Söndag

Bus med pappa så här en söndagmorgon. Vi ska iväg på babysim snart, blub, blub!


Envis

Tillisen ligger och sover så jag passar på att blogga. Träningen var superskön men när jag kom hem var David tvungen att åka och jobba så vi har roat oss själva jag och Tilde. David sade att hon kräktes på tangentbordet och jag kan säga att det känns! Jag satt precis och undrade varför det luktade så illa, blä hur får man bort detta? Det märks för övrigt att Tilde allt mer börjar få en egen vilja. När hon inte får som hon vill, typ slå på datorn eller gnaga på hushållsrullen, blir hon sur och börjar skrika. Envis är hon. Undrar just vem hon fått det ifrån?

Träning och välling

Här är vi vakna och i leker med Tilde på golvet. Jag ska snart på ett spinningpass, en perfekt start på en lördag! Tilde har börjat äta välling, de senaste tre kvällarna har hon slurkat i sig, bara sådär. Igår somnade hon till och med med flaskan. Hon som inte tagit välling tidigare :)

Smygis

Såg att fadern i huset har smugit in och gjort ett inlägg här i bloggen, jag tycker han kan gästblogga lite oftare så inte är det ditt sista inlägg? Mer David i bloggen nu!

Söt som socker

Titta så söt när när jag provade ett diadem på Tillisen. Köpte det dock inte, när ska hon ha det liksom,känns mest opraktiskt. Gulligt men opraktiskt.

Städa

Vi har varit på promis och nu är det städdags. Så här glad är man när man tittar på när mamma dammsuger.

Pappa fintar och kapar bloggen !!

Detta är mitt första och sista inlägg. Efter mycket arbete så har jag kommit över både inlogg och lösen. Mitt drastiska drag är att helt sonika slänga in en bild och sedan bege mig. Kvällen har varit galen med tokig axel och galen Tilde. Som straff så klädde jag ut Tilde till Povel Ramel. Men eftersom hon fortfarande oförstående om typ allt så tyckte hon det var roligt, ännu ett misslyckande i barnuppfostran !! :)
Ha det bra alla därute.

Fånga dagen!

Idag har vi varit iväg hela dagen, först på öppnis och sedan på sopplunch. Tilde tog sitt första krypsteg idag och ikväll har hon börjat med att dra sig fram sittandes med ena benet före, hej vad det går! Humöret har varit mycket bättre idag både för Tilde och mig, glad bebis=glad mamma. Det har varit lite frustrerande för hon vaknar fortfarande på nätterna och vi har börjat med nattamningen igen (jag slutade ju med det ett tag). Men det blir nog bra, hon somnar ju om ganska snabbt, det är bara jag som skulle tycka det vore skönt att få sova en hel natt. Äsch inte ska jag klaga, ho ä ju så go mitt lilla hjärtegull!

Puh!

Jamen det var så kinkigt idag att hon fick vara med när jag fixade lunch, i bärsjalen som inte använts på ett tag. Idag blev det köttfärssås och makaroner men efter några skedar ville hon absolut inte ha mer. Munnen blir som ett streck och vägrar öppna sig. Jag provade med välling och fruktpuré men ingenting blev bra förrän hon fick tutte och somnade för en kvart sedan.

riktigt lågt

Nu har vi äntligen sänkt sängen så att den är Tildevänlig igen. Nu kan hon stå hur mycket hon vill, ur kommer hon inte!

kinkigt

hej hopp här har vi vaknat klockan åtta, skönt med sovmorgon! Tilde är inte på sitt bästaste humör just nu det går inte att lämna henne ensam ens en sekund för då blir det skrik och stora krokodiltårar. är det tanden eller är hon inne i någon sorts utvecklingsperiod? I alla fall är det lite stressande för jag hinner inte göra något av det jag tänkt mig. nu blir det promenad till affären, det ekar i kylskåpet och blöjförrådet är slut.

rörlig

Hon börjar bli farlig att lämna liggandes på golvet. Fram tills nu har det gått bra för hon har varit ganska still, bara rullat runt och så. Men i morse ställde hon sig upp mot toastolen och hon är på gång att krypa, står och gungar på alla fyra. Hej då lugna tillvaro.

Klänningstokig

Okej såhär var det: För två dagar sedan köpte jag en klänning på H&M, jättesöt och jag hade femtio kronor rabatt.

Igår var vi på Åhléns och där hade de rea och då hittade jag den här!
Och idag på JC var det 50% på en klänning som jag spanat på länge men som varit för dyr.
Det är väl helt okej eller? Säg nu att det är det så jag slipper skämmas. Behöver jag säga att klänningar är min nya favvo i garderoben. OBS jag orkade inte göra till en bra min därav den väldigt modebloggsriktiga posen.

inte på humör

Titta va tjurig hon var igår när jag skulle ta ett försenat månadskort (klätt upp henne hade jag också men se det blev inte långvarigt efter en kladdig lunch). Vi fick ta en paus och ett klädombyte senare fick vi till ett bra kort!

Vägrar

Hej lördag! Vi har hunnit med stan och lunch, eller i alla fall försök till lunch vad gäller Tilde för hon har börjat med en mild matvägran. Jag säger mild för mammas tutte går fortfarande hur bra som helst. Antar att det kan vara tänderna som spökar. Ikväll blir det föräldra-och barnhäng med massor sköna bebisar och deras päron, gött.

Kameran är åter

Jag hittade kameran, den låg prydligt i lådan där den ska vara och  inte var det jag som hade lagt den där. Jag har tagit ett försenat månadskort på Tillisen, hon var dock inte på sitt bästaste humör så jag kanske måste ta om. Här är i alla fall två bilder på dagens Ida och Tillis

hemma igen

Nu är vi hemma igen och bloggandet kommer att bli mer frekvent! Har dock förlagt kameran någonstans så det blir inga bilder förrän jag hittat den. Tilde sitter i mitt knä och studerar tvättlappen på pläden, mycket intressant tydligen.

Direktkontakt

Jag utnyttjar denna finifina blogg och det faktum att jag inte riktigt vet hur jag får tag på er annars: Tina och Rouven, vet ni något bra och billigt hotell som vi mammor kan bo på när vi kommer till Hamburg den 1:a december? Skype kanske när jag kommer hem på torsdag? :)

Stöd

Lite suddigt men Tilde har kommit på att det är roligt att ställa sig upp mot kökssoffan hemma hos morfar och mormor M.

Kusinträff

Här är kusinerna igen, Molly är världens bästa barnvakt! Linköping är som vanligt jättetrevligt.

Plötsligt händer det

Idag har Tillisen ålat för första gången, jag lockade med en trisslott och hon tog fart mot den med girig blick. Idag har vi varit på biblioteket igen för vi skulle visst inte ha gått igår (någon hade tagit fel på tiden), vi hamnade med en helt annan grupp. Så nu har vi varit läslusliga två gånger den här veckan. Imorgon åker jag och Tilde till Linköping och stannar en vecka, hoppas att det är någon som vill umgås!

Tisdag

Godermorgon. Vi vaknade "sent" idag, klockan var åtta när Tillisen slog upp sina blå. Igår bokade vi resa, vi är minst tre mammor med bebisar som ska åka till Hamburg i början av december och gå på julmarknad! Tina och Rouven vad gör ni då, ska vi ses? Vi behöver bra guider ;) Idag är det träff med föräldragruppen på bibblan men nu ska jag skynda in i duschen innan Tillisen vaknar från sin tupplur.

Helgen!

I helgen har jag insett att:
  • jag är riktigt dålig på bowling
  • macarons inte alls var den smaksensation som jag förväntat mig, sjukt överskattade!
  • Muffins och cupcakes däremot är godisgott, den som uppfann glasyr borde få nobelpriset.
  • Jag och Frida är en oslagbar godiskombo
  • Stockholm och goda vänner är en ännu bättre kombo, tack för denna gången Edfrid! (=Edvin+Frida, spexigt va? Davids påfund.)

Tre små grisar

I fredags var vi som sagt i Stockholm på mässa över dagen, de små var så duktiga hela dagen men mot slutet när vi skulle hem var de trötta allihop (även om vissa inte riktigt förstog att de var det, exempelvis Tilde som inte ville sova i vagnen)

Stockholm

Nu var det länge sedan jag bloggade men det har varit full rulle med två besök till Stockholm. I fredags var Tillisen och jag med mammorna till underbarabarn-mässan och igår åkte familjen och hälsade på Frida och Edvin och vi kom hem därifrån för två timmar sedan.
Det här är på tåget hem, jag brukar ju inte pynta tillisen men här har hon ett presentsnöre som hårband, sööööt! Förresten håller hon på att få en till tand, en framis på den övre raden!

i spjälisen

Vi måste sänka sängbottnen, hon har börjat häva sig upp mot sidan av sängen till knästående. Det får bli kvällsprojekt när David kommer hem.

TV-kväll

Nu är vi hemma från ÖF, mycket barn var det idag men väldigt skojigt. Tilde har kommit på att hon kan dra sig baklänges när hon ligger ner på mage, det hala golvet var perfekt för detta och hon snurrade runt ett bra tag innan hon tröttnade. Nu sover hon i alla fall eftermiddagslur, fast nu vaknade hon visst! Ikväll är det förresten Grey´s Anatomy, jag kommer att sitta bänkad.

Goder morgon

Hej hopp! Idag är det mulet ute så det lockar inte att gå ut just nu. I eftermiddag ska vi till ÖF är det tänkt, annars är det en lugn dag. I morse låg hon i sängen och ljudade "mmmmmamamamammmmmamama" kanske blir det ett mamma snart?

Vägd och mätt

Nu väger hon 6900g och mäter 66cm. Vi var ju till BVC igår och allt såg bra ut. Här hemma har vi ätit frukost och kanske att vi tar oss ut men just nu är mamma lite för trött, jag ska övertala lillgrodan att vi ska ta en liten förmiddagslur.

Morgonen so far

Morgonen idag: Amning 06:30, sen låg vi och slumrade till 07:15. Sen frukost på lekfilten (så att mamma kan titta på morgontv!) Efter gröt lite lek bland annat med en penna. sen har vi varit ute på promis och Tilde somnade igen i sittande ställning. För ovanlighetens skull fortsatte hon sova när jag bar upp henne och hon ligger fortfarande och snusar i vår säng. Nu väntar vi på ett BVC besök klockan elva och sen blir det ÖF (öppna förskolan). Tjoflöjt!


Hej jag heter Tilde och tycker inte om att ligga ner i vagnen

När man har simmat och är trött men vägrar ligga ner i vagnen så är det här en alternativ sovställning.


Babysim

Hela familjen har varit på babysim och Tilde verkade tycka om det, hon sprattlade omkring och hon gillade extra när mamma och pappa kokade kaffe i vattnet. Sen hittade hon en rolig badanka och Tillisen utbrast "du kan få låne min anke!" (sägs på bred östgötska) OBS ett internskämt kanske bara förstås av syster och bror ;)


spinning

Tjoho, jag kom iväg till spinningen idag och oj vad skönt det är såhär efteråt! Konstigt men man blir piggare av att bli så trött. David är på vift, han har grabbdag hela dagen så jag och Tilde roar oss själva. kanske blir en tur på stan, nu blöjbyte.


same same but different

Titta, samma kläder men nu har hon allt växt i dom. Ser inte ut som samma bebis, min lilla pussgurka.


Haklapp

Jag har länge letat efter en haklapp med ärmar och igår hittade vi en på babyproffsen för 60 riksdaler och det var ju bra. Men sen var vi inne på myrorna och där fanns en för 1 1/2  guldtia (oanvänd med prislappen kvar). Så nu har hon två för jag kunde ju inte låta bli att ta den på myrorna också. På bilden har hon den dyra med brandmanstryck på.


Lillfingerlindad

Tilde har varit snorig ett par dagar och hon gillar inte att bli torkad om nosen. Men det är ju så det är, hon dör ju inte av att man torkar bort snoret. Men hennes far tycks tro att det är lite av ett trauma, hon behöver bara låta lite så plockas hon upp av pappa. Vem har vem lindat kring sitt lillfinger?


Lady in red

Eftermiddagen har gått rasande fort, familjen har gjort stan och Tilde provade glasögon, hon tyckte att de matchade hennes röda outfit. Nu är det kväll och film står på schemat om David lyckas söva Tillisen ;)


Nyvaken

En av oss är helt nyvaken ;) så mysigt när jag tittar in till sängen och hon ligger vaken och fyrar av ett leende så fort hon ser mig, KÄRLEK!


Motivation

Jag sitter här och äter frukost medans Tillisen fortfarande sover. Natten har varit bra, hon har vaknat flera gånger men det räckte med lite vaggning av sängen för att hon skulle somna om, inget skrik eller gråt som tur är. Idag står det städning på schemat men först ska vi ut och gå en stund. Sen ska jag försöka komma iväg till träningen ikväll. Vet inte men jag har varit grymt opeppad vad gäller träningen, motivationen finns liksom inte. MEN jag vet ju att om jag bara kommer iväg så känns det bra sen. För det är ju så, tar jag mig bara dit en gång så kommer det gå lättare sen, det är starten som är jobbig. Så nu ska jag sparka mig själv i baken och släpa mig iväg till det däriga gymet!

RSS 2.0