sköna söndag

Här hemma gör vi just nu långkok, oxsvanssoppa. Blev så sugen på det när jag såg "vad blir det för mat" häromdagen. Annars har dagen  bjudit på fika och promenad med vänner. Planer för nästa vecka är att ringa lite måste-samtal och planera vad jag ska baka till Tildes barnkalas som vi ska ha den 19:e. Funderar på cupcakes istället för tårta. Japp, viktiga grejer det där.

Dress for success

Hon kan vara lite svår att klä på ibland. Pyamasen på halv stång och jag får jaga henne med kläderna.


Tilde sitter i min famn och pillar på mina...

mms_img69152 (MMS)

Tilde sitter i min famn och pillar på mina leverfläckar på halsen. Hon verkar förundras över att de inte lossnar.


Runt bordet

Idag är det bättre, inget kräks mer tjoho! Tillisen och jag har städat här hemma, det hade hunnit förfalla lite kan man säga, men nu har vi dammsugit och torkat golv. Bilderna är från i onsdags när vi var hemma hos Lina och Ture, det var poppis att gå runt bordet.


sjuk igen

japp då är man magsjuk. jäkla skit. jag hatar att kräkas, inte roligt. alls. stackars Tilde har inte haft en rolig mamma idag.

sjukling

Tillisen har kräkts i natt så vi är lite möra idag (inte mycket sömn). Hon har inte kräkts mer idag och hon har kunnat äta lite så jag hoppas att det bara var en engångsgrej... Därför  har vi inte Hedvig här idag men vi hoppas att hon kan komma imorgon. Nu ska vi till affären och handla, det ekar i tomt i skåpen.

Hotellfrukost

Lite suddig bild men såhär glad var Tilde i söndags när vi åt hotellfrukost tillsammans med Callum och Ture och deras päron. Supermysigt var det, det måste vi göra om!


Rapport

Hej hopp måndag! Morgonens rapport: Vi ska snart ivög på aktiviteter, Tilde håller på att få sin sjunde tand, jag har massor med gråa hår och Tilde är just nu arg för att hon inte får slå på datorn. Slut på rapport.


Kväll

Nästan slut på den häriga dagen och jag sitter i soffan och knåpar på ett CV. Känner mig något ringrostig om man säger så! Tillisen somnade vid 19-tiden och har inte vaknat ännu, hon är fortfarande lite hostig och rosslig så jag väntar mig att hon kommer vakna så småningom. Nu ska jag göra lite te och bota det högst tillfälliga (har jag bestämt) halsontet som smugit sig på under dagen. Tjing!

Klippt

ok, tänk bort att jag har noll smink, är blek som ett spöke och lite sådär efter-sjukdom-fräsch, ja då kommer den nya frisyren till sin rätt!


Mitt lilla blåbär

Jag fick smaka mammas blåbärsyoghurt, gott!


klippa håret

Alltså den här förkyldningen var en envis en, både jag och Tillisen är fortfarande lite hostiga. Kanske är därför som vi precis vaknade efter en och en halvtimmes lur. Men för att komma ur denna sjukdomsbubbla ska jag  gå och klippa håret om en liten stund, tjoho det blir alla tiders det!

Två solstrålar

Tjoho vad tiden går fort när man har två minimänniskor att underhålla. Dagen har varit jättebra, stor skillnad mot igår när Tilde fortfarande var trött och kinkig. Idag har hon dock varit pigg och glad som vanligt och kruppen verkar vara över nu, peppar, peppar.

 

Dagen i bilder:

Morgongröt när Hedvig anlänt.

 

Dags att gå ut på promenad. Lilla H slocknar alltid först, hon hinner knappt lägga ner huvudet förrän hon somnar, gullunge :) Själv tycker jag att jag är värd en guldmedalj för att jag släpar två barn upp och ner för alla trappor eftersom hissen är trasig, puh!

 

Dricka efter lunch intas på golvet.

 

Bus i spjälisen var poppis.

 

Efter andra promenaden som David var med på (han slutade tidigt idag) var det dags för mellis.

 

 


Krupp

Det har inte varit så flitigt här på bloggen senaste tiden. Jag skyller på förkyldningen som fortfarande sitter i. I går kväll var vi med Tillisen på sjukhuset för det lät som att hon hade svårt att andas. Där visade sig att hon har falsk krupp av det lindriga slaget, små barn kan få det vid vanliga förkyldningar, och hon har ju dragits med sin sen förra veckan. Så med lite kortison fick vi åka hem och natten har gått ganska bra. Hon har vaknat några gånger och varit ledsen och därimellan har det varit upprätt sovställning som gäller för att underlätta andningen. Det låter så allvarligt med sjukhus men hon mår bra och det är absolut ingen fara med henne, bättre att åka in en gång för mycket för att vara på den säkra sidan.

Hurra, hurra!

Hurra, hurra för Tillisen idag som blir 11 månader! Tyvärr har det inte gått att få till någon bra månadsbild, hon har varit på det häriga humöret hela förmiddagen. Ingenting är roligt. Inte famnen, inte leksaker, inte mamma eller pappa som försöker vara spexiga, ingenting. Nu har hon i alla fall fått leka med maten och då blev hon mer nöjd.

Och så här ser det ut efter dagens pasta med köttfärssås och då har jag inte visat hur det ser ut på golvet. Mer bredvid munnen än i.


Feber

Tilde hade feber också natten som var och nu har hon smittat mig, typiskt. Men som tur är så är hon friskus nu. Jag har haft feberfrossa men sitter nu och svettas efter en ipren, bra grejer det där. Nu på spåret och soffläge. Over and out.

från arkivet och om kroppen




Har rotat bland gamla bilder och tjosan vad man kan förändras. De representerar helt klart olika faser i livet, väldigt roligt faktiskt. Den första bilden är en vecka efter förlossningen och jag ser ut som man gör efter att precis ha klämt fram en bebis. Den undre bilden är från 2008 och jag är sminkad och tjusig värre och rumpan sitter några centimeter högre upp :) Och istället för att skriva om att jag vill se ut så igen och oj så stor jag var bla, bla så tänker jag skriva att jag är tacksam för min kropp som klarar av så mycket, att den inte begränsar mig och att den är frisk. Så mitt nyårslöfte är att ta hand om den så att den kan fortsätta vara det, bra va!

lite feber

Tillisen hade lite feber inatt (39 grader) och är ovanligt trött idag. Hon sov nästan två timmar efter lunch vid tolv (och då hade hon redan sovit förmiddagslur) och nu ligger hon och slumrar igen i min famn. Sötnos är hon. Och mammahjärtat blir extra blödigt när hon är sjuk.

Vi är i köket och lagar mat och lyssnar på...

mms_img40883 (MMS)

Vi är i köket och lagar mat och lyssnar på radio. Tilde inviger nya stolen, det är ju bra att ha en extra nu när vi ska vara barnvakt:-)


Mamma sjunger för Tillisen: Bryan Adams e...

mms_img40884 (MMS)

Mamma sjunger för Tillisen: Bryan Adams everything i do. Lägg märke till mikrofonen, mycket trovärdigt.


Pianot


Godermorgon! Vi är snart på väg ut så att Tillisen kan sova förmiddagslur. I går hängde vi först med Hedvig och på eftermiddagen kom Callum på besök. Himla skönt att umgås med jämnåriga tycker Tillisen :) Förresten är det ju Hedvig som ska vara hos oss från och med nästa vecka, tre dagar i veckan blir jag tvåbarnsmor, det blir alla tiders det!



Pianot som Tilde fick av fadern i julklapp är poppis, Hedvig och Tilde spelar fyrhändigt och Callum spelar ett rivigt solo.

Sitter på tåget hem, inte det som var tänk...

mms_img40882 (MMS)

Sitter på tåget hem, inte det som var tänkt eftersom det var inställt, men vi är hemma om en timme och resan har gått bra. Tillisen har varit på sitt bästaste humör och flirtar med alla!


Premiär pulkaåkning

mms_img40881 (MMS)

Premiär pulkaåkning


Vi är hos kusin Molly och busar. Tilde är ...

mms_img40880 (MMS)

Vi är hos kusin Molly och busar. Tilde är mycket intresserad av Mollys kanin Sötis


Lunch och Tilde äter själv för annars blir...

mms_img40879 (MMS)

Lunch och Tilde äter själv för annars blir hon arg.


håll tassarna borta!

Jag måste lära mig att inte fixa och trixa så mycket med tillisen när hon sover. Jag får till exempel för mig att jag måste rätta till kudden, fälla ryggstödet på vagnen, ta av/på kläder så att hon inte ska vara för varm eller kall, lägga på ett täcke, rätta till någon kroppsdel som ser ut att vara obekväm och så vidare. Jag kan inte låta bli att vara där och pilla trots att hon redan sover och mina manövrar leder nästan alltid till att hon vaknar och sover mindre än om jag hade låtit bli henne. I natt sov hon med Bä över ansiktet och jag flyttade på honom i fall att hon inte fick tillräckligt med luft. Detta resulterade naturligtvis i att hon vaknade och jag fick söva om henne igen. Hon sov ju säkert jättegott med bä nära och fick inte alls för lite syre men den däriga mamma kunde inte låta bli.

Dagens visdomsord: Låt bli ett sovande barn och därmed basta!

Titta vad hon sover sött. Förmiddagsluren ...

mms_img40878 (MMS)

Titta vad hon sover sött. Förmiddagsluren tas i morfars säng.


I linköping på lekdejt med Selma inte helt...

mms_img34118 (MMS)

I linköping på lekdejt med Selma inte helt lätt att få till en bra bild:-)


Står och vantar på tåget och som vanligt ä...

mms_img34116 (MMS)

Står och vantar på tåget och som vanligt är jag alldeles för tidig:-)


Familjen sitter och fikar och Tilde leker

mms_img34115 (MMS)

Familjen sitter och fikar och Tilde leker


Bä- a lovestory


Bä är Tildes favorit gosedjur just nu. Hon tar honom i famn och pussar och kramar. Sen snurrar hon runt runt på golvet med den mjuka tingesten i famnen och skrattar. Bä är som höres ett lamm som Tillisen fått av sin farmor och farfar.

Ofestligt

God morgon! Här är vi pigga eftersom vi hade ett ofestligt nyår. Vi tittade på tv i myskläder och skålade i julmust. Det enda som påminde om att det faktiskt var nyårsafton var fyrverkerierna som vi kunde se från första parkett genom köksfönstret:)

RSS 2.0