ny vagn

Dålig bild men vi har köpt en syskonvagn. De sitter bredvid varandra och liggdelen kan tas bort när smulan blir äldre och kan sitta. Jag säger då det, blocket is the shit, begagnat är bäst. Jag skulle aldrig få för mig att köpa en sprallans ny vagn när det finns så mycket bra begagnat.


Onsdag

Tilde och jag har varit i parken medans pappa har varit och handlat. Nu på eftermiddagen har det ösregnat men jag funderar på om vi ska ut en sväng ändå och plaska i vattnet. Imorgon kommer moster Sara, hurra vad roligt! Det vore väl alla tiders om smulan kunde bestämma sig för att titta ut då, vad vore väl bättre än att ha systeryster här när det är dags ♥


galen i glass

Ho är så rolig, när vi ritar så vill hon alltid att vi ska rita glassar. "Gassss" säger hon med glittrig blick samtidigt som hon räcker över pennan.


No baby

Nä, här blir inga barn födda! Inga förvärkar eller andra värkar heller för den delen. Så¨jag fortsätter att vagga fram ett tag till.

Tilde med pappas mobil. Undrar hur lång tid det tar innan hon kommer på att det är hans gamla mobil och därmed tappar intresset. Det är ju inget roligt att leka med saker man fakktiskt får leka med.

 


Falskt alarm

Veckans mage: v 39+0. I natt trodde jag att det var något på gång men det var nog bara förvärkar. Skrämde upp David i alla fall, han blev nervös och kunde inte sova. Och jag låg och hade ont och kunde inte heller slappna av. Men Smulan är som synes kvar i magen, falskt alarm denna gång!


samla vätska

Det artar sig, inga fotknölar kvar och man ser inte vart vristen slutar och foten börjar :)


Dagens Tilde

Här är det en lugn morgon, Tilde försöker smygpilla på datorn men den är ajaj! Ho har fått en egen bebisdocka så att hon har en "egen" liten att pyssla om när smulan kommer. Vi får väl se hur det går, intresset har väl inte varit översvallande.


Fredag

Stoooor, större, störst, smulan du får gärna komma ut nu! Den här fredagen har bara förflutit utan att jag hunnit med det jag tänkt. Går (vaggar) mest runt och är trött i både kropp och knopp. Tillisen har fått dille på glass, hon vill att man ska rita en glass och sen försöker hon slicka på pappersglassen. Sen blir hon ilsk när hon pekar och vill ha en riktig medans vi pedagogiska föräldrar förklarar att det inte är lördag och att vi faktiskt inte har någon glass hemma.


dagen

Jaha, då var det kväller igen och snart dags för middag. Idag har jag lunchat på stan med en annan blivande tvåbarnsmamma. Vi satt och pratade graviditet och förlossningar, det var väldans trevligt och inte ett dugg stressigt eftersom ingen av oss hade några barn med oss (nåja, förutom dem i magen då). Det var dagens ganska magra uppdatering, har lite bloggtorka idag men får väl komma igen imorgon :)

same but very different

V 37+ och v 14+

Samma kläder lite större mage... Roligt det där att man i början tycker att magen är så stor och nu när man verkligen är det kan jag inte förstå att jag tyckte att den där lilla magen var en kalaskula.


pussunge

Fick faktiskt sätta upp hennes hår idag och hon har inte dragit bort tofsarna ännu. Hos Barnmorskan igår var allt bara bra, fina hjärtljud men bebisen hade inte fixerat sig. Vi är snart påväg ut på äventyr, vi ska åka bussen till Ture. tjing!


Måndag

Just nu är David och veckohandlar och efter det ska vi till barnmorskan på rutinkoll. Annars händer inte så mycket, Tilde ramlade ner från soffan igår och landade på pannan. Det bidde en stor bula men idag syns inget av den. Men hennes ömma fader blev lite oroad och såg ut att vilja vadera hela lägenheten bums. Han är liiite mer blödig än mig vad gäller Tilde och att slå sig.

Och såhär kan det gå när man försöker ta bilder, en klåfingrig Tilde som petar på kameran, men det bidde ju bra tillslut.


plocka ur

Jag har gjort i ordning smulans klädlåda och Tillisen blev väldans nyfiken på vad som fanns däri. Så nu är det inte så mycket ordning längre.


På pottkanten

Igår satte hon Bä på pottan istället för sig själv. Och hon provade sina nygamla skor (en present) som hon börjar växa i, blir kanon till hösten.


dripp, dropp, dripp, dropp

Vi har varit ute i ett regnit Gävle och Tillisen har plaskat runt för glatta livet. Nu efter lunch, en "gass" (glass) och ett varmt bad med pappa är det dags för eftermiddagsluren.


Fredag


Goder förmiddag! Här skiner solen och vi är påväg ut, vart vet jag inte riktigt men det blir säkert parken. Såhär ser jag ut idag med magen i vädret.

En helt vanlig dag

Idag är en helt vanlig dag och inget särskilt har vi gjort. Jag boar genom att tvätta täcken och tvätta klädseln till Tildes vagn som har sett bättre (renare) dagar. Eftersom jag inte har något bättre att visa så får ni se bilder från igår när Tillisen hjälpte mig att diska:

 


Veckans mage

 

Vi kör en veckans mage: v36+3 är vi i nu. Nu börjar det bli färdigbakat där inne och vi räknar kanske med att smulan kommer innan BF precis som Tilde gjorde. Fast inget är ju säkert vad gäller förlossningar så jag kan ju lika gärna gå över tiden. Men det känns inte som det.

För övrigt är vi barnvakt åt Ture idag och efter lek i parken och lunch ligger fantastiskt nog båda busungarna och sover middag just nu!


Ut å äte

Festfin, här ska ätas och umgåsas med bästaste sambon♥


på tu man hand

Oj vad jag börjar samla på mig vätska, känns i både ben och fingrar. Idag har Tillisen varit på ett-och-ett-halvårs-kontroll på BVC och fått vaccinspruta. Hon var lite ledsen när de skulle väga och mäta henne och vid själva sticket, men det gick över snabbt. Ikväll ska vi ha barnvakt för jag och David ska ut och äta. Det är Ture och hans föräldrar som är snälla och kommer hit några timmar så att vi kan gå iväg. Så då blir det till att hoppa ur myskläderna och i finstassen (vilket är långklänning för jag har inget annat som sitter skönt).


Piff

Idag har jag piffat mig själv, jag har färgat håret och ögonfransarna. Så nu slipper jag tänka på sånt efter förlossningen och kan fortfarande se lite pigg ut. För smink och sånt är i alla fall inte min prio när man har en nykläckt.

Före och efter ögonfransfärgningen, det blev faktiskt skillnad även om det inte syns så bra här. Hårfärgen hade jag redan slängt i så den är samma på båda bilderna. Fransarna färgade jag hos en frisör.

 


Gullunge

Måste ju bara visa snickarbyxorna som jag inte kunde motstå att köpa, tycker det är så gulligt!


Så litet

Jag idag. Har börjat förbereda mig så smått på smulans ankomst, har köpt blöjor i ministorlek och börjat packa bb-väskan. Kan inte riktigt komma ihåg vad man behöver, det beror ju på hur länge man får stanna. Om allt går bra får man ju nämligen åka hem efter sex timmar. Säkert är att vi ska komma ihåg kameran den här gången i alla fall.

Bodyn var det första som Tilde hade på sig hem från bb och smulan får ha samma :)

Tänk vad pluttigt liten hon var, blivande storasyster!

 


Fyndat

Dagen idag:

Vi var på bakluckeloppis igen och fyndade vinterskor till Tilde.

 

 

Tilde leker med ännu ett loppisfynd som hennes pappa gjort. Här har hon bäddat ner nallen. Behöver jag säga hur mycket jag gillar loppisar, särskilt om man är ute efter barngrejor, finns hur mycket som helst. Varför köpa nytt när man kan fynda?

 

 

Och hon har även lyckats försnilla min kamera och tagit lite bilder helt själv.


Nattad

Titta jag har klippt håret idag, så skönt att bli lite fin såhär när man annars bara är stor och jättegravid. Har varit i parken nu på kvällen med fina vänner. Det var bra då Tilde blev trött och därmed lättsövd. För det var nämligen jag som fick natta idag eftersom fadern är på vift. Och med vift menar jag dricker öl. Men det är han värd, Tildepappan.


Helg

Tilde vaknade halv sex i morse. Men det var pappan i huset som fick sovmorgon idag och jag var ganska pigg så vi har hunnit med både frukost och städ av badrum + damma. Bara dammsugningen och tvätt kvar så är det lördagsfint här hemma.

Tilde är lördagsfin i tofs (som inte sitter kvar nu) och klänning som morfar och mormor M skickat upp, tackelitack!

 


Torsdag kväll

Kvällsbilder:

Lite bus och lek innan middagen

 

Jag har börjat smala på mig vätska, det känns när jag ska få på mig skorna. Men ännu är inte fossingarna lika stora som de var med Tilde mot slutet.

 

Imorgon är sista jobbdagen så nu ska jag bara vara hemma och ruva den sista tiden som är kvar. Det är tur att David är hemma och kan avlasta, det är lyxigt! Han är så omtänksam om mig hela tiden och idag kom han hem med en present som jag spanat på länge men varit för snål för att skaffa själv ♥


Röda bär

Vi plundrade rödavinbärsbusken igår hos Ture. Gott var det!


det närmar sig

Vi har ju gått in i v 36 och Tilde är född i v 37+4 så det börjar verkligen närma sig nu och jag har laddat upp med lite förlossningslektyr. Igår var vi hos barnmorskan och vi pratade lite om förlossningen. Jag känner mig lugn och tänker att vi tar det som det kommer den här gången också. Bebisens hjärtljud var 146, jag vägde 76 kg och blodtrycket var finfint.


handgripligen

Igår åkte Frida hem och efter det for vi till Ture och blev bjudna på mat, vilka braiga två dagar vi har haft med fina vänner!

Vid frukostbordet: enligt Tilde är handen den nya skeden.


manekäng

Tilde provade pappas tröjor häromdagen. De låg så fint på golvet och bara måste provas.


Dagens mamma och Tilde

Nu är jag tillbaka efter en helgs jobb, brukar ju inte bli så mycket bloggande då för jag blir så trötter :) Dagens mamma och Tilde som väntar på att Frida ska komma hit idag och vara här tills imorgon!


Mamma tyckte vi behövde en glass i värmen

20110806273 (MMS)

Mamma tyckte vi behövde en glass i värmen


Familjen är i parken, jag ligger och läser...

20110804272 (MMS)

Familjen är i parken, jag ligger och läser medans de andra är och gungar, gött. East det är svårt att hitta en bra läsställning


från båda sidor


igår innan jag åkte till jobbet.

Förresten, Tilde nyss:
- Tilde kan du säga pappa?
- Maaaammmaaa
- Nej, pappa
- Maaaaammmmaaaa

Ha! ho är nog lite mammig ändå långt därinne :)

mitt lilla blåbär


Hon har ätit frysta blåbär, syns det på tungan?

Smidig som en...


Veckans mage: v 34-2 (ja, David larvar sig i bakgrunden på första bilden) Och smidig är jag inte. Ett exempel på det var härom kvällen när Tilde höll på att somna och jag skulle gå förbi till köket. Jag tänkte vara snabb och smidig och såg för mitt inre hur jag ljudlöst seglade/trippade/svischade förbi. Men i min iver att vara snabb slutade det med att jag hopp-klampade-dunsade förbi med resultatet att Tilde vaknade. Som en elefant, det är jag det. Typ.

Morgonstund


Just nu är det bolibompa som gäller :)

magen

I natt har jag inte sovit bra. Är varm och otymplig och ingen sovställning känns bra. Dessutom kryper det i benen och med halsbränna på det tycker jag lagom synd om mig själv idag, blä.

Smulan både under och ovanifrån :)


RSS 2.0