Pinnar är roligt :-)

20111130433 (MMS)

Pinnar är roligt :-)


Storasyster tycker att viggo bokstavligt t...

20111129432 (MMS)

Storasyster tycker att viggo bokstavligt talat ska ha alla sina kläder på sig


Tilde vill bara titta på sidan med glassar...

20111129418 (MMS)

Tilde vill bara titta på sidan med glassar, jag får absolut inte bläddra.


verkligen intressant

Nämen, jag har fått sova en hel natt. Slocknade straxt efter tio och vaknade klockan fem för att amma och sen sov vi vidare till klockan halv sju. Slut på världsaviktigt meddelande.

måndag

Godermorgon! Måndag idag och en underbar helg har vi haft men morfar och mormor M samt min faster, tackelitack för god mat, fina paket och trevligt umgänge! Här är lite bilder från de senaste dagarna:
i fredags hade vi  picknickmiddag i vardagsrummet
pepparkaksbak igår på första advent, nyklippt och allt
morgontv vid köksbordet
morgonsprattel på filten

Tilde blir klippt av mormor M med en glass...

20111126416 (MMS)

Tilde blir klippt av mormor M med en glass som muta, det går mycket bra


Rött

sämst bilder men vi har julpyntat hemma: rött, rött är vår melodi! I helgen komme morfar och mormor M på besök och då ska det adventsmysas i massor.

Måste gungas annars blir han inte nöjd!

20111124403 (MMS)

Måste gungas annars blir han inte nöjd!


gungeligung på öppna förskolan

20111124404 (MMS)

gungeligung på öppna förskolan


Viggo provar ellas gamla babysitter som v...

20111123397 (MMS)

Viggo provar ellas gamla babysitter som vibrerar och det är en hit!


Pepparkaksbak

Hejhopp! Morgonen rullar på och vi ska till Ella idag och baka pepparkakor! Ska prova att åka bussen utan vagn eftersom det är så krångligt att få ombord vagnen på bussarna som går till Ella. Det blir lillebror i bärsjalen och Tilde får gå, får se hur det går... Igårkväll hade vi spontanmiddag tillsammans med Turefamiljen så himla mysigt att träffas. Vi har det bra som har så många fina att umgås med när det är så långt till familj och vänner i Linköping.

Morgonstund

Morgon hemma hos Franzén/Törnquist: lillebror ligger och sprattlar i gymmet och storasyster leker med pappas mobil eller "donne" som hon säger. Igår var vi på öppna förskolan och där lärde sig Tillisen en ny ramsa om en mask. Sen när vi kom hem gjorde hon rörelserna och ramsan till, hon lär sig så mycket!

Lördag

Sköna lördag! Vi har promenerat i solskenet och strosat lite på stan tillsammans med Ella, hennes pappa och hunden nano som Tilde älskar.  "Naaaanoooo" ropar hon och så springer hon efter honom hela tiden, stackarn får inte en lugn stund.
Visst har han blivit stor lillebror? inte alls så där nyfödingsliten längre.

ränderna går aldrig ur

Dagens randiga barn (och ja, jag har också randigt på mig!) Tänk att jag aldrig tröttnar på detta mönster varken på mig själv eller barnen. Annars blir dagens rapport mest hemmafruiga eftersom jag har hunnit med att dammsuga, damma och plocka disk mellan amningar och sångstunder :)

stor glass?

Men å vilken skön natt, lillebror vaknade bara 1 gång, jag har fått soooova! Och nu sitter jag och Tilde i köket, hon ritar (både på pappret och sig själv) och jag slölsurfar för lillebror sover igen :) Hon vill att jag ritar en "dodass" men jag vet inte vad det är. En stor glass? en god glass? mjukglass? vad jag än ritar är det inte bra...

invirad

Tjoflöjt! Nu sitter vi i soffan och äter mellis och tittar på Shaun the sheep efter en skön promenad i solskenet.
Jag gick på toa och när jag kom tillbaka hade Tilde lagt på lillebror bärsjalen.

och en till

I rättvisans namn, här kommer en bild på storasyster också, med finaste morgonrufset.

från igår

Goder morgon! Här händer inte så mycket, bjuder på Viggobilder från igår. David var ledig igår efter att ha jobbat helgen och det var skönt att ha honom hemma. Vi passade på att gå till parken och självklart sov Viggo hur bra som helst hela tiden när vi var två vuxna :)

Måndagsbarn

Dagens barn fast Tilde lyckades jag bara fånga burret på. Idag blir det nog öppna förskolan annars har vi inget planerat.

Sjalbarn

Tilde ville också prova att vara i sjalen och det var inte alls så tungt. Och väldigt mysigt förstås.

Dagens aha-upplevelse

Idag har jag fått ändan ur och pumpat däcken till vagnen. Har gått några veckor och tyckt att det gått lite väl trögt att köra men samtidigt tänkt att det är för att jag har två barn plus packning i vagnen. Men hua vilken skillnad, nu flyger jag fram, det är nästan så att den kör sig själv. Så nästa gång ska jag inte vänta så länge.
En glad Viggo

vuxen

Är det är tecken på att man är vuxen eller bara att man blivit tråkig om man tittar på pippi och tycker att det vore bäst för henne att flytta in på det där barnhemmet och att hon ju faktiskt borde gå i skolan. Det är faktiskt orealistiskt att en tioåring bor ensam...  lutar åt att jag blivit en smula tråkig

Torsdag

Tjoflöjt! Vi har precis kommit hem från öppna förskolan och snart vankas det lunch. Det är så tråkigt väder så det blir nog ingen promenad idag. Tillisen är så söt hon kallar Viggo för" ditto" och så ropar hon på honom. Finaste storasyster!
Och idag känns det bättre, det är bra att få skriva av sig ibland :)

lite tankar

Jamen nu känns det bättre efter en promenad, lite mellis, egentid vid datorn och en man som kom hem tidigare och som städat upp röran medans vi var borta. Annars har jag inte varit på topp idag, har lite tappat bort  mig själv känns det som. Skulle gärna smörja in fötterna och måla tånaglarna (HATAR torra fötter), kanske ta en dusch utan tidspress eller bara vara själv utan någon som ska ha tutte eller hänger i byxbenen. Ja, den tiden kommer väl, nu är det bara att ta nya tag! Förresten hade jag efterkontroll hos barnmorskan igår och allt var bra. Hon tyckte att jag alltid var så gad och att jag och David verkade vara ett tryggt och härligt par. Vi var ett bra team sade hon. Det var ju kul att höra med tanke på hur jag känt mig idag. OCH jag väger 69 kg, har gått ner elva sen förlossningen. Nu är det bara resten kvar...

Hon tyckte bara det var roligt i två sekun...

20111109381 (MMS)

Hon tyckte bara det var roligt i två sekunder sen fick jag gå hem med två skrikande barn. Så kan det gå när man ska försöka hitta på något skoj. Dessutom skar jag mig på tummen i morse och det luktar kräks om mattan i vardagsrummet. Kan dagen bara bli bättre nu?


Hurra, hurra!

Två månader blir han idag lillebror. Och han växer, senast idag tyckte jag att han kändes så stor när han ammade.

Den sista tårtan

blev visst en ofrivillig bloggpaus, tiden rusar iväg utan att jag tycker vi gör så mycket. Ikväll är det synd om storasyster, hon har kräkts. Kanske magsjuka? Och vi som var på öppna förskolan idag... Just nu ligger hon och sover, hoppas att hon får en lugn natt utan kräks.
Det jag egentligen skulle blogga om var den här som jag bakade igår:
Som vanligt när jag bakar blir det inte som det är tänkt. Den gick sönder lite och glasyren skulle ha stelnat lite mer innan jag lade på den (ni ser ju hur den svämmar över). MEN fy farao (ja, jag har sett för mycket på pippi) vad god den blev. Jag säger bara CHOKLAD! Och för den som undrar är det efter denna tårtfest sockerförbud för lång tid framöver i familjen Franzén/Törnquist. En av oss ska bli av med gravidkilon och den andra ska bli av med sympatigravidkilon. Så det blev som den sista måltiden fast det var en tårta.
Ha, ha nu blev det om kräks och tårta i samma inlägg men det kan inte hjälpas, jag var tvungen att dela med mig av den fantastiska tårtan.

nästan alla

Dagens stor, liten och minst! Skönt med helg och vi har inget planerat. Jag vill äta efterrättsbuffé, vart kan man göra det?

Fredag

Goder morgon, här har vi varit vaknat sen klockan sex. Natten har varit bra, bara tre amningar så jag känner mig utvilad. Men Viggo vägrar som sagt att sova själv på kvällarna så jag eller David sitter med honom i famnen för husfridens skull. Ganska mysigt :) Men lite frustrerande när man har saker att göra så som att diska eller duscha. det är ju på kvällen som vi brukar passa på att göra allt det där som man inte hinner på dagarna.
Två bilder från de senaste dagarna: pappsen med barnen och Tilde som gosar med lillebror.

kväll

jaha, nu är middagen uppäten, och Tillisen sover. Ja Viggo sover också, i min famn. han vaknar nämligen så fort vi lägger ner honom så nu får han väl snusa här hos mig ett tag. Idag har vi varit på bvc och nu väger han 5700g och mäter 58 cm. så han går upp bra i vikt trots att han fortfarande är täppt.

Jag och lillebror är ute och handlar midda...

20111103377 (MMS)

Jag och lillebror är ute och handlar middagsmat, han ligger och plirar i vagnen så gulligt


Söt! Han ligger här och tittar på storasys...

20111102374 (MMS)

Söt! Han ligger här och tittar på storasyster som leker


Rörigt?

Det var städat här för fem minuter sedan...

Marodören i egen hög person
Än så länge oskyldig...

Morgon

Morgonmys


uppvisning

goder morgon idag ska vi försöka ta oss iväg till mitt sommarjobbsjobb och hälsa på. Jag lovade nämligen alla tanter och farbröder att jag skulle komma och visa upp bebisen. Och så får de se en Tilde också.

RSS 2.0