BVC

Vi har varit på BVC idag och Tillisen väger nu 5200g och mäter 57 cm över havet! Hon var på sitt allra bästaste humör och log och skrattade hela tiden, lilla charmtrollet!

Knäppt var det här

Fredag och valborgsmässoafton! Fast skit i att det är vår jag kan knäppa ett par av mina jeans! (att jag knappt kan andas när jag sitter ner är en annan sak) Tänk vad kläder jag har som bara ligger och väntar på att få användas, det kommer bli som julafton när jag kan ha dem igen :)

magläge

Tilde tränar magläge: hon sprattlar med benen och efter ett tag brukar hon bli riktigt förbannad och då är hon på vippen att hamna på sidan. Min lilla knubbsäl

Svettigt

Jag har varit och tränat för första gången sen Tilisen kom till världen och herregud vad jobbigt! Och då fuskade jag ändå och maskade på flera låtar... Medans jag svettades var Tillisen hemma med pappa och hon blev tydligen ledsen så fort jag klev ut genom dörren, men när jag kom hem låg hon i pappas famn och sussade så gott!

Onsdag är det idag

Promenerat har vi gjort och nu väntar vi på att klockan ska bli ett då vi ska träffa några ur föräldragruppen. Hoppas det fina vädret håller i sig så vi kan vara ute i solen, det är så skönt med vår! Ikväll ska jag spinna för första gången på evigheter, är grymt laddad känner jag, gravidkilon here i come!

farbror Tilde

I djupaste koncentration, smask smask låter det. Har ni sett att hon börjar bli tunnhårig, det är inte samma hårsvall som när hon var nykläckt, vikarna kryper allt längre upp som på en gubbe. men söt är hon i alla fall!

Stan

Vi har varit på stan och uträttat en del ärenden, däribland har jag aktiverat mitt träningskort igen. Jag tänkte prova spinning imorn, vi får se hur det går ska bli skönt att få igång flåset igen!

Förmiddag här hemma

God förmiddag vänner! Här har vi hunnit med amning, promenad, blöjbyte, skrik, amning, blöjbyte, kiss-på-skötbordet, blöjbyte och lek (i nämnd ordning). Nu ligger Tillisen nöjd i babygymmet och filurar, hon kommer med små glada tillrop då och då som låter så himla gulligt. Nöjd bebis= nöjd mamma!

Handen

Tildes favvo är att suga på handen, det smaskar så gott när hon håller på :) Ett par gånger har hon hittat tummen men en så länge är det hela handen som gäller.

Grattis!

Idag fyller kusin Molly 8 år, vi önskar grattis förstås!

somliga går med för stora strumpor

Pappas strumpor är för stora, Tilde ta dina egna!

Det är inte bara å duscha...

När jag ska duscha gäller det att underhålla bebisen, här med mobilen på torkställningen och spegelbok på golvet. Om ni undrar vad det är för vitt hon har bakom örat så är det en pappersbit för hon har ett litet sår där som vätskar.


lek

Pappa och Tillisen leker tillsammans i babygymmet medans jag äter frukost, har fått sovmorgon till nio idag vilken lyx!

Dagens Ida

Dagens Ida också vårfin i sina gula converse.

När vi går ut

såhär såg hon ut tidigare idag när vi gick promenad, riktigt vårfin!

Dagens Tilde

Var visst lite allvarlig när bilden togs men hon har sina nya jeansbyxor på sig och de är ju hur söta som helst! Visst ser hon stor ut i pappas famn, hon växer så fort nu, hua mig stoppa tiden.

Borta med vinden

Det märks att jag inte varit hemma när:
  • Matlådorna sen förra veckan står kvar i kylen
  • Det är gult under toaringen
  • frukten i fruktskålen skulle kunna gå själva till soppåsen

what to wear?

Tilde i klädlådan, kanske blir hon lika klädtokig som sin mor?

Nya pyjamasen


Äntligen hemma

Nu är vi hemma igen och pappa är något glad att ha fått hem Tillisen! Såhär mysigt har de nu.

Uppdatering

Liten uppdatering såhär mitt i Linköpingsveckan, det blir ju sällan mycket skrivet i bloggen när jag är här :) Vi har det bra och träffar både släkt och vänner men Tillisen är lite förkyld, hon hostar och snorar i näsan vilket förmodligen har gjort att hon är lite kinkig och helst ligger vid mammas bröst. Däremot har hennes utslag blivit bättre och efter en dag av avskorvning ser hårbotten också mycket bättre ut!

min mysse

Tilde har haft lite skorv i hårbotten och igår skulle vi försöka ta bort det genom att kleta in hela huvudet med olja och för att skydda textiler fick hon ha sin mysse på sig. I väntan på att kuren ska verka är det lek med pappa, spegeln är extra skoj när det finns en till att titta på.

finaste

Far och dotter efter badstunden, nu ligger de tu i soffan och tillisen sover på pappas bröst, Kärlek!

wet wet wet

Lillgrodan har blivit för stor för att bada i handfatet så idag inhandlades en badbalja på IKEA och den får mer en väl godkänt av Tilde som verkade trivas som fisken i det 37 gradiga vattnet :)

Familjedag

Idag har Tilde åkt buss för första gången, hennes föräldrar har släpat med henne till IKEA och det gick finfint! Vi har spenderat dagen tillsammans med Angelica, Jonte  och deras lilla Ella, hur trevligt som helst!! Föresten har jag glömt att skriva att Tilde och jag kommer till LKPG imorn och stannar en vecka, hoppas det är någon som har tid att umgås med oss :)

Trött

Tillisen var morgonpigg idag också, försökte ligga kvar i sängen i hopp om att hon skulle somna om men icke, det var bara att kliva upp. Lagom till att jag gått upp och klätt på mig somnar hon självklart igen... hon skulle bara vara riktigt säker på att hon väckt mamma först! Pappa då undrar ni (liksom jag), ja han har sovit sig igenom hela morgonen med undantag från ett blöjbyte (tjoho!) Det är ju hans lediga dag, klart att han ska få sova ut men när får jag sovmorgon då????? Jag är ju uppe på nätterna dessutom.... orättvist är var det är, David får se till att gro ett par bröst så att vi kan få rätsida på detta omgående!

Knäpp en knapp

Igår fyndade jag baggyjeans för hundralappen på Lindex, skönt att kunna ha ett par byxor som jag faktiskt kan knäppa!

Onsdag

Tilde och jag har precis kommit tillbaka från morgonpromis (därav very sexy outfit) och det var riktigt skönt för solen är framme idag också. Idag blir det lunch med föräldragruppen och kanske en glass i solen, som det har blivit två dagar i rad nu, men jag måste ju smaka mig igenom GB:s nyheter och då gäller det att ligga i.

intet nytt

Noterat: Packningen ligger fortfarande kvar....

Familjepromenad

David slutade tidigt idag så vi har hunnit med en promenad tillsammans i solen. Här hemma blir det snart middag, köttfärspaj smaskens.

Vår

Har städat lite här hemma och nu ska jag och Tillisen ut i vårsolen, helt underbart!

söta små fossingar


kväll

en snabdusch innan lillis vaknade och sen ville hon inte lämna mammas famn så hon fick vara med på bild! borde laga middag men hur gör man det med en bebbe i famnen som dessutom är kinkig?

luftning

Sitter här bredvid Tilde på golvet, hon luftar stjärten och jag bloggar. Har pratat med BVC idag eftersom lillis har utslag i ansiktet och är väldigt torr. De sade att det förmodligen är hormonprickar och att jag ska smörja med bröstmjölk. Jag blev ororlig att det skulle vara eksem men hon verkar inte lida av det så jag hoppas att det inte är någon fara.


packa upp

Davids idé om att packa upp tycks vara att ta upp packningen ur väskan och lägga den bredvid. Såhär har det sett ut sen i fredags...

för att bekräfta förra inlägget om att jag gillar skor...

Hur snygga var inte det här paret då??? som godis på fötterna. Från www.skonamig.se (obs!, har ej köpt dessa, ibland duger det att titta)

Hello my name is Ida and i´m a shoeholic

Det är knappt jag vågar skriva men jag har gjort det igen, klickat hem ett par converse, gula blev det i den smala modellen. Men det var med 40% rabatt, och sen har jag inga i den smala modellen, och så är mina svarta utnötta så de ska jag slänga.... inga bortförklaringar i världen duger, jag erkänner, jag är en skomissbrukare!

Vårsolen

Påväg ut i solskenet är vi när bilden togs och nu har vi promenerat med två par från föräldragruppen och en liten bebbe, huur söt som helst är hon lilla Ella!

nakenfis

God morgon! här är alla vakna och Tilde har morgongymnastiserat naken i sängen. nya favvon är att ligga spritt språngande och bara vara. när hon är lite kinkig är det bara att dra av byxor och blöja så blir hon hur nöjd som helst! idag ska jag få med mannen på Tildes och min dagliga promenad eftersom solen skiner och det ser ut att vara en underbar vårdag, dock måste han gå i min takt annars får han gå själv. jag powerwalkar medans han mest vill strosa.


Inte sängen

Vad är detta, Tilde har sovit sött i soffan i en dryg timme men så fort vi lyfte över henne till spjälisen så slog hon upp sina blå. Jag tror hon har en inbyggd sensor som känner av när hon kommer till tråkig säng för där finns ju ingen annan, bara täcke och kudde. Hon vill helt enkelt vara med där det händer fast hon sover, pussungen.

Sova eller inte sova

Förresten var hon väldigt kvällspigg igår, hon somnade inte förrän halv ett, men sen sov hon till sex, åt lite för att sedan snusa vidare till tio. Så det var vaken- och sovmorgonrekord för Tildetjejen. Både mamma och pappa uppskattade sovmorgonen även om det var frustrerande att hon aldrig ville somna kvällen innan.

Tildes förmiddag

Dagen började i soffan där jag mest ligger och tittar på de färgglada tavlorna.
Sen har jag legat i mammas och pappas säng och tittat på mobilen som spelar och har en fin spegel, det är festligt värre!
Sen kom pappa och busade med mig, bästa pappan ever!

lady in red

Röda skor är som sagt en av mina svagheter, här från modekungen.se

Förmiddag

Tilde i babygymmet, hon har upptäckt sin egen spegelbild i spegeln som står mot väggen, och hon kan ligga och stirra på sig själv ett bra tag, för söt är hon! Ikväll kommer David hem så då blir det pappamys för hela slanten om hon fortfarande är vaken då.

vägd och mätt på bvc

nu är hon 55 cm lång och väger 4620g!

inte vaken ännu

Passar på att blogga medans lillgrodan sover, idag ska vi till BVC klockan tio så jag måste nog väcka henne snart i alla fall. Jag hör något från sängen... japp hon är vaken! mot bebis, vi hörs!

hippare hoppare

sötast i stan

onsdag

Idag har jag och lillgrodan spenderat dagen med att promenera, fika med en från föräldragrupen, tvättat och myst. Vi är hemma själva eftersom David är i Lycksele på jobbresa och han kommer inte hem förrän på fredag så vi får roa oss bäst vi kan. Det märks att Tilde utvecklas, hon är med mer och har börjat göra små ljud och och utrop, idag när hon låg i babygymmet lät det som att hon skrattade till och när jag tittade på henne fick jag världens leende tillbaka (och det var inte gaser), sötaste!

Klänningspremiär

Den här fina klänningen har Tilde fått av kusinen, söt eller hur? Det är första gången Tilde provar klänning och jag tror hon gillar´t!

Mer shopping

De här skorna shoppade jag hemma i LKPG, vårigt med prickar eller hur!

Ränderna går inte ur

Tilde har fyndat på rean, som sin mor har hon ett öga för de röda prislapparna och liksom mamsen diggar hon randigt.

Piggelin

God morgon såhär såg vi ut klockan halv sju i morse, bebis mer pigg än mamma! Nu är vi tillbaka hemma i Gävle men vi har haft en helt fantastiskt fin påsk hemma med tjocka släkten!

April april

Idag firar jag och älsklingen 10 år tillsammans hurra, hurra! Vi har funderat på vad vi ska ge varandra i tioårspresent men vi kom fram till att det är ju Tilde som är det såklart, mammas och pappas bästa! En annan sak, det finns tydligen en Ida Törnquist på facebook som flera av er blivit vän med men bara så ni vet så är det inte jag, min facebookoskuld kvarstår än så länge! Vem denna andra Ida är har jag ingen aning om, det kanske är någon som försöker med ett aprilskämt?

RSS 2.0