Sover

Han håller på att somna i pappas famn. De senaste dagarna har han mest ätit och sovit och vägrat att sova någon annan stans än just i famnen.


Måndag

Tjoflöjt, redan måndag. Igår lagade vi älggryta hela dagen,  vi hade 1,8 kg kött i frysen som vi gjorde två grytor på. Idag har vi varit på öppna förskolan vilket var kul eftersom det var ett tag sedan. Och nu måste jag gå för en skriker efter tutte och en skriker efter "dotta"!


lördag

Idag är det bättre med förkyldningen tjoho, hoppas att det inte blir något mer med den. Igår fick vi spontanbesök av Turefamiljen, mycket trevligt och riskfritt eftersom det var Ture som började med förkyldningen :) Dagen har vi inte planerat något alls, kanske blir det parken, vi får se.
Såhär låg hon och åt morgonvällingen i morse.

Sjuk

Nä, nu har jag fått tildes förkyldning: ont i halsen och ont i kroppen. Det blir till å försöka vila idag, hur bra man nu kan göra det med en vild tilde hemma :)

på bordet

titta jag tar med honom upp på bordet så får han sällskap och jag hinner blogga :) Fast just nu står det även en skrikande tilde bakom mig på stolen, hon tycker inte att jag också får vara här. Blä det är typ sjutioelfte utbrottet idag, suck.

kväll

Nu sover di båda två, får se hur länge... David är ju i Stockholm med jobbet idag och kommer hem i morgon kväll så jag har roddat familjen själv idag, puh! Fast Tillisen är ju förkyld och har hostat mycket så det har mest varit soffhäng med pippi på tv:n (och jag som inte skulle använda tv:n som barnvakt...)

Just nu

Sitter här och äter mellis med Tilde efter en promenad, lillebror sover men det låter som att han är påväg att vakna. Förresten är vi med i tidningen (Corren) idag. Och för er som inte har den finns vi på corren.se under övrigt klicka på nyfödda. Nu mot en skrikande lillebror!

Ord på D

Fler ord som hon kan, tårta lärde hon sig idag: diss=fisk, detil=cykel, dota=Lotta (på bråkmakargatan), dåta=tårta

Nalle fick följa med

20111025369 (MMS)

Nalle fick följa med


Jag powerwalkar med två sovande barn i vagnen

20111025368 (MMS)

Jag powerwalkar med två sovande barn i vagnen


Dagens barn

Dagens barn: Viggo i babygymet och en snorig Tillis. Förresten har vi skickat in bild till tidningen (corren) och det bidde en tokig bild, vilken får ni ser när den publiceras.

dutta

Idag är det lite snorigt så vi stannar hemma från öppna förskolan. Hon fortsätter att hoppa och då heter det "dutta". Fler ord som hon använder är: Dato=dator, till=mjölk, bippi=pippi långstrump, nenna=nalle, dusss= juice.

hoppedihopp

Vilken härlig söndag! Vi har precis ätit lunch och jag och lillebror har hunnit med en promenad i solskenet. Och han somnade bra igårkväll vilket gör att den ömma modern är utvilad idag.
Bilden är från igår när Ture och Tilde hoppade i sängen, de höll varandra i händerna och hoppade för fulla muggar.

Håll igång

Fullt ös! Igår åkte Tildefamiljen hem till Turefamiljen och hade fredagsmys och det bidde så att vi sov över. Och idag har vi bakat bröd och haft lördagsfika med Callum, Melanie och Ture. Och nu är vi lagom möra för en pizza och lite soffhäng.

Ingen bra mamma just nu

Det var ju så bra. Kände riktig frid i själen för att det för en gång skull var rent hemma. Dammsugit och skurat golv hade jag. Och sen gav jag Tilde ris och lax till lunch och resten är historia. Och jag blev en psykmorsa som fick ett mindre utbrott på stackars barn. Herregud, måste vara den första som grinar för att det ligger lax på golvet. Usch, varför är det ingen som säger att man kan bli såhär när man får barn: lätt psykotisk, en smula känslig och väldigt lättretlig. Jag skyller nog på sömnbrist...

Fredagsmys

Natten har varit ganska jobbig, lillebror somnade inte förrän halv tolv efter en del skrik och har vaknat ganska ofta. Plus att jag var ensam igår kväll och att nattningen med Tilde tog över en timme. Så jag är lite mör idag. Fast just nu känns det bra för vi har städat (tilde hjälpte till med dammtorkningen) och Viggo har somnat så nu har jag tid att sitta här.
Det är så roligt att se att  Viggo börjar vara mer "vaken", han tittar sig omkring och gör små ljud och utrop. Han är inte bara en nyföding längre.
Och storasyster vill fortfarande mest rita glassar.

Torsdag

David börjar sent idag så vi ska straxt äta lunch ihop. En skön torsdag för jag och Viggo har hunnit med en promenad och hela familjen har även varit på stan och fixat diverse ärenden. Viggo hade en skrik-kväll igår, kanske en kombo av täppt näsa och ont i magen, stackars lillebror.

Vi är ensamma i parken men hon vekar ha ku...

20111019363 (MMS)

Vi är ensamma i parken men hon vekar ha kul ändå


to do

oh my, di sover ju båda två just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Eller rättare sagt, vad jag ska välja att göra innan någon av dem vaknar igen. Sova (vore skönt), diska (behövs), plocka/städa/hänga tvätt/sätta på en maskin tvätt (behövs), ligga i soffan och glo på tv (skönt), slösurfa på datorn (har inte gjort på länge), baka chokladbollar och äta upp dem (mmmmmmmm gott). Tick, tack, tick, tack tiden går och jag måste bestämma mig innan det är försent och jag har fördrivit hela "egentiden" med att vela om vad jag ska göra...

I morse

Tildes nya favvo är kanel, och hon måste hälla själv. Och på Tildespråk heter det "nel". Här pudrar hon för fullt på morgongröten.
Viggo låg och pratade lite i morse, lite joller och ett leende fick jag när jag kom och tittade!

Måndag

Här hemma är det tomt och tyst för Tillisen är hemma hos Ture. Vi fick nämligen barnvakt när jag och Viggo skulle till sjukhuset för att kolla hans näsa och lilla hjärtegullet är kvar där än. Med Viggo är det bra i alla fall, det är "bara" en förkyldning som gör att han är så täppt.  Nu får vi hopppas att den går över snart så att han kan andas obehindrat. Nu ska jag passa på att dricka te innan Viggo vaknar för en dusch har jag redan hunnit med :)

familjefoto á la Sunes jul...

Vi skulle ta syrran till hjälp och knäppa en familjebild till tidningen med minst sagt varierat resultat. Varför vi inte fick till någon bra bild? Ja, är det inte mina bröst som nästan ploppar ut så är det Tilde som petar i näsan, David som gör miner eller Tilde som inte vill sitta still.
Ja vilket ska vi ta?

telefåååån

Jaha, såhär ser det ut nu: Barnen sover och de adra två spelar angry birds och wordfued. Och jag som inte har någon i-fån, jag har ägnat mig åt bakning för vi får gäster ikväll i form av en Ture och hans päron.

försvinnande god

Tilde knyckte mosters choklad, det är första gången hon smakar denna delikatess. Moster noterade att hon måste ärvt sin mors svaghet för denna sötsak eftersom den försvann i faslig fart.

Och lillebror sover

20111014361 (MMS)

Och lillebror sover


Moster är här och vi är i parken. Kallt är...

20111014360 (MMS)

Moster är här och vi är i parken. Kallt är det och vi fick tvinga på både mössa och vantar :-)


Vi var ju på bvc i tisdags och nu väger ha...

20111013356 (MMS)

Vi var ju på bvc i tisdags och nu väger han 4800g. Vi fick även en remiss till sjukhuset eftersom han fortfarande är så täppt så de kan kolla om det är något annat än en förkyldning


promenad

Tjoho, idag kom jag ut på promenad med de två små liven, Viggo somnade innan och Tilde i vagnen. så jag gick en timme utan att någon av dem vaknade. Dessutom har vi varit på öppna förskolan på förmiddagen så vi har haft fullt upp idag.
Bilden är från igår när David kom hem från jobbet, det var visst slipstvång där igår.

Och lillebror ligger på golvet och är gans...

20111012353 (MMS)

Och lillebror ligger på golvet och är ganska nöjd för tillfället


Vi är på öppna förskolan och tilde hittade...

20111012352 (MMS)

Vi är på öppna förskolan och tilde hittade glassen direkt :-)


Kusin vitamin

,Titta på kusin Albin, vilken liten gobit, rund och go! så roligt att äntligen få träffas!
När morbror är här blir det glass i stora lass, både i datorn och på riktigt. Hon roffade till och med åt sig Ingrids glass.
och de två minsta kusinerna tillsammans, Viggo ligger lite i lä vad gäller rondör.

måndag

I väntan på att brorsan med familj ska komma (hurra vi får träffa Albin för första gången!) sitter Tillisen och leker med sina nya kastruller i det tåliga materialet plast som hon fått av Frida och Edvin. Tack för fin present och för att ni tänker på att plast är bättre än porslin till en 1,5 åring. (förövrigt har ytterligare en kopp gått sönder idag)

månadsbild

Första månadsbilden på lillebror eftersom han blir 1 månad idag hurra, hurra!
Och såhär såg storasyster ut när hon var lika gammal.

Lördag

Ja här hemma är det bara jag och Tilde som är vakna, resten ligger och sover. Man skulle ju kunna tro att det är hon som varit uppe halva natten som borde få sussa men nejdå.... Fast det är klart han sliter ju på jobbet och är uppe med Tillisen när hon är grinig. Nu väntar vi bara på att Stockholmarna ska komma :)

Fredag

Idag har dagen gått utan att vi gjort så mycke. Ella och Angelica var här en sväng på eftermiddagen och nu är David och Tilde ute och jag och lillebror är hemma och ammar. Imorgon får vi finfrämmande från Stockholm, Frida och Edvin kommer hit och hänger gäng. Ska bara se till att städa upp lite. Konstigt, numera hinner jag bara städa ett halvt rum innan något annat måste göras (typ byta blöja, ta upp skrikig bebis, underhålla storasyster etc).

So far

ytterligare två fat till samlingen...

Lillebror

Dagens lillebror, 4 veckor blir han ju idag. Men månadsbild tar vi på lördag när det är den 8:e.

Husmorstips

Ok här kommer ett kanonhusmorstips som jag hittade på nätet: Om man har stopp i handfatet (som vi har haft) och redan rensat alla rören (som jag har gjort) men att det fortfarande rinner långsamt, ta 1 dl bikarbonat, 1 dl salt och blanda i kokande vatten och häll ner i handfatet. Alldeles miljövänligt och billigt och man slipper miljöfarliga propplösare!

wuäääääää!!!!!

Idag är en sådan dag... lilla damen ville minsan inte ut när jag försökte få med alla till öppna förskolan, vi kom till trapphuset sedan försvann mitt tålamod och vi gick upp igen. ha, ha vissa dagar är jag en monstermamma. nu har i alla fall barnen sovit och jag har förberett middagen eftersom den ömma fadern inte kommer att vara hemma ikväll. han ska på hockey med jobbet.
från igår, di små liven, här alldeles icke-skrikiga och icke-kinkiga :)
Från idag innan kinkig mamma och kinkig Tilde :)

Vi är i parken

20111005337 (MMS)

Vi är i parken


onsdag

Goder morgon! Här har hunnits med frukost, amning, diverse blöjbyten, disk, lite plock och jag har hunnit borsta tänderna på både mig och Tilde (det glömdes bort igår).
Såhär hittade jag henne i vardagsrummet för en stund sedan.
mor och dotter.

Eftermiddag

Titta, hon somnade i babysittern.
Kommer inte ihåg om jag skrivit att han väger 4280g och mäter 54cm över havet, vi var ju hos BVC i fredags.

Spontanpromenad

Vi har varit på en spontanpromenad, Viggo sov och jag ville se hur långt jag kan gå med en vaken Tillis (tycker ju inte alltid om att sitta i vagnen). Det blev en omväg till lekplatsen men jag hade säkert kunnat gå lite till, så lite motion har jag fått mig till livs. Känns ju bra att veta inför framtida strapatser :)

Viggo på väg att vakna. Han har lite prickar i ansiktet, ser ut som värsta tonåringen, men de ska gå bort av sig själva tydligen.
Tilde i sin nya tröja, hon växer så att det knakar och har numera storlek 86.

En cool tjej :)

Coolare än is mannen !!


Teatime

När vi var hos Ella blev Tilde väldigt förtjust i Ellas teservis. Så vad gör de ömma föräldrarna om inte inhandlar flickebarnet en alldeles egen. Hon har bara haft sönder två koppar på badrumsgolvet än så länge. Och det är ju inte så mycket på en dag, har vi tur håller resten av servisen till nästa helg...

Söndag

Jag och lillebror har varit ute på promenad och han sov hela tiden, så ingen utomhusamning den här gången. Igår var vi hos Ture och hängde gäng hela kvällen, Tillisen kom inte i säng förrän vi kom hem vid tio men vaknade ändå klockan sju. Någon kommer nog vara ganska lätt att söva vid eftermiddagsluren :)
Tilde igår när hon hade något slags maraton mellan köket och vardagsrummet: Skrikandes sprang hon fram och tillbaka i en faslig fart.

RSS 2.0