...

le soffa

Här är bilder på soffan, väldigt stor och väldigt skön :)


Moster det här är till dig!

Det här bilderna är till bästaste moster Sara! Tillisen gick omkring såhär i förmiddags och när hon tog av dem kom hon genast tillbaka till mig och ville att jag skulle sätta på dem igen, sööööt!


.....en ros röd som blod så att du förstod att det är dig som jag håller kär

Söndagen försvann med en rasande fart och magen bråkar fortfarande, men det struntar vi i nu, imorn är jag bra sådetså. Titta förresten vad jag fick idag av David, bara sådär. Fint som snus!


Bilmekaniker?

Hej jag heter Tilde och jag ska ut och meka med bilen. Förresten ser ni att pappa står vi disken, han älskar´t.


Blä

Just nu är jag väldigt bitter. Det blir ingen romantisk-fira-11år-tillsammans-komma-iväg-själva-middag med David ikväll. Nej för jag har blivit magsjuk, förmodligen åt jag dålig kyckling igår. Hade verkligen sett fram emot det så mycket, särskilt eftersom vi har missat så mycket roligt på senaste tiden på grund av sjukdomar. Men det känns sådär och sitta och äta romantisk middag med en mage som inte alls är bra (mer beskrivning av mitt tillstånd får ni inte). Så himla less är jag. Och mycket bitter. Tur att jag har en underbar sambo som precis lade kommentaren: Tur att vi har alla avsnitt av californiacation, nu behöver du bara skaffa en blöja. Ha, ha! got to love it. Men som sagt jag är lite putt. Och nämnde jag förresten att jag är lite bitter?

RSS 2.0