mage

Här är en magbild som jag utlovade. Det är svårt att få till en bra, det kanske inte syns så mycket men såhär ser jag ut v 12. Helgen har varit hur bra som helst och spenderades hos Callum och hans päron. Vi såg mellofestivalen och sov över till söndagen. Tyvärr har inte förkyldningen gett med sig ännu, både jag och tillisen hostar och lillstumpan hade feber igår kväll. Synd om na´var det då, men hon är piggare idag.


Lördag

Igår var vi på Tures 1-års kalas, full rulle från klockan två till efter sju på kvällen när jag och Tilde fick skjuts hem. Och Tillisen slocknade på två röda i bilen, hon som annars brukar protestera när hon får sitta själv i baksätet. Men hon var ju igång hela dagen utan eftersmiddagsluren så det var ju inte så konstigt. Just nu sitter jag med en toning i håret, det var dags att trolla bort de där grå som bara blir fler och fler, tack pappa för den genen :) Tänkte bjuda på en magbild (går ju in i vecka 12) så ni får se status. Men det var visst slut på batteriet till kameran så det bidde ingen bild, inte nu i alla fall.

Kväll

Jaha, det var den här dagen. Tilde har badat, ätit och bytt om till pyjamas och nu är det välling och nattning kvar. Den här veckan har ju bara svischat förbi. kalaset igår blev av och Tilde blev ordentligt firad med paket och fika, tack alla för trevligt kalas! I morgon är det Tures tur att fylla år så då blir det mer firande. För övrigt har fadern i huset varit sjuk idag så nu har alla i familjen varit sjuka en omgång.

Dagens det-är-mest-intressant-för-föräldrarna-men-jag-skriver-ändå:

  • Tilde ställer sig upp utan stöd så nu går hon mest hela tiden
  • Hon har fått sin åttonde tand

Vid frukostbordet

Godmorgon! Just nu sitter vi och äter frukost, Tilde sov lite längre idag för hon hade lite feber igårkväll, vi är ju lite förkylda alla tre här hemma just nu. Förhoppningsvis vågar sig folk hit ändå och vi kan ha försenat födelsedagsfika i eftermiddag. Jag har ju faktiskt bakat :)


Gråa dagar

Alltså jag förstår ju att den där känslan av glimrande-gravid-strålande-vacker inte kommer förrän senare i graviditeten, jag är ju bara i v 10. Men jag känner mig mest småtjock (oja, magen finns där men är för liten för att tas för gravidmage) och allmänt grå. Inga kläder känns roliga, allt sitter fel. Sminka mig har jag inte gjort på evigheter, jag tänker mest på att det är jobbigt att ta bort på kvällen och därför ids jag inte ens kladda på lite mascara. Grå och tråkig är mitt namn just nu.

Suck, det var dagens klag.


Nya höjder

Tilde har hittat lådan med roliga köksgrejor, den som är i lagom ståhöjd numera.

Och såhär hittade jag henne när jag kom in till vardagsrummet, hon hade krupit upp helt själv i soffan (vilket hon kan eftersom vi har extrasängen framme fortfarande framför soffan). Så ovant och se henne där när jag inte hade hjälpt henne dit. Underbara bustjej!


Bära

Här har vi det toppen med Sara och Calle. Och ingen har jag smittat heller. Tyvärr bidde det ju inget barnkalas igår men vi får försöka ha det någon annan dag nu när jag har bakat och allt.

 

Tänkte bara visa Tildes nya favvo. Att bära en låda och gå fram och tillbaka mellan vardagsrummet och sängen. Fram och tillbaka går hon och så stannar hon ibland för att sätta ner lådan eftersom den är lite tung. Sen är det bära, bära som gäller.


smaskens



Tilde fick smaka sin första semla på födelsedagen. Hon åt upp grädden och mandelmassan i en rasande fart men lämnade den tråkiga bullen. Jag tror hon har ärvt sin mors smak för sötsaker.

Sjuk igen


Nu har jag legat magsjuk igen, suck! Så det blir nog inget kalas eftersom man ska vara frisk i 48 timmar och det har inte hunnit gå så många timmar på lördag. Men Sara och Calle kom upp i alla fall, dom gör det inget om jag smittar! Tillisen och David har i alla fall klarat sig, peppar, peppar.

Hurra, hurra!

Alltså det där med att få till en bra bild i morse vid paketöppningen gick sådär. Men hon verkade i alla fall tycka det var kul med två skrålande föräldrar och roliga kartonger att öppna. Grattis min lilla älskling på 1-års dagen!


Snart ett år

Tilde har precis ätit middag, äggröra och en halv barnmatsburk bidde det. Och hon åt det mesta på egen hand med sked. Idag har vi varit på öppna förskolan och jag har handlat födelsedagspresent till Tillisen. Om ni lovar att inte skvallra kan jag avslöja att hon ska få en minikånken (en liten ryggsäck för den som inte vet), en lila. Och sen ska hon få lite kläder för det var så fina vårfärger. Tänk att imorgon för ett år sedan satte det igång och jag som trodde att det var falskt alarm. På onsdag kommer Tildes mormor och firar det blir alla tiders det!

 


zzzzzz

Alltså, dålig uppdatering från min sida men jag är så dödligt tött hela tiden. Helst skulle jag vilja sova ett dygn känns det som. Igår hängde vi i alla fall med callum och hans föräldrar. Det blev melodifestival och kräftsallad. Mycket trevligt men jag lyckades med konststycket (eller det var väldigt lätt) att somna ifrån alla när jag nattade Tillisen. Men det var efter melodifestivalen eftersom Tillisen var uppe lite senare än vanligt. Dessutom var jag så hungrig att jag åt innan gästerna kom, vi skulle ju ha ätit tillsammans var det tänkt. Jag får inte pris för bästa värdinna, men jag skyller på bebis.

Noll koll

Dagen hittills:

  • Jag har varit på ultraljud och hujeda mig vilken dålig koll jag har! Jag är bara i vecka 9, en yttepluttig liten grå klump kunde urskiljas på skärmen och där pickade ett litet hjärta. Så det där med att jag skulle ha gravidmage är ju bara nonsens. Dags att ta tag i träningen kanske?
  • Tillisen går allt mer, hon släpper det hon håller sig i och traskar iväg. Hon är så duktig!
  • Tilde gillar mjölk. Hon fick till lunchen idag och girigt drack hon upp alltsammans på en nanosekund.
  • Jag ska baka kakor till kalaset, dumlekakor hade jag tänkt mmmmmmmmmmuuuuummmmmmms

Trötter

Magen är verkligen olika stor olika dagar men det är mest förmodligen vanligt fläsk och inte så mycket bebismage ännu. Men om jag slappnar av kan det se ut så här. Igår somnade jag galet tidigt, halv åtta slog jag igen mina blå och det var så skönt. På önskelistan står nämligen numera att få sova, helst att få ligga en hel dag i sängen och kanske läsa en bok varvat med sömn. Hoppas denna gravidtrötthet går över snart.


Mellis!



dagarna är dagarna som rusar förbi

Dagarna rusar förbi när man har två tjejer att se efter så det har inte blivit mycket bloggande.  Igår var vi i alla fall på kalas (igen) och Tillisen åt med stor förtjusning sin första coccosboll. På fredag ska jag göra ett ultraljud för att fastställa hur långt gången graviditeten är, det blir fint som snus att veta på ett ungefär när bebisen tänker ploppa ut. Annars är jag mest trött, stackars David får inte många meningar ur mig innan jag ligger och snarkar på sofflocket på kvällarna. Men ikväll ska jag iväg och fika med några kompisar, utan man och barn (nåja ett får ju följa med:)) och Tillisen och hennes pappa får mammafri tid!

Far och dotter samma virvelvindar i håret

Frågan är vem Tilde har fått sina virvlar ifrån och jag tror jag vet svaret.

Igår var vi på ettårskalas, Callum är det som har blivit stor. Det var supertrevligt och vi kom inte därifrån förrän sent på kvällen, det blev både pizza och melodifestival. Tyvärr har jag inga bilder för jag tog med en kamera som behövde laddas, typiskt. Annars mår jag mest illa ikväll, bråkig bebis det där. Kommer inte ihåg att jag mådde såhär illa med Tillisen, men alla graviditeter är väl olika :) Tjing!


Bulle i min ugn

Jaha hörni, nu är det dags igen! Inte riktigt vad jag räknat med och chocken sitter fortfarande i men å andra sidan visste vi ju att det kunde hända, blommor och bin ni vet :) Jag trodde det var fel på det första testet så jag gick och köpte ett till, ett super-duper-modernt-digitalt. Men det visade också positivt så jag är härmed ett preggo igen. Hejdå beach 2011 och välkommen bebis! Vi fick reda på det i lördags och jag har varit hos barnmorskan idag och enligt henne är jag i vecka 12 eller 13, men jag ska boka ett tidigt ultraljud för att tidsbestämma graviditeten.

 

Okej, vad kan ni vilja veta mer? Jag har mått illa men nu är jag mest hungrig hela tiden. Jag har cravings på inlagd gurka (som förra gången), kött och sura kolanappar.

 

Frågor? kommentarer? Reaktioner?


fredagsfrukost

Här har vi ätit frukost och ja, det ska ätas själv.


torsdag

jaha hörni, torsdag och snart helg. Idag har jag inte haft en ängels tålamod och det är inte så lätt när man har två barn som gråter efter något som man inte lyckas klura ut vad det är. Eller de var ju trötta och lugnade sig så fort vi kom till vagnen så tji på mig som inte är snabb nog.

Jag lurar Tilde, hon får knappa på den gamla (trasiga) datorn så att jag får vara ifred och blogga. Förresten så gick hon tio steg själv idag!


It wasen´t me

Alltså här hemma har på kort tid: Datorn brakat ihop, min kamera gått sönder (okej, JAG hade sönder den), Davids mobil lagt av (okej Tilde hade sönder den) och nu tappade jag ju min  mobil i toan. Den här familjen ska helt klart inte ha några avancerade tekniska prylar.

inte vattentät

David om du läser det här: Jag har tappat mobilen i toan så den funkar inte. Om du vill mig något kan du ju kommentera här :) Jag vet typiskt mig, hade inte jag redan haft sönder tillräckligt med saker?

Kan själv

Idag har Tillisen varit på 1-års kontrollen på BVC och hon fick vaccinsprutor. Allt såg bra ut och lite tårar kom allt när de stack henne i båda benen. Tilde åt flera skedar gröt helt själv idag, annars brukar det mest vara slumpen som avgör om skeden hamnar där eller inte men nu verkade hon fatta vad den var till för.

 


De sussar så sött:-)

mms_img69153 (MMS)

De sussar så sött:-)


RSS 2.0