Sol och fynd


Dagen har spenderats i solen tillsammans med Patrik och Maria och deras lilla Alicia, supertrevligt! Och vi bestämde att vi kanske ska till Ullared tillsammans typ nästa vecka, tjoho äntligen! Som jag har tjatat men igen har velat följa med (läs David har inte velat åka) Men nu blir det ju så fiffigt att mammorna får shoppa loss medans papporna och smågrynen underhåller varandra ;)

bad(d)are



Igår badade Tilde för första gången utomhus och hon tyckte om det mycket!

lördagsnöje

okej, det här är nästan pinsamt att erkänna men jag köpte ett nytt märke på blöjor idag (mer miljövänligt enligt tillverkarna) inget konstigt med det. Nu till själva pinigheten: nyss satt jag och David och rev upp paketet för att inspektera och vi gjorde det liksom med en förväntan och en känsla av att vi gjorde något roligt. Alltså, att öppna ett nytt blöjpaket. Som värsta lördagsnöjet. Vad är detta ett tecken på? att vi är gamla? att vi är småbarnsföräldrar vars världsbild krympt till ett blöjpaket? att vi blivit så torra och tråkiga att blöjor anses spännande? Jag går och lägger mig nu och hoppas på att jag är mindre lättroad imorgon.
som julafton

Måste bara få skryta

Alltså det gick så bra igår med Tillisen, hon vandrade glatt mellan olika famnar och alla var så förtjusta i henne och vi fick så bra hjälp både med blöjbyte och nattning. Tänk att ho´ä en så glad bebis och att alla är så fina mot na´! moderhjärtat svämmar över.

Triss i Tillis

Såhär fin var hon igår. Kransen har, om man nu kan kalla den för det, hennes ömma moder knåpat ihop, den blev väldigt ojämn: tjock och frodig där fram och väldigt tunn där bak där den knappt sitter ihop. Sen var det väldans svårt att få till den rund, kantigt är lättare! Nåväl, trevligt hade vi i alla fall igår och vi åt jordgubbstårta tills vi storknade (kan meddela att den satt fint även som frukost i morse).

På egen tron

Glad Midsommar! Här ser vädret ut att bli fint, kors i taket det är nog första gången på flera år som det är sol en dag som denna! Igår förfirade lite med min farmor och Monicas mamma. Tillisen satt för första gången i egen stol, hur flott som helst. En annan sak är att hon har börjat hitta sina fötter när hon ligger på rygg och att hon lägger händerna på knäna när man byter blöja, hur gulligt som helst. Det var ett fasligt tjat om denna bebis men det har liksom hänt så mycket under de senaste veckorna så jag måste ju bara rapportera :)



Fri som en fågel

Igår var David borta hela dagen, han umgicks med kompisar och passade på att dricka öl, som värsta ungkarlen. Men söt var han och ringde hem först och frågade om jag ville att han skulle komma hem. Såklart att jag ville att han skulle passa på att ha roligt med vänner men en liten del av mig var liiite avundsjuk på att han bara kan gå iväg sådär. Själv är ju jag och Tillisen som ler och långhalm eftersom hon inte tar nappflaska och därmed utesluts möjlighet till barnvakt. (Morfar och Monica provade häromdagen och det blev inga muntra toner från Tilde, tur att morfar är så lugn!) Men det är ju så kort tid som tillsen kommer att vara helt beroende av mig och mysigt är det ju. Så det gäller att ta tillvara på den här tiden för snart kommer jag se tillbaka på den här tiden och sakna ler och långhalm :)

Klänningstrubbel

God morgon! Här har ätits frukost och nu ligger lillgrodan och sover. Imorgon är det midsommarafton och vi ska fira den med några vänner, lugnt och stilla blir det nu när vi har en liten att tänka på. Nästa helg ska vi på dop, det är lilla Selma som ska få vatten blaskat på sitt huvud. Frågan är bara vad man ska ha på sig. Jag tog med en klänning men kom på att den inte är så väldigt amningsvänlig, måste liksom dra upp hela härligheten för att komma åt mjölkmaskinerna, inte smidigt alls faktiskt. Så nu måste jag kanske köpa något nytt... stackars mig som måste gå och shoppa ;)

Visst är hon söt i sina snickarbyxor!

Det händer

Hej hopp! Det blir inte mycket uppdatering här i bloggen, vi har fullt upp med att njuta av semester, men något litet inlägg ibland ska jag försöka prestera. På Tillisfronten händer det grejer, igår provade hon att äta gröt för första gången. Hon visste nog inte riktigt vad hon skulle tycka om det, hon gjorde lite miner och spottade ut det mesta. Sen har hon börjat göra pruttljud med munnen, det låter väldigt skojigt tycker hon själv i alla fall. Sist men inte minst tycker jag mig se att håret börjat växa ut igen, det är inte riktigt lika kalt som det har varit... Japp det var lägesrapporten för denna gång

Istället för napp


Tildes nya favvoleksak: en mjuk kattskallra som hon kan suga på. Snart ska vi ta en promis in till stan för här skiner solen!

Roger Pontare?


tjecka in kringlan min...

månadsdag

Hurra, hurra för Tilde idag för hon blir 4 månader!

Till pappa

David efterfrågar lite bilder på Tillisen så här kommer några, håll tillgodo pappa!


uppdatering: Vääääldigt långsamt internet här så det bidde bara två bilder :)

Lägesrapport

Hej hopp bloggen! Vi är hemma i LKPG och har det hur bra som helst, nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem på fredag så blir det perfekt! Tillisen är go och glad som vanligt och verkar trivas som fisken i vattnet (men så får hon ju odelad uppmärksamhet vart vi än går). Igår var jag, syrran och Maria hurtbullar och sprang (läs joggade) i spåret. Jag blev förvånad att jag orkade springa så jag drog till och klämde i med två varv, 5 km sammanlagt, fatta vad duktiga vi kände oss efter det!

På tillväxt

Jamen vi var ju på BVC idag och ho ä som ho ska den lille. Hon mätte 60 cm och vägde 6 kilosar. De ser allvarliga ut far och dotter, undrar vad de har filosoferat om?

Bo i en kappsäck

Tillisen hjälper till att packa. Jag kan inte förstå hur jag ska få plats med allt! Tycker att jag varit selektiv med vad som ska med men ändå är väskan överfull. Jag är ju en sån som helst tar med mig kläder "ut i fall att". Jag kanske känner för att ha den tröjan, det är bäst att ta med de byxorna om jag skulle få för mig att jag måste ha just dem.

Parken igen

Vi har ätit lunch i parken idag, det var så soligt och fint. I morse var jag hos tandläkaren för den årliga kontrollen och bissingarna såg bra ut så dit behöver jag inte gå förrän om ett år igen.

På väg ut

Nu ska Tillisen och jag ner på stan och träffa några ur f-gruppen, det blir nog en fika eller parkhäng i det fina vädret. Lillgrodan är nyvaken på bilden, hon ser lite trumpen ut.

Upp och ner


spending my time

Magläge i soffan och favvo sysselsättningen: suga på handen och göra höga ljud

snart semester

precis hemkomna efter promis och nu sitter jag i soffan med en hungrig Tillis som äter. Vet inte om jag har sagt det men jag och Tillisen kommer hem på fredag och är hemma i fem veckor. David kommer veckan efter när han börjar sin semester. hur skönt som helst och vi ska umgås med släkt och vänner hela sommaren!

helomvändning

Nyss hände det, Tillisen vände sig för första gången från mage till rygg! Sen gjorde hon det fler gånger innan hon tröttnade och ville komma upp.

Time flies

Tillisen har verkligen börjat "prata" mycket. Hon har kommit på att man kan låta med rösten högt och hon övar pipan så det står härliga till. Det låter nästan som att hon är arg när hon skriker till men hon testar bara hur högt hon kan låta, det måste ju vara underbart att upptäcka hur man kan använda röstresurserna för första gången.
Det skiljer nästan tre månader mellan de båda bilderna, på första bilden är hon en månad gammal. Alltså det är en klyscha men tiden går fort när man har små bebisar, det gäller att ta tillvara på stunden här och nu för snart är hon arton och inte alls intresserad av att umgås med sina gamla päron.

Efterkontroll hos BM

Vi var ju hos BM idag för en efterkontroll. Vi fick prata lite om förlossningen och om hur vi upplevde den etcetera. Sen trodde jag att jag skulle få göra en gynundersökning men den var frivillig sa barnmorskan förutsatt att allt kändes bra och man inte hade haft några komplikationer. så jag avstod, gynundersökningar är inte det roligaste jag vet, fast nu såhär i efterhand kanske det hade varit bra att göra bara för att kolla så allt såg bra ut. Barnmorskan gick igenom förlossningsjournalen och vi fick reda på att anledningen till att sugklockan användes var för att Tillisens världen började sjunka och man behövde få ut henne fort, detta visste inte vi då ingen förklarade detta för oss på förlossningen. Men eftersom hon var pigg och frisk när hon kom ut var det aldrig någon fara. Barnmorskan blev väldigt entusiastisk över Tilde och hon tyckte att hon var ett riktigt litet charmtroll och bland det sötaste hon sett! (fast så säger hon säkert om alla bebisar)

magstarkt

Tillisen låg på mage och höll upp huvudet jätte länge för första gången! Vilka framsteg bara från en dag till en annan, vår stora lilla tjej :)

dammråtta

Vi har dammsugit här hemma idag jag och Tillisen och då sitter hon i sjalen. Hon är precis stilla och tyst när dammsugaren går och när jag tittar ner på henne ser jag att hon följer med ögonen vad jag gör. Spännande det där när mamma städar :)

på upptäcksfärd

Vi går på rundvandring i lägenheten och Tillisen fastnar för gröna växter och mammas skor. nöjd är jag över att skointresset verkar gå i arv.

Söt

Gårdagens magövning, hon blir allt starkare och orkar hålla upp nacken mer och mer. Ni kan ju också se att hårsvallet är ett minne blott, det försvinner mer och mer hår för varje dag tycker jag. Men ho ä söt ändå :)

rosor på kinden

God morgon! Här har vi hunnit busa en liten stund och Tillisen har lekt med mobilen över sängen också. Mitt mammasamvete gnager varje gång jag ser kinden, men hon verkar inte ha ont som tur är. Idag ska vi införskaffa ett parasoll till vagnen och sen blir det parken idag också, måste ju passa på att njuta av det vackra vädret!

Underbara dag

Vi har varit ute hela dagen i parken igen med bästaste mammorna från föräldragruppen, uuunderbart. Dock tror jag att jag har lyckats solbränna Tillisens högra kind, det måste ha hänt när hon låg i skuggan och sov och hade den kinden fri från solhatt (hon hade vanlig mössa på sig).Dumt för hon har haft hatten på hela tiden förutom när hon sussade för att hennes mamma tyckte att den ramlade av och var i vägen då. Det var dagens läxa, alltid solhatt på!!! David ringde nyss och meddelade att han ska iväg på möte i Skellefteå, han hade visst glömt att det var möte så lite hastigt och lustigt tar han nattåget ikväll och kommer hem imorgon kväll igen. Tomt blir det men vi får klara oss... tur att han är ledig i helgen:)

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinne

Vi har haft det helt underbart i parken tillsammans med de andra föräldrarna. Tillisen har haft solhatten på och jag har fått liiite färg på näsan. Just nu ligger far och dotter och vilar middag, de är så söta tillsammans.

fortfarande dumt

Ha,ha David har tagit fram en ny tandkrämstub men han har inte slängt den gamla så den ligger fortfarande där och skaver mitt samvete. Släng mig ropar den från handfatet men inte är det någon som har förbarmat sig över den stackars tingesten ännu...

Picknick

idag strålar solen och vi ska picknicka med några trevliga mammor. David har sovmorgon och ligger i sängen men Tillisen och jag funderar på att väcka honom snart... Förresten så var det ju ett par converse som jag hämtade på posten häromdagen, ett par neonrosa, men de var för små så de åker tillbaka. Således fortsätter jakten på rosa converse.

RSS 2.0