Söndag

Hej hopp! Ni som har tillgång till Corren håll utkik efter bebisbild, vet ej exakt när den publiceras. För er som inte bor där Corren finns så kommer bilden även att läggas ut på nätet corren.se

Besök igen

Nu har mormor och extramorfar varit här och hälsat på Tilde! Väldigt mysigt  och Tilde har blivit så bortskämd med presenter, det är inte klokt! Förresten har hon blivit bortskämd med presenter från många håll under de senaste dagarna, både från släkt och vänner, tack alla! Det är väldigt uppskattat :) Vad ovant det känns att skriva hennes namn Tilde, Tilde, Tilde Tilde.... Ja nu är hon vår Tilde!

Tilde!

Idag har vi varit ute på långpromenad och nu bakar vi brownies tills ikväll, smaskens! Vi har bestämt namn förresten, det blir Tilde! I mellannamn ska hon heta Maria efter mig och Juno eftersom det anspelar på Uno :)
Här är hon nybadad vår lillgroda!


Släkten är bäst!

Titta finaste moster med lillan!


Glasögonorm

Det bidde tre par glasögon för jag kunde inte bestämma mig! Till mitt försvar var de tredje paret billiga, 400 pix bara. Kunde ej hitta bild på alla men ett av paren ser ut såhär!

Torsdag

Hej hopp, här är vi morgonpigga vaknade vid sju så vi har hunnit med frukost både till oss och lillan. Idag ska det hittas glasögon och sen ska vi ta en sväng förbi bokrean!

Finklädd

Snart kommer systeryster! Tillfället kräver att jag klär upp mig (läs ta på mig något annat än mjölkfläckiga tröjor och skitiga mysbyxor).

Besök!

Idag får vi besök av moster Sara och hennes Calle dyker upp imorgon och de ska stanna hela helgen, tjoho! Vi ska mysa massor! Jag ska tvinga med alla att prova ut glasögonbågar till mig, med lite smakråd kanske jag kan bestämma mig. Förövrigt ligger lillan och snusar i sin säng här bredvid soffan, min lilla snusmumrik!

Förlossningsberättelse

Det började på tisdagen efter att jag varit och tränat på förmiddagen, jag hade mensliknande smärtor i magen till och från hela dagen, men jag trodde att det bara var förvärkar och tänkte inte mer på det. När David kom hem klockan nio på kvällen hade smärtan blivit mer regelbunden men det gjorde fortfarande inte jätteont så jag trodde fortfarande att det bara var förvärkar. Jag försökte vara avslappnad och andas igenom värkarna när de kom och det fungerade bra. Jag låg i soffan eller i sängen och tittar på tv eller läser bok mellan värkarna. David börjar klocka värkarna och det visar sig att de kommer med fyra-fem minuters mellanrum och varar i 60 sekunder. Trots detta trodde jag fortfarande inte att det var riktiga värkar som jag känner och jag var helt övertygad om att det var falskt alarm så jag kände mig väldigt lugn. Vid elva när jag ska på toa upptäckte jag att jag blödde och då ringde David upp till förlossningen som sade att vi skulle åka upp.
Då blev vi lite stressade båda två, men jag trodde fortfarande inte att det var något på gång. Vi åkte taxi till förlossningen och vi var där klockan tolv på tisdagnatten. Väl där fick vi komma till ett rum och jag blev kopplad till en maskin som kollade bebisens hjärtljud och mina värkar. Efter en dryg halvtimme kom barnmorskan och undersökte mig och hon sade att jag var öppen fem cm. Jag blev väldigt förvånad och frågade om det betydde att vi skulle stanna kvar och det gjorde det ju! Jag som innan hade tänkt att det skulle behövas ett dygns värkarbete hemma innan det ens var tal om att åka till förlossningen. Men nu var det alltså igång och jag fick order av barnmorskan att gå upp och röra mig för att få igång värkarbetet ännu mer. Så jag och David vaggade omkring i korridoren och stannade upp när värkarna kom. Han fick massera mig i korsryggen under värkarna och det var skönt.
När klockan var ungefär två på natten blev vi flyttade till en förlossningssal där jag skulle föda. Nu var värkarna ganska jobbiga och jag försökte andas och slappna av vilket inte var så lätt alla gånger. David fortsatte att trycka i ryggslutet vilket jag tyckte hjälpte. Jag hängde mot ett handfat i värkarna och David fick massera. Jag hade ingen riktig tidsuppfattning men efter ett tag (timmar?) ville jag lägga mig ner i sängen för jag kände mig trött. I samband med detta blev jag undersökt och jag kopplades till ctg-maskinen igen som kollade hjärtljud och värkar. Nu hade jag öppnat mig åtta cm och barnmorskan frågade om jag vill prova lustgas och det ville jag! Tyckte först inte att den hjälpte men sen blev vi bästisar! Jag tyckte det var skönt att äntligen få ligga ner eftersom jag kände mig ganska trött. Efter ett tag, vet inte hur länge det kunde lika gärna ha gått en kvart som flera timmar, började jag få krystvärkar. Den känslan var helt sjuk, det var som en våg som inte gick att stå emot som tryckte på neråt mot ändtarmen. Det kändes som att jag skulle bajsa på mig (vilket jag också gjorde flera gånger men det bekom mig inte alls, man har liksom inte vett att vara finkänslig mitt i värsta krystvärkarna!) och det var bara att följa med. Någon gång under detta skede tog man hål på fosterhinnan så att vattnet gick. Krystvärkarna var jobbigast tyckte jag eftersom jag var rädd för att det skulle göra ännu mer ont vågade jag inte riktigt trycka på utan jag spände mig och höll emot. Jag som hade tänkt att andas mig igenom krystvärkarna glömde allt vad profylax heter och jag höll fast vid min lustgasmask för glatta livet.
Krystvärkarna höll på ganska länge utan att det hände något och tillslut sade barnmorskan att det var dags att släppa lustgasen så att jag kunde koncentrera mig på att krysta. Nu fick jag även vända mig om från liggandes på sidan till den klassiska gynställningen. Det kom även in en läkare som förklarade att de skulle använda sugklocka samt att de skulle behöva klippa mig. Jag blev först orolig eftersom jag hört att klipp inte är så bra men man förklarade att det var bättre än att jag skulle spricka och då kändes det ok. Jag krystade på och det gjorde ont särskilt när bebisens huvud var halvägs ute. Då fick jag känna med handen och det var alldelles hårigt, bebisens hår! Då förstod jag att det inte var allt för lång tid kvar, men det kändes ändå som en evighet. Sugklockan sattes fast men den lossnade två gånger under mina krystningar. Tillslut var det en sköterska som tryckte/hängde på min mage samtidigt som jag krystade och läkaren drog i sugklockan. Och rätt var det var så var hon ute, vår bebis! Direkt när hon kom ut märkte jag att personalen sade "oj" eller något i den stilen och alla tittade neråt. Jag fick för mig att nu hade de tappat bebisen på golvet men det visade sig att det fanns massor med fostervatten kvar och att det hamnade på barnmorskans fötter.
Jag fick upp bebisen direkt på magen och jag var först så borta att jag inte tänkte på att kolla vad det var, det kändes inte viktigt. Men sen sade barnmorskan att det var en tjej och det var ju alldelles underbart! Jag blev inte ett dugg gråtmild vilket jag trodde att jag skulle bli, jag låg bara och tittade på den lilla personen på magen med förundran, tänk att det var hon som var i magen hela tiden!!! Jag tror att jag var chockad över hela grejen och jag har nog fortfarande inte helt tagit in att vi faktiskt är föräldrar!
Förlossningen blev inte alls som jag hade förväntat mig vilket var bra för jag hade räknat med ett långt värkarbete och svåra smärtor. Nu tycker jag ändå att jag kunde hantera smärtan hyfsat och det gjorde inte så ont som jag hade fasat för. Dessutom tog det inte så lång tid som jag hade räknat med och det var ju skönt. Jag klarade förlossningen med endast lustgas och det är jag förvånad över, jag hade trott att ryggbedövning hade varit nödvändigt. Med andra ord hade vi en bra förlossningsupplevelse, personalen var toppen och David var ett fantastiskt stöd hela tiden som uppmuntrade och peppade. Enda gången jag blev irriterad på honom var när han envisades med att prata mitt under värken, då blev jag förbannad och väste ett sssccchhhh åt honom för att han skulle knipa igen! Ja, charmig är man då inte när man föder barn!

1 vecka

Tänk, idag är hon en vecka gammal. Är det ok att bli lite sentimental över att hon inte längre är helt ny? Jag blir lite blödig när jag tänker tillbaka på förlossningen och BB-tiden... hallå efter en vecka! jag skyller absolut på kvarvarande gravidhormoner! Såhär ser magen ut en vecka efter, det går åt rätt hål i alla fall!

Premiär

Idag har vi invigt barnvagnen, jag och lillan var en sväng på stan (hon måste ju lära sig tidigt) och det gick bra! Var lite orolig för om hon skulle frysa men hon sov gott hela tiden så jag tror att hon hade det varmt och skönt. Vad gäller namn lutar det mer och mer åt Tilde men Ronja finns kvar som alternativ. Eftersom hon tyvärr inte ser ut som en Juno får hon nog heta det i mellannamn tillsammans med Maria som ju jag heter.

I bara mässingen

Tack för alla namntips! Hon ser tyvärr inte ut som en Nomi, det tycker jag annars är ett jättefint namn. Igår var vi på återbesök på BB för andra läkarundersökningen och allt var bara bra, hon har gått upp i vikt och alla reflexer är som de ska :) Innan läkaren kom behövde blöjan bytas och självklart kissar hon när jag tagit av blöjan så hela bodyn blev blöt. Men eftersom hennes ömma moder inte tänkt på fler ombyten fick hon ta på sig byxor och strumpor och sitta med bar överkropp (vi hade ett täcke med så hon slapp frysa). Som tur var hade avdelningen en extra body som vi kunde ta på henne till hemresan. Dagens läxa är alltså: ta alltid med minst ett extra ombyte
kläder!

Såhär ser hon ut just nu, snusandes i föräldrarnas säng.


Nära

Har invigt bärsjalen, hon ser ut som en liten apunge därinne :) Den kommer att fungera finfint när man vill ha två händer fria men ändå ha henne med sig. Jag tror hon gillar´t också förutom att hon ville amma precis när jag fått i henne i sjalen så det var bara att ta av sig pronto!

Namn

Vi har svårt att hitta ett bra namn, många av de tjejnamn som jag hade som favoriter (för det ver ju såå lätt med tjejnamn) passar inte, hon ser helt enkelt inte ut som en Saga, Lycke, Ella eller Meja. Det namn som som är mest på tapeten nu är Tilde men jag kan tycka att hon ser ut som en Liv eller en Ronja också... Ja, vi vet helt enkelt inte så har ni förslag så tas det tacksamt emot!

För att hon är så fin

Inget bo längre


För er som undrar (det hade jag gjort), såhär kan man se ut som nyförlöst, två dagar efter förlossningen. Jag slapp bristningar på magen och nu får vi väl se hur lång tid det tar för kalaskulan att försvinna. Fast jag har ingen brådska, den fungerar utmärkat att använda som avlastningshylla för bebisen när hon ammas, hon liksom ligger tvärs över magen medans hon får mat. Lägg märke till antydan till sillisar i behån, mjölken börjar rinna till :)

I korthet

Alltså: jag kände av mensliknande smärtor under måndagen efter träningen (vet inte om det var det som satte igång?!) men jag tänkte att det bara var vanliga förvärkar. Senare på kvällen kom det allt mer regelbundet och när David kom hem vid niotiden började han klocka värkarna och de kom med fem minuters mellanrum och varade i sextio sekunder. Jag trodde fortfarande att det inte var något för det gjorde inte så ont men vid elva upptäcker jag att det blöder och David ringer till förlossningen som säger att vi kan komma upp. Vid tolv är vi där och det visade sig att jag var öppen fem cm redan, jag som hade räknat med att få åka hem igen frågar snopet om detta betyder att vi måste stanna och barnmorskan skrattar och säger att ja det ska vi. Timmarna går och jag får andas lustgas och efter en och en halv timmes krystvärkar med påföljande klipp och sugklocka ploppar hon ut prick 06:00 på tisdag morgonen, världens finaste! Japp det var förlossningsberättelsen i korthet, det gjorde ont men inte så ont som jag hade fasat för och det gick betydligt snabbare än vad jag hade räknat med!

Hemma!

Nyss hemkomna från BB, overallen var för stor för vår lillgroda som ju vägde 3078g och mätte 49cm över havet vid nedkomsten :) Här hemma är vi lite trötta men väldigt stolta och glada över guldklimpen som mest sover om dagarna. David har redan premiärbytt första bajsblöjan här hemma och han var såå duktig och fick inga kväljningar (han som är så kvackelmagig) Kommer att uppdatera så småningom med fler bilder och förlossningsstoryn såklart, men nu är det familjemys som står på schemat! Förresten kan ni gå in på gävleborgs landsting och kolla in bebisnytt https://portal.lg.se/webbisar så finns hon på bild!

Ett klämkäckt inlägg

Har precis varit iväg och tränat, har inte varit iväg på över två veckor och det känns att jag saknar träningen när jag väl börjar. Lugnt tempo på trappmaskin och cykel blev det. Nu när jag är ledig är det lättare att komma iväg på förmiddagen så det ska jag försöka med den tid som är kvar så att träningen blir av för det är skönt att röra på sig, så det så!

Fossingar

Tjecka in mina tjockisfötter! Fotknölarna har liksom försvunnit och tårna ser ut som små övergödda prinskorvar, vackert!

Bara det är choklad så

Söndag och alla hjärtans dag! Vi brukar inte fira detta men det kan ju vara en anledning att vara lite extra gulliga mot varandra och att äta praliner såhär en söndag (eh, alla ursäkter är bra utom de dåliga!)

Grodan boll

Grodan boll kan ni kalla mig idag :) Känner mig gigantisk, kan det växa mer nu?? Nu ska jag vagga ner på stan och baara titta ;)

Helg

Godmorgon lördag! Vaknade i soffan, somnade visst där igår med kläderna på så nu har jag värsta märket i axeln efter bhån. Det blir ingen glasögonkoll idag för David åker till Stockholm på hifi-mässa, han frågade om jag ville följa med, jag sade tack men nej tack. Jag förstår inte hur man kan gå igång på tekniska prylar, det är ju inte alls som med skor, det är ju en heelt annan sak :) Jag får helt enkelt roa mig själv idag, kanske börjar på ett nytt pussel, vi blev färdiga med det gamla igår. Eller så ska jag gå på stan och sukta efter kläder som jag inte kan köpa...

Pyssligt pussel

Mitt nya tidsfördriv: pussel! Jättenördigt men förvånansvärt roligt. Vi hade en pusselperiod för några år sedan och hade kvar ett oöppnat hemma i gömmorna (tur att David insisterade på att behålla dem när vi höll på ett rensa förrådet!). Viktigt är dock att motivet är roligt, inga fula naturbilder med hundra nyanser av blå på himmel och hav (ha, det är för svårt för mig!), nä vi kör på humortecknade pussel med många detaljer!

Veckans mage

Som bevis på att han fortfarande är kvar bjuder jag på veckans mage: v 37+2

Ingen fara på taket!

Oooops, glömde blogga igår och tänkte inte på att det kan tolkas som att ngt är på gång ;) Men allt är bra och ingen bebbe ännu, jag tänker knipa ett tag till! Har inte haft fler förvärkar så nu är allt som vanligt. Igår var jag hos optikern men attans så svårt det är att hitta glasögon, var där en timma och provade typ allt, men jag måste ta med mig David som smakråd så på lördag ska vi dit igen. Tyvärr får man inte låna hem bågar så jag kan inte ta hjälp av er som jag hade tänkt. Nu mot fredagsstäd!

Vitt, vitt

Godmorgon såhär en onsdag, ute har det snöat och det är knappt vi ser ut genom fönstret för all snö! I natt har jag varit vaken på grund av förvärkar som börjar kännas (känns som mensvärk), har ju sluppit allt sånt hittills men inatt gick det inte att somna. Förvärkar är tydligen livmodern som övar sig inför det riktiga arbetet och det är ju bra att man har en så klok livmoder som har vett att tränar inför det stundande kraftprovet :)

Uno, i´m your father

Så kan David säga nu för vi har varit och bekräftat faderskapet på socialstyrelsen. Det gick på två minuter med lite underskrifter. För kul att det i pappret skall räknas ut när barnet blev till, så kallad konceptionstid, så att man kan säga om man bodde ihop under den tiden. Storebror vill verkligen veta ALLT!

Sommarsko

Sandaler är perfekt till sommaren och jag gillar jesusmodellen massor. Domhäriga från ellos är inte dumma alls!

Mitt liv som 80 kilosklump

Jag ser ut som en buddha när jag sitter ner med en enorm mage och tuttar som prydligt hänger över. När jag går måste jag gå lite bredbent för att låren ska få plats. Jag flåsar när jag ska ta mig upp från soffan eller sängen. Hm, jag börjar tycka att det är lagom om bebis kommer ut snart, det ska bli skönt att kunna röra sig normalt igen! Nu mot morgondisken!

Detaljer

Jag har inte tröttnat på leggings ännu, roligare blir det med detaljer som dessa med dragkedja från hm.com eller de med knappar som är från lindex

Hos BM

Har varit hos BM nu på förmiddagen och allt såg bra ut men uno har inte fixerat huvudet ännu (bebisar gör det en tid innan förlossningen). Och nu är jag officielt en tjockis: 80 pannor vägde jag in mig på idag! Ja, näringsbrist lär han ju inte ha därinne :) Förövrigt har jag fått ett paket från mamma idag som skickat spjälskydd och påslakan så nu kommer uno sova finare än fint, tackelitack!

Dagens tips

Tips, ellos har 40% rabatt på en vara med koden 210409. För mig bidde det ett par Converse, 270 pix är inte så farligt! Kan inte få för många converse, helst skulle jag vilja ha ett par röda och ett par rosa och kanske ett par gula...

Vintervackert

Såhär ser det ut utanför vårt köksfönster just nu, ibland är vintern fin även om jag helst vill ha lite vår på ingång nu! Idag blir det till att börja packa bb-väskan, det är en hel hög med grejor man behöver så det är lika bra att göra´t!

Litet på tork

Idag har jag lufsat runt och inte gjort mycket nytta, har lånat en bok om profylaxandning så här ska övas med mannen! Invigning av tvättmaskinen har äntligen gjorts och premiärtvätten bestod av bebbekläder. Japp det är sånt här spännande jag sysselsätter mig med om dagarna, det är nästan så att man kan göra en film om mitt intressanta liv :)


Magkavalkad

Såhär har magen utvecklats från månad fem:
v20                  v24                   v26
v28                   v29               v31
v32                      v34              v36

Föräldragrupp check!

Nu är jag i städartagen, det ska diskas, plockas och fejas så att det blir fredagsfint! Igår var vi på första föräldraträffen på MVC. Det var spännande, blev lite full i fniss först över hela grejen. Föreställ er sex par med gravidmagar i vädret som koncentrerat lyssnar på en barnmorska som förklarar förlossningsskeden och pratar om bäcken hit och livmodermunnar dit. Men det var lärorikt och det gör ju att man känner sig lite mer förberedd.


Badbrud

Igår var jag en badbrud när jag gick och simmade på förmiddagen. Jag får för mig att det inte syns så mycket att jag är ett preggo, att jag inte är så stor när jag trippar (nå, vaggar) omkring i min bikini.... ha, ha vem försöker jag lura? Min största handduk räcker ju inte ens runt längre:)

Dagens mage

såhär ser vi ut idag, v 36+0!

När jag inte längre är en blobb...

Nu börjar jag töttna på att vara en blobb, jag vill kunna komma i mina jeans igen! Men det är ju inte långt kvar så jag ska inte klaga. Dessutom är jag shoppingsugen på vårkläder, det finns så mycket fint. Men det lär väl dröja innan det är någon mening för mig att ens tänka på att handla kläder, det är ju liksom en del kilon som ska bort först... ;) Men dessa ting skulle jag inte säga nej till i vår och sommar, allt från hm.se:


Sluta vara slashas

Halli, hallå! Idag har jag gjort en kraftansträngning och klivit ur myskläderna och till och med sminkat mig lite, kan ju inte gå som värsta slashasen hela tiden ;) Syns det förresten att jag färgat håret? Det blev någon sorts kopparbrun. Inte jätteskillnad men de grå (som blir fler och fler) är dålda!

Pin-up

Vi har satt upp tavlor i vardagsrummet, visst är de snajdiga! Min favorit är hon på vågen, vilken pingla!

skrota runt

Måndag igen och jag går här hemma och skrotar. Har läst lite, sovit lite och vikt tvätt, vet inte riktigt vad jag ska göra nu? Lyxproblem! Igår var jag huslig och bakade tekakor fast det bidde inte så många som receptet sade. Men brödet gick att äta iaf och det är ju det som räknas vetja!

RSS 2.0