Dagen flyger iväg när man har roligt!

Vi har varit på vift hela dagen, först var det babyrytmik och sen har vi haft bebisträff hemma hos Callum och hans päron. Vi har planer på att åka utomlands, vi mammor med barn, så vi har finulat lite på vart vi ska. Vi har tänkt någon europeisk stad som vi ska tillbringa några dagar i. Tänk, ut på äventyr med de små, nu måste vi fixa pass till Tillisen!


En rosa björnunge

Vi har invigt den rosa lurvoverallen som Tillisen fått av Tina och Rouven, visst är hon fin! Den är mer cerisrosa i verkligheten, den ser lite rödare ut på bild.


Huvudlös

Idag ska vi till Angelica och Ella med Ture och Lina! Natten har varit ganska bra, några uppvaknande, hoppas att det går mot att hon sover hela nätterna så småningom. Förresten så höll det däriga vällingsdrickandet i sig exakt en gång, igår när jag skulle ge henne vägrade hon som vanligt :) Så går det när man skryter om saker för tidigt.


nya saker

Tllisen har börjat med ett nytt ljud till: de de de da da da da säger hon. När vi var ute och gick och hon blev less på vagnen lät det aaaaaaaaahhhhhhhh da da da da. Nu håller hon på att öva sig att häva sig upp från sittande, om hon har mina händer som stöd kan hon själv! Hon har ju ännu inte gjort en ansats till att börja krypa men nu börjar jag se att hon vill röra på benen när hon ligger på mage och när hon sitter vill hon komma framåt men landar på mage när hon tar fart.


Nattsömnsrapport

Hej hopp! Natten har varit bra. Lillis somade vid halvnio och vaknade en halvtimme senare. MEN jag vyschade och sussade henne i spjälisen samtidigt som jag vaggade lilla blöjrumpan så hon somnade om, ingen upptagning här inte! Klockan tolv var det dags igen men jag gjorde om mitt vysch och pysch och det fungerade. Klockan fem höll min högertutte på att sprängas och då fick hon komma upp när hon vaknade för att amma. Här kunde hon ha somnat om lätt som en plätt men jag var lite för snabb att lägga ner henne så hon vaknade. Lite toabesök och väckning av pappas mobil så somnade hon om till halv sju och ligger fortfarande och sussar. Mitt nya är alltså att hålla handen på blöjbaken och vagga henne tills hon kommer till ro och somnar.

Smul

Såhär såg det ut tidigare idag efter att Tilde fick smaka smörgås för första gången. Hon pillade på bitarna, tog dem med sina små fingrar (hon har börjat använda pincetgreppet), synade dem och stoppade i munnen för att lika snabbt spotta ut dem igen. Första pålägget? Leverpastej.


Lurad

Ha, Tillisen har blivit lurad! Hon har ju alltid vägrat välling, men ikväll fick hon efter tipps prova kall välling och hon tog den! Hon fick den med kvällsgröten och jag sade med min sockersöta lurröst "ta lite vatten Tiiilde, mmmm så gott" (vatten är ju det enda som hon dricker ur flaska). Som om inte detta vore nog  åt hon dessutom en rejäl portion gröt, lite amning på det så sover hon nu som en stock. Ja, vaknar hon i natt är det i alla fall inte för att hon är hungrig :)


Sömn

Tillisen har börjat med ett annat ljud, det låter ungefär såhär:  gahgah gurgel gurgel gagaga, lite mer "prat" än tidigare! Så häftigt att se hur hon utvecklas. Med det sagt så har hon dessvärre börjat sova lite sämre om nätterna, hon vaknar oftare och i natt vaknade hon och var otröstlig. Hon bara grät och grät men somnade efter en stund i min famn. Vill ju att hon ska sova sött hela natten lillgrodan!

Söt

Pappa tyckte att det var kallt i lägenheten så han satte på Tillisen en mössa, hon ska ju inte behöva frysa flickebarnet. Men hon är ju som ett litet element och  behövde därför ingen mysse.


bra start på dagen

Idag kom vi iväg på träning, klockan tio satt jag på spinningcykeln och Tilde hade barnvakt i rummet bredvid. Det hade gått bra men hon hade varit trött och velat vara i famnen hela tiden. här regnar det så jag vet inte om vi vågar oss ut idag, kanske om det blir uppehåll.


Present

Titta vad älsklingen kom hem med till mig, choklad och spel! 25 kronor rikare och godistarmen mättad sitter jag här nu och är väldigt nöjd.


frustrerad

Hon blev arger när hon inte nådde mobilen. Och mamma bara flyttade den utom räckhåll hela tiden, tänkte att hon skulle vilja krypa framåt då. Men nej, hon blev bara frustrerad och skrek.


T+T=sant

Ture och Tilde samsas om leksakerna på öppna förskolan, Tilde var snäll och delade med sig av snöret till leksakståget :)


dagens

På väg till öppna förskolan tidigare idag men kom på innan jag gick att det inte var en bra idé med klänning. Alltså bytte jag om till mer lekvänliga byxor, annars hade detta varit dagens klädval. David jobbar till sent ikväll så jag och Tillisen får roa oss själva.


Ett nej är ett nej är ett ja...

Vi var på promenad idag och det var strålande solsken och Tillisen var nöjd hela vägen. När vi nästan var hemma blev vi överfallna av en amnestyvärvare och jag som har svårt att säga nej försökte verkligen slingra mig. Hur det gick? Vi är numera stolta, betalande,  medlemmar av amnesty international... bra där.


Buspappa och bustilde

 

Det är roligt att äta på pappas näsa!


Bläckfisk når allt

Hon börjar visst bli farlig att ha både här och där :) Här är det gröten som åkt i golvet. Lägg märke till den oskyldiga och högst upptagna blicken "det var iiiinte jag, jag står bara här och äter på radion så det kan inte ha varit jaaag"


Bröd och hår

Jag har varit så husmoderlig ikväll för jag har bakat bröd. Hade en överbliven jäst som behövdes bakas upp så jag höftade ihop en bröddeg och nu har vi ätit nybakat bröd till soppan, Gott! Jag har ett nytt schampo sen någon vecka tillbaka och det är ett dyrare (för och vara mig, jag som annars har family fresh typ). Men mitt hår har känts fettigt  sedan jag började med det häriga schampot. Så idag läser jag på flaskan att man ska använda lite. Aha, man kan alltså inte klämma på som vanligt när man använder lyxvaror, inga handflatsstora klickar här inte. Dagens lärdom: ibland är det bra att läsa bruksanvisningen!

En Ida med numera glansigt hår.


Datanörd

Tilde börjar bli farlig att ha vid datorn, hon slänger sig på tangentbordet så fort hon får chansen och den lilla marodören hamrar och bankar med händerna tills något går sönder. Det blir strikt dataförbud från och med nu!


Dagisbarn

God morgon! Idag är det mulet och regn ute, jättetråkigt. Igår var vi på öppna förskolan för första gången och det var trevligt med massor av bebisar och deras föräldrar, dit går vi fler gånger. Vi var även och tittade på ett dagis, måste ju börja kolla upp sådant så vi vet vilket dagis vi ska välja när det blir dags nästa höst. Fick lite dagisångest, tänk att hon snart är så stor, lillgrodan!


Tänk vilken skillnad

Från en månad till sju månader! Klicka på bilden för att förstora.


Måndag

Tillisen ligger på filten på golvet och kikar på Tv:n efter att ha sovit en stund (hon somnade av sig själv igen!). Idag ska vi till öppna förskolan för första gången och det ska bli kul att se hur det är, hoppas på att träffa fler trevliga  föräldrar och deras bebisar! För övrigt, skitsverigedemokrater, inte trodde jag att de skulle komma in. Blä.

Röstat

Vi har gjort vår medborgerliga plikt och röstat. Vi firade med lunch på stan och nu sover Tillisen sin eftermiddagslur här hemma, jag gjorde henne sällskap en stund för jag var tröttare tröttast efter en natt med lite vakenhet och tårar från lillis (kan det vara fler tänder på gång?)


Promenad

Vi har varit på promis med Ellas familj i härligt höstväder. Suddig bild men här är vi startklara.

Båda tjejerna gillar att hänga ut på sidan av vagnen

 

 

Fullt upptagna med att undersöka leksaker

 

Pappas flickor!

 

 


fredag igen

tjoho nu drar vi till Elle bella bus och kommer tillbaka imorgon trevlig fredag!

mästerfotografet har slagit till igen.


Trötter

Tilde låg så nöjt och lekte på golvet och rätt som det är har hon somnat, helt av sig själv utan tutte eller vaggning. Det tar väl på krafterna att fylla sju månader.


ho växer

Titta vilken skillnad på bara två månader. Fem och sju månader är hon här


7 månader

Är det en vanlig dag? Nej det är Tildes 7-månaders dag, hurra, hurra, hurra! Här är månadsbilden.


Inte vattenfast mascara

Jag var på vippen att banga träningen men jag släpade mig ut på en springrunda. Det bidde en halvtimme och baske mig att det känns skönt såhär efteråt! Det gäller bara att ta steget liksom, i dubbel bemärkelse.


mammaträff

Vi har varit på föräldragrupp på BVC och hängt med alla de andra mammorna och bebbarna. Och kakan gjorde succé och den blev inte torr :) Nu har David kommit hem från jobbet och vi ska ge Tillisen gröt får vi se om det går ner.


Bikt

Det är föräldragrupp imorn och jag tänkte baka fika till detta trevliga tillfälle. Men den bidde inget bra kakan, alldeles för torr. Så jag svängde ihop en ny. Vad göra med den gamla? Jo, bara smaka lite. Och vips så har Ida ätit upp nästan hela toppen på kakan för där fanns det smaskig glasyr, för själva kakan var ju som sagt torr som snus. Så nu filar jag på vad jag ska träna i morgon för att balansera upp detta (högst tillfälliga) snedsteg. Godis på lördag eller hur var det nu?

lekhörna

Lekhörna delux, här sitter hon och leker medans mamma bloggar ;) Jag tror att alla prydnadskuddar vi har gick åt men nu blir det ju mjukt att ramla åt alla håll.


sover fortfarande

Liten ligger fortfarande och sover (pappa väckte henne inte med morgonpuss fast jag trodde det, mamma är skyldig en ursäkt för ovett i onödan!)


I ett hus i skogens slut liten Ella tittar ut

Nämen här har vi inte haft tid att blogga idag för vi har varit hos Ella i hennes nya hus (nåja, vi har väl hälsat liite på hennes päron också men mest på Ella Bella Bus) Dagen rusar förbi när man har så trevligt, tack för idag slut för idag :)

Bilden är från igår när Tillisen åt på bordet


Lilla hjärtat

Ikväll somnade Tillisen tidigt, redan vid halv sju, hoppas bara att hon fortsätter med det resten av natten annars blir det en lååång natt för mamma :) Sitter här och är faktiskt inte godissugen, det brukar jag annars vara så här dagen efter godidagen. Bra drag det där att skriva här att jag inte ska snaska godis i tid och otid, jag kan ju inte fuska när jag har er som vittnen! Kvällens Tildebild tagen av hennes far tidigare i dag, finare en finast är hon.


Narren

Varför har pappa satt strumpbyxorna på huvudet? För att hon är så söt såklart!


sitter här och eftersvettas

För jag har varit ute och sprungit. Jag tyckte att jag var duktig och tog mig runt utan att stanna men jag hade visst bara sprungit  i en kvart, ha ha! det kändes som minst en timme. så för att dryga ut tiden gick jag en extra omväg hem. För springa det tänkte jag inte göra en meter till, var liksom inte mentalt inställd på det :)


Sitter

 

Ho sitter så fint och länge numera. Men rätt som det är dyker hon ner mot golvet. Brukar bulla upp med kuddar så att landningen blir mjuk :)


Mamma bus

Mamma spexar när pappa ligger och vilar sig!


Tilde bus

Någon fick tag på rullen med fryspåsar i lådan. Busunge.


I vagnen

På promenad igår och det är svårt att fånga hennes uppmärksamhet, det finns så mycket annat kul att titta på! På vägen hem mötte vi David som precis kom med bussen från jobbet, det är så skönt nu när han har börjat sin nya tjänst att han kommer hem tidigt på eftermiddagen (vid fem). För mig är det tidigt som annars är van att få hem honom till åtta-nio på kvällarna. Dessutom jobbar han inte helger längre och det är ju kanon! (eller ska jag säga kanonis ni som sett på halvåtta hos mig)


Apropå för små kläder

 

Den kanske ser bra ut när jag står men när jag sitter ner... Innan Tilde kom satt den som en smäck, nu not so much.

 


direktör Tilde

pappa kammade sidbena på tillisen igår, hon ser så ordentlig ut


Pepp!

Nä hörni nu är jag trött på att vara sjuk! kände av halsen i morse men inte nu så det måste ju betyda att jag är frisk nu? Jag har nämligen ett mål, tänkte gå ner resterande gravidkilon till jul. Och för att göra detta ska jag börja träna igen och gå mina promenader. MEN viktigast av allt: No more godis, glass eller kakor i veckorna! Banne mig vad det är svårt att vänja sig av med det, jag som är värstaste godisråttan. Men om jag skriver det här så kan jag ju inte fuska, det är bra! Det handlar alltså om drygt fem kilosar som jag ska bli av med så att jag kommer i mina gamla jeans igen. Och för att det ska bli lite roligare: såhär passar (inte) jeansen just nu ;)

Jomenvisst nu kör vi, jag är superpeppad! (tills första godissuget sätter in i eftermiddag, då kommer jag att försöka hitta på alla möjliga och omöjliga ursäkter, men jag säger redan nu till mig själv: DET BLIR INGET GODIS IDA OCH DÄR MED BASTA!)


Ont i halsen igen

Idag har jag ont i halsen igen så vi stannar hemma hela dagen, den här rackarns förkyldningen vill visst aldrig ge med sig. Jag har lagat finfin mat till Tillisen idag, fisk med morots- och potatispuré. Synd bara att hon inte ville ha något när hon blev bjuden... så går det när man försöker att göra sig till.


Sköna lirare

De här stiliga herrarna har vi umgåtts med idag: Callum och Ture. Vi har promenerat  till en parkbänk ;) och lunchat på stan. Tack för idag alla barnen och deras goa mammor!


Glada tjejer

Vi hann ju med att besöka bästaste kusinen när vi var i Linköping. Visst är de söta!


Klåfingrig

Tilde jagade dammsugaren förut när jag städade, här stoppas hocn dock av tröskeln. Det börjar bli farligt att ha henne i den däriga gåstolen, hon får så långa armar, till exempel var det nära att jag fick plocka upp en miljard riskorn tidigare när hon for fram i köket.


....

Bild på dagens mor och dotter!


Hemma igen

Nu är vi hemma, kom hem i går kväll efter en timmes försening med SJ. David kom ju till Linköping i fredags, han  hade inte sagt något till mig så jag blev väldigt förvånad när han plingade på dörren! Men det var en väldigt trevlig överrsaskning och väldigt skönt att få sällskap på tåget hem :) Vi är fortfarande lite förkylda så det blir en lugn hemmadag med lite städ och plock på schemat.

Uppdatering

hej hopp! Lite uppdatering från hemstaden. Jag går fortfarande runt och snorar och har värsta whiskyrösten men annars är allt bra. Vi träffar alla underbara vänner och familjen och Tillisen trivs som fisken i vattnet, just nu ligger hon och sover vilket hon har gjort i snart två timmar tror jag. Typiskt det gör hon aldrig hemma, på sin höjd kanske hon klämmer i med en halvtimme om jag har tur. På söndag åker vi hem till pappa igen, det blir alla tiders det.

RSS 2.0