Uppdatering

Härhemma är det full rulle och Tilde har blivit så uppvaktad av alla vi har träffat, det finns ingen hejd på presenter som hon får.  Det är nästan så att hennes mamma blir lite avundsjuk, vem vill inte ha fräsiga kläder eller skor som skallrar när man rör sig? Bilden är på kusinerna, visst är de söta!



påsklov

Idag bär det som sagt av till LKPG och fyra timmar tåg med bebis väntar, det ska bli spännande och se hur det går ;) Det kan bli lite skralt med inlägg den närmsta tiden för vi ska umgås med släkt och vänner! Glad Påsk vetja!

En sovbild till

Min lilla snusmumrik just nu i mammas och pappas säng!

Feed me

Igår fick pappa premiärmata med flaska, det kom mer utanför än i munnen eftersom Tildetjejen spottade ut det mesta men det var nog för att hon inte var så hungrig för tutten dög inte heller. Men fina är dom i alla fall!

somna i famnen är bäst

Efter att ha väckt mamma tidigt och inte velat vara någon annanstans än i famnen har hon nu somnat igen. Nu ligger hon i spjälisen och sover förhoppningsvis så länge att mamma hinner äta frukost, gå på toa och borsta tänderna!

Haklapp till lunch

Jag åt tomatsås till lunch idag och jag som alltid spiller var förutseende nog att ta på mig förkläde och inte spillde jag en enda droppe! Det är alltså mamma i familjen som behöver haklapp, Tildetjejen skulle kunna gå på Nobelmiddag så bra bordskick har hon :)

Det ska börjas i tid

Kanske blir en liten bloggare av Tilde en vacker dag och då måste hon ju lära sig!

just nu

Tilde vill vara med där det händer och just nu är det i mammas knä! det röda på kinden är rivmärken efter hennes naglar, de är vassa de små rackarna.

Kväll

Fikat var jättemysigt och vi fick hälsa på en annan bebis som är en vecka yngre än Tilde. Från att vi kom hem har det varit amningsmaraton här tills för en stund sen då Tildetjejen somnade men vi hann med att premiärmata med flaska också och det gick jättebra! (det är bra om hon kan ta flaska så att pappa kan mata någon gång om det skulle behövas). Nu är det soffan som gäller i väntan på Desperate!

Dagens

Dagens Ida. Snart ska vi fika med några från föräldragruppen och kanske vi får se en bebis till den här gången. Vi är tre par som har fått bebis, den nyaste kom i lördags, och det är tre par kvar som väntar på sina småttingar.


På promenad

Min utsikt när vi är ute och går
och såhär ser det ut i närbild

Bloggare

vi har varit ute på stan och jag har invigt mina grå converse och nu sitter vi och bloggar. Men eftersom det är opraktiskt att skriva med en hand frågade jag Tilde helt osjälviskt om hon ville sitta i babysittern en stund så det gör hon just nu. Men innan det hann vi ta det här bloggfotot:


Ingen modell inte

Apropå förra bilden, såhär kan det gå när man försöker ta snittsiga bilder till bloggen. Det är liksom många kort som raderas innan man är nöjd! Fast den här bilden är ju så fantastiskt rolig så den slapp mina censurerande fingrar.Jätteroligt att jag är totalt allvarlig och försöker få till värsta posen. Men spexaren där bakom förstör alla mina modellförsök (eh och placeringen av kameran kanske....?)

Vår tack

Solen skiner ute så det blir en promis snart. Längtar till våren och värmen, vill slippa bylsa på både mig och Tilde massa kläder när vi går ut. Och så vill jag ju inviga mina converse :) Bjuder på en gammal bild eftersom batteriet till kameran är slut och jag har inte kommit mig för att ladda det igen.

Perfekt

Kolla vilken fin bild David tog på Tilde igår, hon är ju fantastisk våran tjej!

Inget att göra

Lördag idag och jag har inget särskilt att göra, lillan ligger och sover, vi har redan varit ute i det vackra vädret, tvättmaskinen är laddad och jag har hunnit duscha, vad ska man hitta på då? Precis som jag skriver detta hör jag att hon börjar vakna och helt plötsligt har jag något att göra :) Ingen egentid här inte men vem vill ha det när man kan få Tildetid!

Nöjd 2

Lilltjejen har inte riktigt förstått hur bra det är att vara i babysittern (alltså för hennes skull inte för att mamma ska kunna göra massor med saker...) men idag har hon suttit där i två omgångar och hon såg ut att trivas riktigt bra.

Nöjd

Ignorera mitt skitiga hår och smutsiga tröja, det är skorna mina vänner som ni ska titta på, jag är sjukt nöjd med dem! Redan favoriter och kommer att användas flitigt så fort snön smält bort.

Trött

Sitter här med Tilde i bärsjalen, hon halvslumrar lite. Funderar på att ta en promis fast det ser inte lika lockande ut idag när solen inte är framme. Eller så ska jag också slumra lite, det blev en lång natt och en kort morgon, promenad kan man ju alltid ta senare :)

Kusinvitamin

När vi kommer hem nästa helg blir det uppvisning av Tilde och ett besök som vi ser extra mycket fram emot är till kusin Molly, här är hon när vi hälsade på förra året på 7-års dagen. Vi ses snart kusinvitamin!


Torsdag fast det känns som söndag

Såhär har Tilde sett ut idag, här i famnen på sin pappa och nu har hon bytt om till tigerpyjamasen. Det känns som helg idag eftersom vi haft besök av Frida och det har varit lika trevligt som alltid och träffas! Vi var på BVC idag och nu väger Tildetjejen 3800g och har vuxit till 53cm, hon växer så det knakar.

Shoppat

Har shopat lite, behövde lite sköna rymliga tröjor som inte sitter åt och som är amningsvänliga. Alla tre är från Gina Tricot.

Mage nu och då

Bara för att jag själv tycker det är roligt att läsa om gravidkroppar och hur man ser ut efteråt bjuder jag på hur jag själv har förändrats. Den första bilden är tagen i graviditetsvecka 6, och jag säger bara wow! jag hade ju platt mage ju, det tyckte jag inte då men såhär postgravid tycker jag att  jag såg ut som värsta superwoman!

mössan på!

Pappa provar Tildes mössa, passar eller?

en till dagens

Dagens mamma ser ut såhär, för en gång skull i vanliga kläder i stället för myspys. Imorgon kommer Frida på besök, det blir alla tiders!

1 månad

Tänk att hon blir en månad idag, det går fort! Pussgurkan bajsade ner sin mamma i natt när det skulle bytas i sängen (gör det på nätterna för det är smidigare än att gå upp till badrummet), en raketbajs rätt ut. Som tur var fungerade mamma som ett stopp så det kom inget i sängen.

Att göra saker

Det är roligt när man har en liten minimänniska hemma, man kan liksom inte bara göra saker utan det hänger på om bebben sover och är lugn. Eftersom hon är inte så glad i att ligga för sig själv (famnen är bäst!) måste jag invänta tills hon sover för att göra saker och då måste jag prioritera ifall hon skulle vakna. Ska jag äta frukost eller gå på toa? Diska eller duscha? Dessutom fördröjs oftast allting, frukost vid tio istället för nio, lunch vid två istället för tolv. Man bestämmer helt enkelt inte längre själv över sin tid utan det är bebben som styr och om det betyder två timmar maratonamning är det bara att lägga tankarna på en dusch på hyllan! Men vad är väl lite smutsigt hår mot en mätt bebbe:)

Bra gung

Helgen med mormor har varit fab och Tilde blir bortskämd, hon fick en babysitter i månadspresent. Det gungar bra så den lär bli populär!

Lördag

Det gick bra på bvc igår, vår lilla groda väger numera 3680 g och mäter 52,3 cm över havet! Idag blir det en skön dag med promenad i solskenet och kanske en vända på stan. Ikväll vankas ju melodifestival, det måste man ju titta på oavsett om man gillar´t eller inte. Trevlig lördag!

fredag och mormorsbesök

Snart ska vi till bvc och kolla Tildes vikt, det känns när man bär henne att hon blivit större. Senare idag kommer mormor på besök det ska bli mysigt! En annan sak,  vi introducerade napp igår eftersom det varit lite kinkit några dagar och såhär såg det ut tidigare i morse.

Vårskor

Har beställt från ellos, hade 50% rabatt så jag kunde inte låta bli! Röda, så snygga, det blir fjärde paret i samlingen! Med koden 211401 är det halva priset på en vara.

Väga sig

Jag vägde mig igår för första gången sen förlossningen, 11 kilo har försvunnit! tjoho nu är det bara resten kvar vilket förmodligen blir svårare, det som jag har tappat är ju bebis, fostervatten mm. Jag firade i alla fall med att äta kladdkaka så nu är det väl tio kilo jag har gått ner ;)

Att hinna

Alltså man hinner inte med så mycket när man har en Tilde som inte vill sova och som bara är nöjd om hon får ligga i famnen, inte ens bärsjalen dög idag! Hade tänkt visa dessa bilder redan i morse men som sagt tiden har inte funnits :) Dagens frisyr är inspirerad av punken, hon vaknade med denna kalufs och det är först i kväll som det har börjat lägga sig.

Hem till Lkpg!

Hörni, den 26:e mars kommer vi till Linköping och Tilde och jag stannar hela påskveckan! Tjoho äntligen får vi visa upp lillstumpan för alla fina släktingar och vänner. Boka upp den helgen eller veckan alltså för bebiskoll :)

När pappa klär på...

...kan det bli såhär!

Den däriga magen

Och såhär ser magen ut efter tre veckor utan bebis. Har ingen aning om hur mycket jag gått ner men det låångt kvar innan jag väger som jag gjorde innan (om jag nu kommer dit överhuvudtaget). Det blir som det blir men träningssugen börjar jag bli i alla fall!

Solstråle

Hurra, hurra tre veckor blir hon idag!

Måndag igen

Det är inte klokt vad dagarna går fort fast jag inte tycker att jag gör något särskilt. Tiden går liksom åt till att hålla lilltjejen nöjd, det vill säga byta blöja, amma, hålla om och pussa på. Det blir inte mycket annat gjort men idag passade jag på att dammsuga när hon sov på förmiddagen. Nu ligger hon också och knyter sig och då är det matlagning som står på schemat, hemmafru eller vad? ;)

Besök och amningskläder

Igår fick vi besök, först kom min faster och farbror på dagen och sen hade vi kompisgänget här på mat och melodifestival. Jag blev alldelles bortskämd och blev bjuden på mat hela dagen, fantastiskt superlyxigt att slippa laga mat själv!
Nu ska Tilde och jag försöka komma iväg på en promenad och sen måste jag till stan, min nuvarande icke-amningsvänliga garderob behöver bli lite mer fram-med-bröstet-vänlig. Det är inte så roligt att dra upp tröjan och visa hela magen varje gång. Därför tänker jag mig att jag behöver tublinnen som man kan ha under de vanliga kläderna eftersom de lätt går att dra ner men ändå håller magen klädd.

Glasögon

Såhär ser glasögonen ut, det är kanon att kunna se ordentligt igen!

Dagens

Dagens Ida och Tilde. Morsan är oduschad och osminkad men Tilde är alltid lika fin!

Fredag

Igår var vi och fikade med ett par från föräldragruppen, det var supertrevligt! De väntar fortfarande på sin bebbe men det blir kul när den kommer så vi kan jämföra guldklimpar :) Idag har jag varit och hämtat mina glasögon och jag är väldigt nöjd! Bilder kommer senare när jag ser mindre trött ut och jag har lyckats få på mig lite smink.

på promenad

jag och Tilde är ensamma för första gången nu när David börjat jobba, promenad har vi hunnit med och senare ska vi luncha med Carro och Elin! på promenaden blev jag tillsagd av en gubbe som trodde jag gick mot rött vid övergångsstället men det lyste grönt på cykelljuset och jag trodde att man kan gå när det är grönt för cyklisterna... eller? jag kände mig väldigt dum och som världens sämsta mamma! från och med nu går jag bara när det lyser grönt på gångdelen! (vadå känslig för kritik!)

tigerunge

rivigaste pyjamasen i stan, mii-jau! Stackars liten är röd om stjärten så vi luftar allt vi kan, hon har redan bajsat ner två handdukar men det gör ju inget när man har tvättmaskin.

lockig

Vet inte om det syns men efter badet ikväll är hon lockig i håret, pappas gener börjar slå till! Förresten så har vår familjebild publicerats på corren.se. Gå in på övrigt och nyfödda bebisar så finns vi där!

Say my name!

Dags för blöjbyte och då är hon såhär glad när hon ligger på skötbordet. Igår fyllde vi i pappret om namn till skatteverket. Lillgrodans fullständiga namn är: Tilde, Maria, Juno, Törnquist. Fint va!

Dunderhoning

Nu har vi haft besök av BVC, vi fick lite info och så vägdes guldklimpen och hon är allt en liten klimp. Hon har gått upp till 3440 g (från 3078 som var födelseviken) och det var mycket på två veckor sa sköterskan :) Så svälter gör hon inte, mamma har dundermjölk i tuttarna!

Dagens Tilde

Såhär såg hon ut för ett par dagar sen, tösabiten. Om hon var en godis skulle jag äta upp henne bums för hon är så söt!

En vanlig måndag

Vi har hunnit med en promenad och slapp precis undan det värsta ovädret. Nu ligger Tilde i pappas famn och är på väg att somna. Imorgon får vi hembesök av BVC som ska titta till oss och svara på frågor om vi har några, jag har redan förberett ett papper med frågor eftersom man har en tendens att glömma bort allt man undrar.

RSS 2.0