Att leva i synd...

Hej och hå onsdag redan! Om en vecka ska vi till barnmorskan på ett nytt besök, denna gången blir vi inskrivna och jag får ett moderskapsintyg som ska till försäkringskassan (så att jag har rätt till föräldrapenning tror jag). Visste ni förresten att vi måste gå till socialstyrelsen och bekräfta David som fader till barnet. Om vi hade varit gifta hade han automatiskt räknats som pappan men eftersom vi lever i synd måste vi skriva papper på att det är han som har ställt till det :) Nu väntar lite spinning innan det är nya Grey´s avsnitt ikväll, som jag har väntat! Och det kan vara så att detta kräver lite godis...

bygga bo



såhär svettig är jag efter ett träningspass en måndagkväll! Måste snart införskaffa nya träningslinnen de flesta åker upp på halva magen när jag rör mig, varken smickrande eller bekvämt. Här hemma har vi byggt bo i helgen. Vi har varit på IKEA och skaffat nya byråer för att få lite mer förvaring.  Vi kastade ut våra gamla byråer och den rangliga garderoben. Nu är det ordning och reda! Såhär blev det:

bebben har fått en helt egen låda i den vita byrån, väldigt sött! Efter detta har jag fått en oförklarig lust att rensa i förådet men det blir nästa helg det:)

små under

Titta vad vi inte kunde hålla oss från att köpa igår, unos första kläder! Det är så litet, jag har vikt ihop och tagit ut och tittat på minst fem gånger redan, det är så sött!!! Förutom att titta på bebiskläder var vi på bio igår, flickan som lekte med elden. Den va bra, om man gillar den första filmen går den här också hem! Nu ska jag övertala min bättre hälft att vi ska städa här hemma, han vill säkert jättegärna göra det...

Randig

Idag är jag randig och glad det är ju fredag! Bio blir det kanske ikväll, nya Stieg Larsson filmen blir det i så fall. Nu blir det skolan.
Later

Chokladsug

Just nu: sugen på choklaaad!!! Men jag har lovat mig själv att försöka att bara äta godis på lördagar, annars riskerar ju uno att bli sockerberoende där inne vetja! Bilderna från ultraljudet sitter på kylskåpet, vi går dit och tittar hela tiden. Måste va den fiinaste bebben som någonsin fotats på ett ultraljud, ja det är nog den finaste bebben som någonsin legat i en mage! Ja så måste det va:) Tack alla för fina kommentarer som kommer hela tiden, det är så roligt att läsa och det gör ju att det blir mycket roligare att blogga!

efter snor kommer promenad



Svettig efter en kvällspromenad, första sen sjukdom och snorig näsa från förra veckan. Men vafalls, jag har typ tre hakor ser det ut som, inte den mest smickrande bilden men det bjuder jag på:) Nu blir det mat, jag är hungrig som en var... gravid!

Ny vecka fast samma

Enligt den nya tideräkningen går vi in i v 18 idag (17+1) istället för v 19 som det annars hade varit. En vecka hit eller dit spelar ju inte så stor roll, bara uno har det bra!Förresten är det något fel på babytickern här på sidan, det står att det bara är Davids baby, mitt namn har fallit bort och det går inte fixa. Bara så ni vet så är jag fortfarande med på ett hörn:) Dagens gravidupptäckt: min navel har blivit grundare, tänk om jag får en sån där utåtnavel sen när magen blir större. Går den tillbaka sen eller får man en utåtnavel forever? I så fall får jag och syrran likadana navlar! (heter det så i plural?)

Uno!!!

Vad säger ni är det inte coolt!!!!!!!!! Det är en livlig liten krabat som sparkades, boxades, sög på tummen och hickade under ultraljudet! Bebisen är ungefär en vecka yngre än vad vi har trott så nytt BF är 2 mars 2010. Häftigt var det att se lilla hjärtat slå, det är verkligen ett litet liv därinne! WOW!!!!

En sån dag


Idag är en sån dag, inga kläder sitter bra, jag hittar inte skolböcker som jag ska ha och om jag hade tappat en macka på golvet hade den landat med påläggsidan ner!
Later

Veckans mage

Japp såhär ser det ut v 17+4! Idag är det lugna gatan, lite plugg och lite mathandling står på schemat bara.

glömde...

Glömde skriva att det är klickbara bilder så ser ni lite bättre! Förresten har jag två gravidcravings just nu: Kräftsallad från Wayns (åt den tre gånger förra veckan och har inte tröttnat än!) och sura colanappar. Undra om David kan köpa med sig hem, det måste ju ingå i hans plikt som pojkvän och blivande fader?

Hem ljuva hem

För er som inte har sett vår lägenhet här kommer lite bilder vetja :) Såhär ser vårt kök ut (lägg märke till inget köksbord, vi äter vid tv:n, inte så bra när man har gäster)


Detta är vår lilla sovalkov och hall:


...som leder in till vårt vardagsrum:


Jag passade på att ta bilder efter städningen ni ser väl hur det glänser ;) Jag är ju inte världens bästa fotograf men nu vet ni lite bättre hur det ser ut!


Piggelin



Det är ju redan fredag veckorna går fort. Nu är jag i alla fall på banan igen efter två dagar vila! Igår gick vi in i v 18 och snart får vi se uno på ultraljudet!  Nu är bebis drygt 14 cm och väger 200g. Jag tyckte att jag kände något i går kväll, som en virvel i magen, men det försvann lika snabbt. Det kan ju ha varit uno som kändes, i så fall väldigt häftigt! Nu mot skolan och försöka göra lite nytta.

Sjukling

Ja här har det varit sängläge hela dagen, snor och feber är min melodi :) Tur för mig så har David lovat att komma hem med glass och det mår man alltid bättre av! Nu till soffan och lite dålig TV fram till Idol!

Dagens inlägg



Attans jag har fått ont i halsen, ska ladda med halstabletter och honingsvatten! Pappsen kommer hit senare ikväll och han skulle ta med sig något att äta, lyxigt då slipper jag laga mat:) Ha en bra kväll!

My way or the high way

Ett exempel på ett icke okej gravidbeteende. Vi tvättade igår och det var David som satte på första omgången så var vi nere gemensamt för att hänga upp tvätten i torkrummet. När vi kommer ner ser jag att han har satt på en 40-vätt och en 60-tvätt istället för två 40-tvättar (det är bra om man kan tvätta 40- tvätten först så att den hinner torka i vårt sega torkrum). Jag blir skogstokig och hoppar jämfota upp och ner och  skriker att han har gjort fel och nu kommer minsann aldrig tvätten att bli torr. Sen morrar jag något om att det är då självaste att man inte kan lära sig tvätta (läs hur JAG vill att det ska tvättas). David skarattade först åt mig (såklart) och då blev jag ännu argare och klampade omkring och slängde demonstrativt upp tvätten på torklinan. Sen surade jag säkert en timme efter det innan jag insåg att jag kanske överdrev lite. Jösses stackars David... Ja, jag skyller i alla fall allt på uno :)


Fler namn

Här är fler namn som jag tycker är fina: Nomi, Siri och Vega (varför kommer jag bara på tjejnamn?). Nu måste jag plugga råkade ta en väldigt lång powernap på en och en halv timme det var inte riktigt meningen!
Later

Om man har tråkigt



Om man inte har något att göra en regning dag kan man göra roliga frisrer på David för han har så roligt hår. Man kan exempelvis sätta upp små tofsar eller så kan man borsta ut håret till ett stort fluff! Undra vems hårtyp uno kommer att ha. Med tanke på dessa bilder hopas jag att det är mitt hår som vinner genkriget :)


Den där magen igen


Japp dags för veckans mage igen, v 16+4 (klicka för större bild)

Redan söndag hörni, vi har haft en mysig helg. Finaste Frida har varit på besök och det är alltid lika trevligt! Vi har haft en effektiv eftermiddag eftersom vi både har varit och storhandlat, lagat lasagne och tvättat. Nöjd kan man ju bli för mindre :) Ha en skön kväll!

Fredag och helg!

Fredag idag och sen en hel helg ledig tillsammans med David, det var ett tag sen! Idag känner jag inte för att sitta i skolan, jag vill gå på stan (jag tror shoppingnerven börjar vakna) och luncha goda kräftsalladen på Wayns. Men vi måste ju spara pengar, det är inte billigt med små bebisar har jag hört...

Daddy cool



Sjukling ligger i soffan och läser min nyinköpta gravidtidning, är han inte fin den blivande fadern? Mitt gravidhjärta smälter :)

Dagens




Vi går redan in i v 17, det är inte klokt vad fort det går! Nu är bebisen ca 13 cm lång och väger 140 gram. De små fötterna är ca två cm, kan ni tänka er så gulligt :) Här hemma är hern i huset sjuk så jag håller mig på armlängds avstånd för att slippa bli smittad. Fast David påstår att jag har ett immunförsvar av stål, jag blir nästan aldrig sjuk när han är det. Peppar peppar att det fortfarande är så!

magen så här långt


v 8                        v 10+3             v 12+3          v 14+1               v 15+4

Ja så här har magen förändrats hittills. Jag som inte tycker att det hänt så mycket ser ju absolut skillnad på första och sista bilden! Gravidupptäckt 1: Alla pratar ju om hur gravida får fin hy men inte jag, jag har inte sett röken av någon skimrande persikohy! Snarare har jag fler finnar än vanligt, jäkla hormoner. Gravidupptäckt 2: Strumpbyxor sitter plötsligt bäst högt upp, gärna nästan vid armhålorna, då är det mest bekvämt.

Annars har dagen varit bra och det bästa var att David hade maten färdig när jag kom hem från träningen, han är min egna hemmaman, bra har jag det!

Hungrig

Sitter i skolan och väntar på att få äta lunch magen knorrar! Apropå det så tycker jag att den där uno kan ge sig till känna snart, en liten puff eller en kullerbytta så att man vet att allt är bra där inne! Ska bli så himla roligt med ultraljudet, det är bara två veckor kvar tjoho! Nu MAT!

Andra bullar

Efter att systeryster sagt att hon och Calle skulle baka bullar igår så kunde ju inte vi vara sämre! Så vi bakade bullar när David kom hem från jobbet. Jag gjorde mina favvosar med mandelmassa som fyllning. Enligt receptet skulle man ha ett tunt lager fyllning, det hade inte jag :) Mycket gojs ska det va så blir det gott! Jag åt säkert upp en halv plåt själv men jag äter ju för två så det jämnade nog ut sig. Nygräddade bullar med kall mjölk är nämligen smaskens det!

Hoppas alla får en bra vecka, kram på er!

han eller hon beror på färg

Var på stan en sväng och råkade hamna på HM:s barnavdelning, jösses så mycket gulligt! Eller allt är ju gulligt för att det är så liitet! Jag kunde ha köpt med mig hela sortimentet av storlek 50 men jag höll mig, känns lite för tidigt ännu. Men nog rycker det i bebisshopingnerven alltid! Kul att det fanns lite neutrala kläder som passar båda könen. Förresten svårt att komma på neutrala färger förutom beigt, grått och vitt. Gult, grönt och rött borde gå att ha till båda sorterna. Kanske beror på hur man matchar. Rött och rosa är ju tjejigt men rött och blått borde väl en kille kunna ha? Men jag tänker i alla fall definitivt köpa något rosa om vi får en kille och något blått om vi får en tjej, bara på trots, så det så!

Veckans mage!



Dags för en magbild igen, idag är vi i v 15+4. Tycker inte att det har hänt så mycket sen sist, eller är jag hemmablind kanske :) Nu till blir det ett seriöst försök att ta tag i skolböckerna!

Later

Svettigt!



Rödmosig och svettig efter ett spinningpass! Hurra för att det inte gjorde ont någonstans idag på träningen (bröna alltså!). Nyduschad och nyäten känns det tipp topp!

Snart spinning

Ska snart gå och träna, spinning blir det idag. Skönt att träna tidigt så har man hela dagen fri sen, måste kanske plugga lite idag eftersom det inte blev så mycket av det igår :) Ha en skön lördag alla!
Hej hoop!

hemma

Jag orkade inte gå till skolan idag för det regnade ute så jag tänkte att jag skulle plugga hemma istället. Problemet är bara att jag liksom inte har börjat med det ännu... jag har städat och plockat här hemma och sen har jag surfat runt på nätet och letat barnvagn (lite tidigt men jag kan inte låta bli). Det finns hur mycket som helst, hjälp vad ska man välja? Vi tänker nog satsa på begagnat för det känns onödigt att lägga ut flera tusen när man kan hitta finfina vagnar betydligt billigare. Tips tas tacksmat emot vad gäller val av vagn! En sak som absolut är förbjudet att införskaffa till framtida vagn/bebis är en sån där namnskylt som man sätter fast på vagnen, de är gräsligt fula! Bara så ni vet ;)

Trollunge



Idag går vi in i v 16 och då ser vi ut såhär :) Bebisen blir i denna vecka 11-12 cm och väger 80 gram. H*n kan sparka, göra kullerbyttor och grimasera! I denna vecka kan man börja känna fosterrörelser,  men jag har inte känt något ännu. Förresten så drömde jag om att vi var på ultraljud och att bebisen såg ut som ett troll och jag frågade barnmorskan om den verkligen skulle se ut så där. Jag var verkligen besvärad av att den va så ful... hm vad ska detta betyda? Inte för att jag tror att man är så ytlig när man väl får sin bebis, man älskar nog en trollunge också!

mmm...Max

Ikväll har uno fått äta Max-mat eftersom den ömma modern fick ett extremt sug efter pommes och max originaldipp :) gott va det! Här kommer en liten lista på namn (utan inbördes ordning) som vi gillar. Man kan väl säga att Ida är bäst på att komma på tjejnamnen och David killknamnen, undra varför det är så;)

 

Tilde

Julius

Smilla

Meja

Maximiliam

Thea

Elliot

Silja

Liv

Siri

Ella


Nu ska vi ut på cykeljakt



Eftersom min cykel blev stulen för några dagar sedan (den stod i stan över en natt och på morgonen var den borta) tänkte jag att jag skulle fixa en ny, det är liksom smidigare att susa fram än att gå. På förmiddagen var jag och skulle kolla upp om det fanns någon att köpa hos kommunen som tar hand om upphittade cyklar som ingen vill kännas vid. Tji fick jag när damen i receptionen sa att man måste vara där halv åtta på morgonen för att ha en chans att knipa en cykel. Jag som tänkte att det säkert räcker att vara där till halv tio, där fick man för att man är morgontrött! Nu mellis jag vara hungrig!!

Större på kvällen



Tycker att magen ser större ut på kvällarna, syns bäst på den högra bilden tycker jag! (klicka på bilderna så blir de större). En liten kalaskula :)
Tänkte att vi ska lägga ut lite namnförslag på bebben som vi har kommit på hittils, kan ju va kul å se och så får ni gärna komma med egna förslag, det där med namn är ju inte lätt!

RSS 2.0