Vi är i parken :-)

20110731267 (MMS)

Vi är i parken :-)


saft

Idag har vi varit på loppis och äntligen kokat saft av vinbären. Det bidde riktigt bra med tanke på att det var första gången. så nu har vi massor med saft som vi måste dricka upp = många saftkalas :)


Resumé

Har inte bloggat på ett tag men detta har hänt:

I torsdags träffade vi Callum och de lekte så fint ihop. Som den gentleman han är fick damen naturligtvis skjuts :)

 

Tilde blev bortskämd av sin farmor och farfar, här med en klänning, så söt!

 

Igår efter jobbet åkte vi till Ella och där har vi varit tills idag. Nu vankas snart middag här hemma och sen lite skönt lördagshäng i familjens absoluta favvomöbel: soffan.


Dagens

Dagens smulan med tillhörande mamma, v 34 har vi ju gått in i nu. Tilde och jag är på väg ut får vi se om hon kanske somnar.


Diska

Tillisen tycker det är roligt att hjälpa till att diska. Och att plaska med vattnet. Och att torka upp med trasan. Annars spenderades gårdagen med Tildes farmor och farfar i ett sommarvarmt Gävle, mycket trevligt. Och Tilde var för en gång skull mammig! Det var bara jag som fick bära och inte pappa. Mysigt värre skall erkännas.


kompishäng

Ella har precis åkt härifrån efter lite häng i soffan, sådär vänner emellan.


ledig tisdag

Biggus magus med och utan Tilde på :) Idag kommer Tildes farmor och farfar på besök för att stanna några dagar, det blir finfint det.


trolleri trollera

Oj, nu har det gått några dagar igen sen jag bloggade. Men jag skyller på jobbet, är som en klubbad säl när jag kommer hem och orkar inte annat än att läsa bok i soffan (läser senaste Keppler, mycket spännande). Idag har jag förutom att jobba varit hos BM. Allt såg bra ut, bebisens hjärtljud var 145 slag/min och den låg med huvudet ner när hon kände på magen. Och jag väger 74 kg vilket är + 14kg totalt.  Men bästa idag var när jag kom hem och möttes av en kramgo tjej. Mamma passar på för Tillisen är ju fortfarande mest pappig.

 

Trollungen med sötaste trollfrisyren som absolut inte låter sig tämjas av en kam.


stor

Tilde har börjat vilja sitta i de vanliga stolarna, det är ju mycket roligare än att sitta i sin egen där man faktiskt når saker och ting... typ.


Röda vinbär

Igår var vi hemma hos Callum med föräldrar och fick med oss detta hem, här ska saftas är det tänkt. Vi plockade och plockade men inte syntes det av tagit något från den enorma vinbärsbusken. Vi hade för övrigt en trevlig eftermiddag med lek och bus :)


Biggus

För er som undrar är det här en av Tilde tuggad smörgås som hennes ömma moder sedan suttit på utan att märka ett dyft. Vad säger det om min rumpas storlek och/eller eventuella fettansamling på densamma?


Ett fynd till

Såhär ser det förresten ut i hallen in till vardagsrummet: ännu ett loppisfynd fick ta plats istället för de vita hyllorna och det blev genast lite luftigare.


Loppis i köket

Vi loppisfyndade en byrå förra veckan och nu huserar den tillsammans med tavlorna i köket så att vi kan stuva undan ännu mer prylar.


De små liven

Dagens mamma och Tilde. Vi har varit på stan och köpt present till lilla kusinen Albin som vi ska skicka upp till umeå. Vi skypade med dem igår och han är verkligen liiiten. Och tänk att jag har precis en sån i magen som slår runt, Albin är ju född i vecka 33 som jag är i nu.


Plask och lek

Idag har vi spenderat dagen på stadens badanläggning och vi har plaskat alla tre i babypoolen.


en liten mage

Jamen en liten mage tänkte jag kan vara på sin plats: v 32+3. Alla frågar om jag ska föda imorgon, typ. Och jag känner mig stor, det är ett helt företag att vända sig i sängen eller att knyta skorna.


Packa upp och packa upp

Jag försöker packa upp väskan men det är någon som envisas med att lägga i saker igen.


Måndag

Köpenhamn har varit helt underbart och jag har verkligen haft en minisemester med bästaste systeryster och tjejerna. Men nu är jag tillbaka med familjen och det känns ju bra :) Ikväll vankas jobb och snart blir det lunch, tjoflöjt!

Efter många timmars tåg igår var det skönt...

20110718257 (MMS)

Efter många timmars tåg igår var det skönt att vakna upp till tildes ljuva stämma idag har saknat min busunge:-) nu ligger vi och tittar på bolibompa


Moster sara äter glass i solen

20110716255 (MMS)

Moster sara äter glass i solen


Manma på vift, shoping i köpenhamn står p...

20110716254 (MMS)

Manma på vift, shoping i köpenhamn står på programmet :-)


Och så var de på scenen pojkbandens pojkband

20110715253 (MMS)

Och så var de på scenen pojkbandens pojkband


Och så var de på scenen pojkbandens pojkband

20110715253 (MMS)

Och så var de på scenen pojkbandens pojkband


Och så var de på scenen pojkbandens pojkband

20110715253 (MMS)

Och så var de på scenen pojkbandens pojkband


På plats på konserten, förbandet spelar oc...

20110715248 (MMS)

På plats på konserten, förbandet spelar och smulan rockar loss i magen :-)


Packat och klart

Vi har hängt i perken hela dagen och nu börjar nedräkningen för Köppenhamnhelg! Jag ska bara packa klart det sista. Och som vanligt har jag packat för mycket men så länge det får plats i väkan gör det ingenting :)

SMS-inlägg

20110713246 (MMS)


SMS-inlägg

20110713245 (MMS)


Vi är på stan och strosar hon har ärvt den...

20110713247 (MMS)

Vi är på stan och strosar hon har ärvt den ömma moderns shopingnerv


Onsdag

Onsdag i punkter:

  • Jag jobbar ikväll
  • David har klippt Tildes lugg, det blev förvånansvärt bra
  • Imorgon kväll åker jag till Linköping för att på fredag åka på tjejhelg med TT-konsert i Köpenhamn
  • David fyller år på söndag, om jag inte hittar något fint till honom i den danska huvudstaden ligger jag pyrt till. För om jag inte missminner mig var jag dålig på att fira honom förra året...
  • Ser ni att pappa David har fixat spjälisen så att busungen kan ta sig i och ur själv

veckans mage

nu är smulan och jag i vecka 31+2 och jag känner mig stor, mer otymplig än förra gången. Men det börjar ju närma sig slutet så det är bara att hålla ut!


Loppisfyndat



Vi har varit på bakluckeloppis och inhandlat vinterkläder, regnkläder och regnstövler till Tilde samt två fina tavlor. Allt till det trevliga priset 150 riksdaler. Jag älskar att fynda!

Nu parken




Morgonen so far: Pappa har sovmorgon efter att ha tagit Tilde första timmen hon vaknade. Nu ska jag och bus gå till parken och leka av oss. Bilderna visar: Att jag försöker att få henne att låta hårklämmorna vara kvar i håret men att det inte går så bra och dagens mage med tillhörande Ida.

Stolt faster!

Tjoho, idag har jag blivit faster! Min bror och hans tjej har fått en liten pojke. Han hade bråttom ut den lille, skulle egentligen inte komma förrän i augusti, men han hade bestämt fått nog av att ligga i magen. Ska bli kul att se hur han ser ut, såklart är han säkert världens sötaste bebis :) Grattis till föräldrarna!

Kväll

Nyss hemkommen från jobbet, svettig och trött, och världens bästa man har städat, diskat och fixat matlåda fast han är förkyld. Bra har jag det! Nu har Tina och Rouven åkt men det gör inget för vi ses redan nästa vecka när det är dags för tjejhelg i köpenhamn :) Nu soffan och sova!

En bebbe i september och en i december

Två gravidisar men min mage utklassar Tinas mage :) Men fina är dem magarna.


Glass i solen och tilde har badat och henn...

20110707241 (MMS)

Glass i solen och tilde har badat och hennes far har hoppat från femmans hopptorn


+12 kg

Ledig dag och Tina och Rouven är här på besök! Vi ska nog gå på stan och sen åka och bada, det blir alla tiders det. Har varit hos Barnmorskan nu på morgonen för att ta ett extra blodtryck eftersom jag låg lite högt sist. Men allt såg finnemang ut så jag behöver inte göra någon mer extrakoll. Däremot väger jag 72 kg, 1 kg upp sen förra veckan. Jag som inte skulle gå upp lika mycket som med Tilde... det kan bli svårt att hålla.

Frukost

Frukostdags här hemma. Tillisen har sovit i egen säng i natt (hon har ju sovit i vår säng ganska länge nu) och det gick bra, hon vaknade bara några gånger och kom över till oss tidigt i morse.


Spegelvänt

Tilde har fått en spegel av sin pappa uppsatt i lagom höjd. Hon har redan kladdat ner den med mat plus att hon går och slickar på den lite då och då.


Måndag

Idag är det måndag och jobb väntar ikväll. Igår skulle vi ju på en båtutflykt tillsammans med Callum och hans familj men det bidde ingen båt på grund av vädret. Så vi gick hem till oss istället och hade pickninck där, minst lika trevligt :) Nu ska Tilde och jag ut och gå och fadern ska gå och klipppa sig.

Bu!

Tilde gjorde något med bokstäverna och jag vet inte hur man ändrar. Här leker hon tittut i alla fall och vi ska snart packa oss iväg på utflykt!


i vardagsrummet

Tilde har kissat i den, jag har spillt varm choklad och David har gjort dito med en kopp kaffe. Därför har vi idag satt igång projekt tvätta sofföverdragen. Tills dess ser det ut såhär i vardagsrummet.


skaver

Vi har varit i parken och kom precis hem för lite mellis. Dessutom har jag varit en sväng på stan och letat sköna kläder, det börjar bli en bristvara i mina lådor, särskilt nu i värmen. Allt sitter åt och skaver.


Lördag

Underbara lördagsmorgon! Det märks att jag blir tröttare av att jobba som gravid, jag sov en lur när jag kom hem och somnade i soffan klockan halv nio igår. Men idag är jag ju ledig så nu blir det full rulle med Tillisen. Nu sitter hon i fåtöljen och läser bok, hon älskar ju de däriga böckerna.


RSS 2.0