Gåstol



Häräomkvällen fick Tilde sitta i gåstolen för första gången. Hon var väldigt intresserad av de roliga knapparna men förflyttade sig inte så långt. Det finns ju olika synpunkter på det där med gåstol men vi tänker att så länge hon inte sitter där hela tiden så borde det inte vara någon fara.

Ut och gå


Det här var igår innan Tilde och jag gick ut på promenad och nu sitter jag och väntar på spinningen som börjar halv tio. Det har blivit ett ganska stort sommaruppehåll med träningen så jag hoppas att jag kan komma igång nu, jag har ju några gravidkilon kvar att bli av med (fast det är nog inga gravidkilon längre utan snarare godiskilon!)

L for love

Kom på en rolig sak som hände igår. Jag har ju som sagt en ny mobil och det är med en såndäriga fancy pekskärm. David ringde till mig och jag kunde inte för mitt liv komma på hur jag skulle svara. Jag pekade och tryckte på skärmen men inget hände. Jag fick lov att ringa tillbaka och då förklarade David att man skulle peka och draa åt vänster till den gröna luren för att kunna svara. hur skulle jag veta det? jag är liksom inte så haj på det tekniska... L for love!

Pysseldag

Igår hade vi en heldag med föräldragruppen, vi hängde hemma hos Ture och hans mamma och pysslade för att sedan gå vidare till Ellas place för att fika och skvallra. Jag och Tilde rumlade hem vid elvasnåret och vi hade en kanondag med alla söta bebbar och deras morsor, tack fina ni! Som sagt så pyssladed vi och Tilde har gjort både rump- och handavtryck samt målat en tavla alldeles själv!


Att bjuda på sig själv


först tänkte jag, nej jag kan inte visa denna förskräckliga bild. men sen tänkta jag att äsch den är ju rolig, man måste kunna skratta åt sig själv. Så varsågod skratta på åt min nyvakna nuna, jag bjuder på det!

varvet runt


Tilde i sängen ganska nyvaken och hon är piggpiggelipigg. Här har hon precis vridit sig 360 grader, hon tog spjärn mot kuddar och mammas huvud för att komma runt :)

Nya saker

Alltså Tilde är så söt när hon är på upptäcksfärd. Så fort hon får tag på något stoppar hon det i munnen (eller om saken är för stor slickar hon på den) och sen tittar hon triumferande på oss som att hon har upptäckt något helt fantastiskt. Fast det bara är en fjärrkontroll eller pappas kaffemugg . Antar att det är så när man smakar på saker för första gången.

pink lady


David har köpt en ny mobil åt mig. En rosa. Snäll är han mannen :) Behöver jag säga att jag älskar min rosa mobil?

Kan nästan själv


Inatt har jag haft feber så istället för att gå och träna rolig zumba-dans ikväll blir det till att stanna hemma å vila. Tilde däremot är frisk som en nötkärna och hennes bästa är ju att stå. Dessutom kan hon sitta korta stunder helt själv (om hon har ryggstöd) fast hon glider ganska snabbt åt sidan, som lutande tornet i Pisa ser hon ut då.

Borde

Tillisen ligger och sover och jag borde passa på att vika tvätt och diska men jag ids inte resa mig ur soffan riktigt än, förmodligen hinner hon vakna innan jag kommer så långt som till diskhon :)

morgonstund har inte smink i sikte


Jag övervägde först att sminka mig och ta på mig rena kläder innan jag tog en bild men nej, såhär oglamorös är jag en måndagsmorgon, så långt ifrån hollywoodfruarna man kan komma. Jag är i desperat behov av en dusch så jag ska försöka övertala Tilde att det är roligt att vara på badrumsgolvet med tvättställningen som underhållning.<aaaaaaaa nj                     nnnnnnnnnnnnnnnn 1(Tilde ville också bidra med en rad, klåfingrig börjar hon  ccc1 bli§22

en lång morgon


vi låg i pyjamas ända till efter elva idag, men det är så grått och trist ute så det kändes inte som att vi behövde klä på oss. Nu har vi iaf kläder på kroppen och lunch har intagits. Tilde har lekt med gröt och jag har ätit resterna från gårdagens taccomiddag. planerar att gå en promis i mina nya joggingskor (de dyraste skor jag någonsin haft, jag är en lätt kund att sälja till). Nu mat till en kinkig bebis!

Dagens


Idag har jag mina reafynd på mig: jeans och kofta från gina. Lillan ligger och vilar och vi ska snart ner på stan och fika med Stina.

Smaskens



Smoothies är vårt nya, igår gjorde vi på banan, mango, jordgubbar och yoghurt. Idag tänkte jag göra en på färska blåbär, hallon och jordgubbar. Superbra frukost eller mellis.

Fika och BVC


Vi har varit och fikat med föräldragruppen och sagt hejdå till Elvis och hans mamma och pappa som flyttar i från stan nästa vecka. Igår var vi på BVC och Tilde fick sin femmånadersspruta och en läkare undersökte henne. Det gick  bra fast det blev jag som fick hålla i henne den här gången också, hennes far gick och ställde sig i ett hörn när sprutorna kom fram :) Hon var lite kinkig igår kväll och hon har sovit ovanligt länge idag annars lämnade vaccinet inte några större spår denna gång. Hon väger numera 6360g och mäter 63cm över havet.

Klackarna i taket


Igår fick jag tillfälle att ha klackar på mig för vi var ute med vänner och åt. Tänk vi var ute och slirade ända till halv tio, sen var gamlingarna tvugna att gå hem. Men det var väldigt trevligt och det var trevligt att få klä upp sig för en gång skull.

Mat är inte till för att ätas

Vi kom hem igår från Stockholm där vi badade, åt god mat och tittade på SATC, en perfekt dag med andra ord! Jag och Tilde har gått morgonpromenad, den första på evigheter känns det som, och gud så varmt det var. Svetten rann så snart vankas det dusch. Just nu sitter David och försöker få lillgrodan att äta gröt men den hamnar överallt förutom i munnen. Visst ser hon busig ut.

Bästaste vänner

I förgår var vi i parken med Ella och hennes mamma och blev även bjudna på middag hos dem, supernice! Visst är de söta de små trollungarna!

Stå

Tildes nya favvo är att stå, helst hela tiden. Ibland svajar det lite då ser det ut som att hon dansar hula hula.

of we go

Jag och Tilde ska till Stockholm på miniweekend, vi ska hälsa på Frida. Kanske att det blir shopping, definitivt blir det godisätande, Frida är min bästa partner in crime vad gäller godis :)
Tilde tittar i spegeln som är på väggen bredvid, inte lika roligt att titta i kameran  när man kan få syn på sin egen nuna.

Smile

Familjebild ropar jag och tänker att vi snabbt och lätt ska få till en bra bild på oss alla tre. Men det visar sig att det inte är så lätt. Så här kommer den minst dåliga bilden, lite oskarp, jag ser sliten ut, David ser ut som en maffiaboss och Tilde vill inte titta in i kameran.

it-support

Tilde Hjälper sin pappa att titta på facebook, det är väldigt roligt att slå på tangenterna.

Hurra för David idag!

Idag fyller David år och jag skäms men det hade jag lite glömt bort igår så jag shoppade bara till mig själv när jag kunde ha köpt något fint till honom... Nu måste jag kompensera detta på något vis men vad ska jag hitte på? Det roliga är att han skulle nöja sig med kli på ryggen men det känns inte riktigt okej att ge bort i present, svårt att slå in liksom. Usch så dålig jag är, jag ger mig själv en svart kamel för dåligt flickvänsuppförande! (ni som inte kommer ihåg, en svart kamel inte är något bra och kommer från tv-såpan Villa Medusa som gick för jättelänge sedan där deltagarna skulle ge varandra bra och dålig kritik i slutet av veckan genom att dela ut svarta och vita kameler. Deltagarna fick motivera sina kameler och de svarta gavs till dem som inte var så poppis den veckan.)

Öronproppar

Nu är vi tillbaka i Gävle igen och det var skönt att komma hem men så varmt det är i lägenheten, som en bastu! Vi har sovit i köket för att det är svalast där. David gick och köpte en monsterfläkt men den låter så mycket så den inte går att ha på på natten. Fast i natt hade det inte stört eftersom det var ett ljushuvud utanför vårt fönster som vrålade och gapade i flera timmar, på danska dessutom och eftersom det är så varmt måste vi ju ha fönstren öppna. Han slutade någon gång vid halv tre och då hade jag hunnit fundera ut många sätt att få tyst på honom. typ med något hårt i huvudet. Som avslutning på denna underbara natt började ett annat stolpskott spela hög musik vid halvsju i morse i sin bil. Så jag har inte sovit som en prinsessa.
Fast det var inte detta inlägget skulle handla om, Tilde fyllde ju fem månader igår! Här är månadskortet och nu är hon längre än skötbordet. Håret har också börjat växa ut hår men de är blont så hon ser fortfarande skallig ut.

Olika mycket

Har fyndat en del på Gekås, mest till Tilde och mig själv. Köpte bland annat en höstjacka och underkläder till mig själv. Tilde fick lite leksaker, kläder och annat skoj. Värre var det med David som endast handlade ett par strumpor, tur att jag var med så att det lönade sig att åka till Ullared :)

Mammas hög


Tildes hög

Pappas hög


Spenderat


Nu är vi hemma från Ullared och Gekås, jättemysigt har det varit och shoppingnerven har blivit lugn för den här gången. Hur mycket vi gjort av med? Mer än va vi sade att vi skulle spendera :)

strike a pose


Fötterna har blivit intressanta och det är så sött när hon ligger såhär i klasisk bebispose. Förövrigt har vi haft besök av Carro och Jonas som är på roadtrip i landet, hur trevligt som helst med minigolf, gamla Linköping och utomhuspicknick med Winnerbäck i bakgrunden!

Äta med pappsen



Det är roligt när man äter gröt med pappa för då får man kladda hur mycket man vill. Det är dock fortfarande bara lite gröt som hamnar i magen, det mesta hamnar till synes utanför. I morgon bär det av till Ullared, vi åker tidigt på morgonen och stannar till måndagen. Jag har tänkt handla lite bra barnböcker och sångböcker till Tilde men annars har jag inget särskilt som jag ska titta på. Med andra ord kan jag komma hem med vad som helst  (och hur mycket som helst)!

 


badkruka


Jag lånade Tildes badbalja häromdagen för det var för kallt att hoppa i stora badtunnan. Dessutom har hon ju så skojiga badleksaker!

Tillsammans med kusinen

Vi har varit hos kusin Molly och hon är världens bästa med Tilde, hon byter blöjor, leker och bär som att hon aldrig gjort annat!



Måndag

Halli hallå! Nu var det visst ett tag sedan jag uppdaterade igen. I lördags var vi på dop, lilla Selma var så söt i sin dopklänning och trots värmen gick det jättebra. Pinsamt nog glömde jag att ta med presenten som var från oss. Det var det enda jag tänkte på innan vi åkte och så glömde jag den såklart. Tillisen passade på att hålla låda under presentöppningen och bjöd på enmansshow, jag svettades och alla andra tyckte att hon var gullig ;) Det har hänt så mycket med Tilde under de här veckorna; hon greppar aktivt saker och stoppar dem i munnen, hon står stadigt med benen när man håller upp henne, hon har hittat fötterna och tårna och alla former av papper är nya favvoleksaken (hon åt upp pappersduken som låg på bordet på dopet). Dessutom är hon väldigt nyfiken på allt som händer runt omkring henne. Det är spännande när det händer så mycket med vår älskade tjej!

Glass

Har ju glömt att berätta att vi var i Söderköping och åt glass i måndags. Jag har ju aldrig varit på det berömda smultronstället men nu har jag det och jag kan rapportera att glassen var god och framförallt stor. Men vet i katten om inte Bosses har godare glass!

Jag är galet nöjd över att jag fick sovmorgon idag, jag vaknade av mig själv halv nio och Tilde fortsatte snusa en  timme till. Jag vet intresseklubben antecknar...


RSS 2.0